Razočaranje nad Jucco

Seznam trgovin, kjer lahko kupimo vse kar je povezano z navtiko. Vključeni so slovenski in ostali svetovni trgovci ter tudi navtične internetne trgovine.

Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc

abakus
Višji štabni praporščak
Prispevkov: 46
Pridružen: Sr Jul 10, 2013 10:46

Razočaranje nad Jucco

OdgovorNapisal/-a abakus » Sr Jun 11, 2014 23:26

Kar nekaj časa sem razmišljal ali naj to napišem ali ne, pa sem se naposled le odločil, da zadnji dve iskušnji z jucco delim z vami.

Zakaj gre? Za odnos do stranke. Pred nekaj tedni sem po mailu v jucco poslal seznam part numberjev in se dogovoril, da jih pridem na datum iskat iz Maribora v Ljubljano. Ok, idealno. Na dotični datum se odpravim po material in glej ga zlomka, nihče nič ne ve o tem. Pa to niti ni tak problem. Ker je šlo za "borih" nekaj manj kot dvesto evrov so me obravnavali kot nebodigatreba. Wtf si rečem, počakam da naberejo skupaj robo, plačam in grem.
Pred nekaj dnevi sem (zaradi nesposobnosti as-boatsa izdobaviti nek del za alpha one peto v razumnem roku) spet pokoical jucco. Super, deli na zalogi, pošljejo po pošti. Šok, ko pride dostavljalec. Material za 18 eur dostavijo v Mb za 11eur!! Pa s kitajske mi zastonj pripeljejo karkoli, ne pa 11 eur za 100km. Odprem paket. Drug šok. Odprta quicksilver embalaža, znotraj pa vtrgan semering. Ok. Vdihnem in pokličem. Prijazno razložim za kaj se gre, gospod na drugi strani vzame podatke o računu in semeringu, reče pošljemo drugega (ok fajn) in vrže telefon dol. Nič oprostite, ker boste še (vsaj) en dan več čakali z razkopano mašino, nasvidenje pa to.... Pa kam smo prišli !? Pissed off sem totalno in ne vem več kje naj nabavljam. Cizej mb jemlje pri jucci, isti šmorn pa še v naprej moram dat kao kavcijo. As boats ne zna niti okvirno umestit v čas, kdaj se bo klinčeva gumica pri njih pojavila, ... Ehhh. Brezveze.

Over and out.
kondor88
Admiral
Prispevkov: 643
Pridružen: Po Nov 18, 2013 17:18

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Če Jun 12, 2014 07:02

pri as boats fram imam podobne negativne izkušnje.
pred leti sem povpraševal po gumenjaku suzumar 390, šef je dal na mizo cenik marinesystema in mrtvo hladno dal ponudbo: "aha, po ceniku je xxx, prištejemo še 20% in to je vaša cena" - namesto da bi bilo odštejemo 20% - kdo pa danes še plača po ceniku??
drugič sem zares naročil brig 380 v februarju z dogovorom izdobava v aprilu, ker sem za 1. maj nameraval z njim na morje. seveda nič z dobavo - sem šel še s starim sport beograd, nakar me kliče konec maja da je čoln tam, češ dobavitelj je na nizozemskem in bla bla. nisem vzel - hvala bogu da nisem dal akontacije
kondor88
Admiral
Prispevkov: 643
Pridružen: Po Nov 18, 2013 17:18

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Če Jun 12, 2014 07:07

aja probajte kdaj pri http://www.marine-moerth.com/ južno od graza, zrihta marsikaj
trgovina in šef sta sicer kot v alan fordu, skladišče pa je velikosti kot vsa naša mb in lj skupaj
cene visoke ampak se da kar pogajat
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jun 12, 2014 07:22

jaz rezervne dele naročam prek spleta od prodajalcev iz tujine. cena niti ne vem ali je nižja ali ne. pomembno mi je, da je na zalogi (kar je) in da hitro dobim (in vedno dobim, kar sem kupil).
tudi mene je minilo razno klicarjenje, čakanje... eh...
pa se spet lahko razpišemo o majhnosti slo trga... a tako je. briga mene. jaz rabim izdelek, ga plačam in ga hočem v dogovorjenem času imeti. kaj tu ni jasno?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 7546
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Jun 12, 2014 08:03

al napisal/-a:jaz rezervne dele naročam prek spleta od prodajalcev iz tujine.

Očitno nam bo na koncu ostala samo še ta možnost. Slovenski trgovci propadajo eden za drugim, tisti ki se še držijo nad vodo pa nimajo zaloge, ali so pa predragi. Takle mamo.

Se pa kot trgovec zavedam, da je na majhnem slovenskem trgu težko bit konkurenčen velikim tujim trgovcem.
kondor88
Admiral
Prispevkov: 643
Pridružen: Po Nov 18, 2013 17:18

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Če Jun 12, 2014 08:55

podobno kot pri slo žičničarjih
vlečnice in žičnice so pod 1000 m nadm. viš. in "se čudijo" da ne gre
plantaž banan v slo tudi ni smiselno imet...

podobno je z navtik prodajalci - prepustite to italijanom in gotovo
abakus
Višji štabni praporščak
Prispevkov: 46
Pridružen: Sr Jul 10, 2013 10:46

OdgovorNapisal/-a abakus » Če Jun 12, 2014 09:04

Tudi jaz sem ogromno nabavljal in še nabavljam iz tujine (ebay, razni online shopi), pa sem v zadnjem času skušal malo spremeniti miselnost. Dejstvo je, da v Mariboru in še bolj vzhodno propada vse po spisku. Prav je, da skušamo tisto nekaj malega denarja, ki še kroži lokalno, tam tudi pustiti, ker s tem ohranjamo lokalna podjetja. Težava je pa v slednjih, ker jim še ni jasno, da niso glavni na vasi. Imajo konkurenco in ta je čedalje hujša. Sami pri sebi bodo morali razmisliti, če na štajerskem res potrebujemo 3 in več navtičnih trgovin (v bistvu jim že sam trg pravi, da ne). Dovolj bi bila ena, konkretna, pa je nimamo in slabo kaže, da kdaj bo.

Na koncu moram povedati, da sem nesrečni semering dobil že danes zjutraj, kjer me je na poti v službo kar v peš coni v centru MB-ja ustavil dostavljalec in mi predal paket. Brez stroškov, tokrat brezhiben. Ok, Jucca. Če odmislim odnos do stranke, je reklamacija rešena vzorno. Tečaj bontona, pa bo. :roll:
Mogoče.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jun 12, 2014 09:42

@abakus
mogoče (verjetno) so brali tole temo in so rekli, u šit... dejmo tole porihtat

@brane40
z veseljem kupim pri nas in grem v drag Kamm in tam pustim nekaj denarja. tudi veslo za Zodiaca sm šel iskat v zlatarski Sewawe.
Vse ok.
A na tako majhnem trgu bi meni kot trgovcu bilo izziv, da se max. potrdim za stranke. To pomeni, da sem prijazen, da pogoltnem "drkanje" za par eur in da naredim, kot obljubim (roki dobave itd...)
Jaz sem prepričan, da se da. Tudi z navtično trgovino a treba bo delati.
Jih bo pa še nekaj odpadlo. Pa tudi vsak ni poslovnež. Jebi ga.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 7546
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Jun 12, 2014 10:54

al napisal/-a:Jaz sem prepričan, da se da.

Seveda se da Al. Naše podjetje je dokaz za to :wink:

Ni pa lahko, še posebej v teh časih, ko kupce zanima predvsem cena. Lahko si še tako prijazen in ustrežljiv, če si predrag pač ne boš prodal.
rino20
Poročnik bojne ladje
Prispevkov: 72
Pridružen: Ne Apr 17, 2011 22:08

trgovina

OdgovorNapisal/-a rino20 » To Jul 08, 2014 19:37

če rabite kdaj kake kose mi lahko pišete pa probam zrihtat 2 kolega nabavljata,do sedaj vse ok in na zalogi če pa ni pa par dni se počaka

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti