Vabilo ali brum
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Vabilo ali brum
Glede na zadnje 2 sezoni..upad rib za 40 % najmanj...vreme.itd...ni druge kot jih privabljati z brumom.Vprašanje...kako ga delate?? Delam ga na 2 načina..Vreča od krompirja...rdeča z luknjicami...notri sardela v kosih,malo pokuhan riž,kamen za težo in v morje na vrvi cca 2 m od dna.
Lansko leto pa sem pristopil drugače...kanta,z mašino zvral luknjice (mali miljon hehe),v delamarisu nabavil staro ribje olje,v luki sojo ,kosi sardel...in to na dno..2 m od dna .. (seveda kanta z pokrovom)
vabilo je za znoreti...posebej poleti ko se gre na škombre nimaš kaj hoditi brez bruma..
kakšne so kaj vaše izkušnje'????
Lp Andrej
Lansko leto pa sem pristopil drugače...kanta,z mašino zvral luknjice (mali miljon hehe),v delamarisu nabavil staro ribje olje,v luki sojo ,kosi sardel...in to na dno..2 m od dna .. (seveda kanta z pokrovom)
vabilo je za znoreti...posebej poleti ko se gre na škombre nimaš kaj hoditi brez bruma..
kakšne so kaj vaše izkušnje'????
Lp Andrej
Ja brum je vedno dobrodošel..
Za brum se ponavadi uporabi vreča od krompirja kot si sam napisal..
V brum lahko zamešaš tudi mleko v prahu , star kruh, pesek, čreva in glave od škombrov, ki si jih prejšnji dan očistil itd....
Imaš pa tudi to variatno v katero natreseš brum in potem cukaš s štrikom, da spodnji del v posodi stiska brum ob vrh posode in skozi luknje uhajajo koščki bruma v morje..
[/img]
Za brum se ponavadi uporabi vreča od krompirja kot si sam napisal..
V brum lahko zamešaš tudi mleko v prahu , star kruh, pesek, čreva in glave od škombrov, ki si jih prejšnji dan očistil itd....
Imaš pa tudi to variatno v katero natreseš brum in potem cukaš s štrikom, da spodnji del v posodi stiska brum ob vrh posode in skozi luknje uhajajo koščki bruma v morje..
[/img]
http://venezia.bakeca.it/sport-tempolib ... te90962293
mogoče bi se to dalo tudi doma narediti.. če je kdo majstor za inox in varjenje.. valda ni nek problem..
V glavnem tej dražji imajo noter vzvod z nožem.. ko cukaš sproti še kosa ribo na manjše koščke.. tega, ki sem ga zgoraj objavil pa ni nič drugega kot jeklena vreča za krompir..
mogoče bi se to dalo tudi doma narediti.. če je kdo majstor za inox in varjenje.. valda ni nek problem..
V glavnem tej dražji imajo noter vzvod z nožem.. ko cukaš sproti še kosa ribo na manjše koščke.. tega, ki sem ga zgoraj objavil pa ni nič drugega kot jeklena vreča za krompir..
peterv6i napisal/-a:mogoče bi se to dalo tudi doma narediti.. če je kdo majstor za inox in varjenje.. valda ni nek problem..
Pomoje se ne splača, razen če vzameš kot izziv. Materijal in cajt te pride krepko čez kupnino. Če naročim, ali dobavijo v SLO? Ima kdo izkušnjo? Kar se virtualnega poslovanja tiče, italijanom ne zaupam, še!
Ma po moje ni noben problem...
Če ne pa naročiš preko "corriere bartolini" ali "DSL" ali "TNT"... kot "fermo deposito".. torej oni pošljejo paket, ki te počaka v trstu na enem od zgoraj navedenih hitrih pošt in potem prideš plačaš in prevzameš paket...
cena do trsta je ponavadi tam od 10-15 eur.. če ti bodo pošiljali v slo bo pa 30 navzgor
Če ne pa naročiš preko "corriere bartolini" ali "DSL" ali "TNT"... kot "fermo deposito".. torej oni pošljejo paket, ki te počaka v trstu na enem od zgoraj navedenih hitrih pošt in potem prideš plačaš in prevzameš paket...
cena do trsta je ponavadi tam od 10-15 eur.. če ti bodo pošiljali v slo bo pa 30 navzgor
-
- Štabni praporščak
- Prispevkov: 38
- Pridružen: Po Mar 31, 2014 10:41
Pozdravljeni
Jaz pa delam brum malo drugače.
Grem v ribarnico po ostanke sardel (samo sardele) se pravi glave in drobovino, dobiš zastonj ker če ne gre to v smeti. Vzamem kar cel hobuk za jupol cca 20l.
Nato prinesem lepo dišečo zadevo domov in proces se pričene.Kupil sem si posebaj za to mikser najcenejši.To vse zmiksam, moraš pa dodajati vodo. Nato polovico prelijem v 1.5l plastenke in dam zmzniti.
Drugi polovici pa dodam cirka 10 kg bele moke ali več in pa stari suh kruh, ki sem ga nabiral čez zimo in ga zdrobim v drobtine.Nato v hobuku vse skupaj zmešam kar z bormašino.Rata lepljiva zmes ki jo dam v 3l vrečke in v zmrzovalnik.
Ko sem na morju in lovim na bolentino, vržem sidro nad sidrom približno 2m pa navežem 1.5l plastenko ki jo prej na čolnu preluknjam kar z nožem, nad tem pa navežem še v krompirjevi vreči sardinino mokco.Ker je morje toplo še začne vse skupaj topiti in začne privabljati ribe, prednost tega je da ti ne nahraniš rib ampak jih privabiš na svojo lokacijo.Ulov garantiran
Samo neki bi še dodal, ne tega delat v bloku ker se boste zamerel vsem sosedom, pa najbolj da ste takrat sami doma ker vonjave so ubitačne.
Lp.Andrej
Jaz pa delam brum malo drugače.
Grem v ribarnico po ostanke sardel (samo sardele) se pravi glave in drobovino, dobiš zastonj ker če ne gre to v smeti. Vzamem kar cel hobuk za jupol cca 20l.
Nato prinesem lepo dišečo zadevo domov in proces se pričene.Kupil sem si posebaj za to mikser najcenejši.To vse zmiksam, moraš pa dodajati vodo. Nato polovico prelijem v 1.5l plastenke in dam zmzniti.
Drugi polovici pa dodam cirka 10 kg bele moke ali več in pa stari suh kruh, ki sem ga nabiral čez zimo in ga zdrobim v drobtine.Nato v hobuku vse skupaj zmešam kar z bormašino.Rata lepljiva zmes ki jo dam v 3l vrečke in v zmrzovalnik.
Ko sem na morju in lovim na bolentino, vržem sidro nad sidrom približno 2m pa navežem 1.5l plastenko ki jo prej na čolnu preluknjam kar z nožem, nad tem pa navežem še v krompirjevi vreči sardinino mokco.Ker je morje toplo še začne vse skupaj topiti in začne privabljati ribe, prednost tega je da ti ne nahraniš rib ampak jih privabiš na svojo lokacijo.Ulov garantiran
Samo neki bi še dodal, ne tega delat v bloku ker se boste zamerel vsem sosedom, pa najbolj da ste takrat sami doma ker vonjave so ubitačne.
Lp.Andrej
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti