Razprava o tem, kaj je 'posranje teme'

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 6224
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

Razprava o tem, kaj je 'posranje teme'

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 29, 2013 17:22

Razprava o tem, kaj je 'posranje teme'
    Uvod v tole je bilo tema Cenzura na forumu in 'posrana tema' in , poleg tega pa razprave v različnih temah, od 'simpatično posranih', 'uporabno posranih' pa do takih, ki so izvirno temo naredile neuporabno.

Predlog definicije za 'posranje teme'
    To je v neko temo pisanje vsebine, ki z naslovom in dotedanjo vsebino nima zveze.

    Mednarodni izraz bi verjetno bil 'off topic posting', povezan pa bi lahko bil tudi z osnovami 'netiquette' oziroma pravil obnašanja na internetu.

    Odstopanje od vsebine teme ni vedno nezaželjeno - tu pridejo povezave na primere in nadaljnjo razpravo; nekaj o tem je pa že na povezavi 'cenzura na forumu' zgoraj.

Neželjeno 'posranje teme'
    Zapuščanje vsebine teme je problemtično takrat, kadar prekine smer razprave, ki bi privedla k za člane foruma zaželjenemu, uporabnemu, zabavnemu... izidu, ali poskrbi, da je informacije, ko jih kdo išče kasneje, bistveno težje najti.

    Prepovedano je lahko takrat, kadar se člani foruma, moderatorji, admin, lastnik... strinjajo, da tako odstopanje od vsebine teme nezaželjeno.

    Prepovedi (in druga pravila) naj bi praviloma uporabniki foruma sami spoštovali.

    Če oziroma kadar jih ne, lahko (v dogovoru z lastnikom - ki je v tem primeru admin) te prepovedi uresničujejo administratorji in moderatorji foruma; največkrat tako, da zaklenejo, preuredijo ali odstranijo prizadete teme ali njihove dele.

    Na tem forumu se - kot je določil admin (glej povezavo 'cenzura' zgoraj) - brezkompromisno in brez svarila iz podoforuma 'mali oglasi' umaknejo oglasi, ki niso povezani z navtiko (tu ni nedotakljivih - Matejc je dosleden.

    V drugih področjih foruma moderatorji takrat, kadar razprava iz osnovne teme zaide v kaj zanimivega, to odcepijo v novo temo.

    Tako je Marchi v vlogi moderatorja razcepil eno temo s slikami o '5. morjeplovski ruti' v posebne teme za vsakega avtorja, tako da so se odgovori recimo o slikah in opisih dogodkov, ki jih je objavil en avtor, niso med seboj pomešali s tistimi, ki so se nanašali na opis koga drugega.

    Nekaj članov foruma zna to, da že sami takrat, ko bi zaradi česa v obstoječi temi pisali o čem izven vsebine te teme, odprejo novo in v stari objavijo le povezavo na novo.

    Tako bi bilo na primer za preglednost teme o nekem tipu motorja smotrno, da čim se razprava v temi iz tega, ali ima tisti motor recimo dva ali tri cilindre prelije v to kdo je bedak, razpravo o bedakih odcepi v obstoječo temo 'prepucavanje' (ali pa morda odpre novo za ta problem). V prvem prispevku nove povezava na za ogorčenost krivi prispevek v stari poskrbi, da ima stvar zvezo nazaj, v stari temi pa je v prispevku lahko le povezava na novo temo o tem, kdo je bedak, kjer včasih se lahko ugotovi, da se ne strinjamo, pa nihče od nas ni bedak, včasih pa tudi kaj drugega.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
pajek
Višji vodnik
Prispevkov: 20
Pridružen: Po Jul 30, 2007 12:49
Kraj: ljubljana

Razprava o tem, kaj je 'posranje teme'

OdgovorNapisal/-a pajek » Po Jul 29, 2013 18:51

dejstvo je,da imate moderatorji v rokah škarje in platno.In kakor so eni forumaši priljubljeni- ti imajo določene bonitete,drugi pač manj.
Tudi moderatorji-večino jih cenim,ker so strokovni in z velikim strokovnim znanjem,pa tudi z razgledanostjo v širšem smislu nimajo nimajo problema in njihove članke in teme z veseljem prebiram.So pa nekateri moderatorji tukaj prepotentni,žaljivi pa če pogledaš malo nazaj-celo verbalno grozijo.Pa se vprašaj zakaj! A je treba polivat gnojnico po forumaših in jih pošiljat
nekam in žaliti s plenicami ko zmanjka argumentov (vzgoja ulice-nekaj let nazaj je en forum v Slo.doživel velik osip članstva ravno zaradi takih moderatorjev ampak ni problem-nastal je novi, v spremenjeni obliki-z drugimi moderatorji pa je še danes zelo obiskan.)

Na vse probleme mislim je potrebno gledat bolj široko in pustiti uporabnikom foruma da vodijo diskusijo,ne pa da ene v kali zatrete,drugim-pa kot da se ni nič zgodilo .. Ste pač moderatorji.(škarje in platno).
Jasno mi je,da se teme zaradi preglednosti odpirajo nove,zato če sem jaz kakšno temo "pasral" se mu iskreno opravičujem - enako pa bi pričakoval tudi od drugih pa čeprav so v vlogi moderatorja.

Sicer je pa vse brez veze.Grem rajši na barko,pa s prijatlji,ki spremljajo ta forum kakšno rečemo in se nasmejimo,pa še nisem opazil da bi kdo bil žaljiv ali da koga zasmehoval tako kot se je to dogaja na tem forumu.
lepo vreme vsem skupaj in

lp.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 6224
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 29, 2013 19:37

Zatiranje v kali
    Ko boš utegnil, prosim, napiši primere - koga v moderatorji v kali zatrejo - da se lahko iz njih kaj naučimo. Po želji lahko tu ali recimo adminu na ZS.


Ko pride do razprave s kom, ki piše nerazumljivo, pa za to nima dobrega razloga (kot bi bil, da še ni našel nastavitve, ki bi mu ukrotila kakšen not-so-smart telefon, ki vsako besedo začne z veliko začetnico), ni nič narobe, tudi če se ne strinjamo, dokler je razprava argumentirana, pa tudi če kdo pri tem kdaj v čem 'fali'.

Ne pomnim, da bi za koga napisal, da je karkoli negativnega tipa pošiljanja po psihiatrično pomoč, lepljenja pridevnikov in podobno - ker to enostavno to nič ne koristi tudi, če ni neposredno v nasprotju s pravili foruma.

Kadar menim, da je to potrebno, napišem, kaj je po mojem narobe s kakšnim prispevkom.

To utegne priti prav piscu in forumu, če imam prav in popravi ali dopolni svoj prispevek, ali meni, če se mi pojasni moja zmota. Kadar le je mogoče, to naredim na ZS. Če meniva, da bo zanimiva za vse, potem včasih en ali oba udeleženca zadevo objaviva tudi na forum.

Če ima več takih sporočil veliko skupnega, se to zna znajti tule v 'bazi znanja' (na primer opis postopka za umik večkrat poslanih enakih sporočil in opis postopka za prestavitev vsebine iz podforuma, kamor ne spada v podforum, kamor spada, pa navodilo za dajanje povezav pod besedilo ali sliko).

Se pa zgodi, da tudi stari člani koga kam pošljejo - ampak moderatorji so pri tem izjema in ne pravilo in kolikor pomnim en primer, je šlo za to, da bi bilo za vse udeležence nečesa dobro, če razmislijo o tem, kaj njihovo vztrajanje pri tisti temi mogoče pove o njihovem duševnem zdravju.

Jaz sem razmislil, kaj to pomeni zame, moj 'sogovornik' v tisti temi pa tudi o tem, kaj to - po njegovem - pomeni zame.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 6224
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

Omemba plenic

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 29, 2013 21:23

Omemba plenic je bila tule.

Tam si napisal, da sem jaz posral temo in imel si prav.

Izvirno sem 'posral' temo v toliko, da sem se zahvalil Bouges Nini za povezavo, pokazal sliko na povezavi, ki jo je dala in naredil povezavo v bazo znanja, kjer je zdaj tudi bližnjica na to temo v podforumu o fotografiji.

To omogoča, da lahko najdeš teme, ki jih rabiš, tudi po kazalih v bazi znanja, ne le z iskalnikom ali po naključju.

O ostalem - o zanesljivosti vremenskih napovedi in njihovi interpretaciji - bi se bilo treba pogovoriti podobno, kot se zdaj tule - v novi temi, ki pa je lahko s povezavami povezana s prejšnjo, ne pa v temi v podforumu o fotografiji'.

To velja tudi zame - za vse razen mojega prvega prispevka v tisti temi
(vključno s prvim odgovorom Polancu) - bi moral odpreti novo temo o tem, kaj je Polanc mislil s tam napisanim.

Potem bi se pogovarjali o zanesljivosti in preveč in premalo resnem jemanju vremenske napovedi, ne pa kdo je v tem primeru 'posral' temo.

Ostalo počistil od tu.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
pale
Admiral
Prispevkov: 1902
Pridružen: Pe Okt 19, 2007 06:34
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Po Jul 29, 2013 22:42

pajek z vsem spoštovanjem ti povem da na količino tvojih prispevkov imaš največ posranih raje napiši kaj o navtiki
pajek
Višji vodnik
Prispevkov: 20
Pridružen: Po Jul 30, 2007 12:49
Kraj: ljubljana

Razprava o tem, kaj je 'posranje teme'

OdgovorNapisal/-a pajek » Po Avg 05, 2013 09:40

eh... @pale
tudi ti si zgubil kompas....
čao
Sashs
Kontraadmiral
Prispevkov: 233
Pridružen: So Sep 01, 2012 21:58

OdgovorNapisal/-a Sashs » Pe Okt 18, 2013 00:44

mate eni časa....
:roll:
atilone
Admiral
Prispevkov: 2790
Pridružen: Sr Nov 28, 2007 20:34

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Okt 18, 2013 08:33

Fajn bi bilo, pred komentiranjem, pogledat datum zadnjega pisanja. Ta tema je bila opuščena pred dobrima dvema mescema in pol. Oživljat stare neprijetne teme ni konstruktivno :wink:

LP
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral
Prispevkov: 4811
Pridružen: To Jan 11, 2011 17:27

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Okt 18, 2013 10:40

atilone napisal/-a:Fajn bi bilo, pred komentiranjem, pogledat datum zadnjega pisanja. Ta tema je bila opuščena pred dobrima dvema mescema in pol. Oživljat stare neprijetne teme ni konstruktivno :wink:

LP

Na tem mestu se pa s teboj popolnoma strinjam.

Bom čisto pošten, da imam občutek(opažam), da se na tem forumu oblikuje ena struja, ki zadeve iz tega aspekta zelo poslabšuje.
Pa saj je še kaj drugega na tem forumu, kot se vtikat v popolnoma vsako vejico, ki jo kdo napiše. Dajte fantje, vzamite se v roke in komentirajte rdečo nit teme, ne pa vejic in pik v vsakem postu. Dodatno provociranje nikomur ne pomaga. Kdor pa je prepotenten in potrebuje dnevne potrditve svojega egota pa naj to dela na tej strani

www.only4jackasses.com
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Prispevkov: 4309
Pridružen: Po Avg 20, 2012 16:41
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Okt 21, 2013 09:59

Sej ni tko hudo,ma pa Mici kr prov.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov