ŠPARGLJI-ŠPARUGE
Moderatorji: moderator2, moderator
Gaso, hvala za ponudbo a zame je najokusnejša riba tista, ki jo sam vlovim, enako je za šparglje. Neizmerno uživam, ko jih iščem in nabiram, nato pa pojem pripravlljene na 1000 in en načinov.
Sem pa hotel vprašat, kako se obnesejo zamrznjeni? To še nisem probal, ker mi jih še nikoli ni toliko ostalo, da bi jih dal v zmrzovalnik. Upam, da mi bo letos uspelo.
Lp
Sem pa hotel vprašat, kako se obnesejo zamrznjeni? To še nisem probal, ker mi jih še nikoli ni toliko ostalo, da bi jih dal v zmrzovalnik. Upam, da mi bo letos uspelo.
Lp
.
Zamrzuje se samo sveže nabrane, oprane in posušene. V manjših količinah in na sistem ploščice ne šopka. V skrinjo jih damo čim globje na dno in narazen, da je čas globokega zmrzovanja čimkrajši. Vsako drugo obliko zmrzovanje odsvetujem, razen v tekoči dušik, ki je pa druga zgodba.
Vakumsko zamrznjeni so skoraj taki kot sveži. Seveda zgubijo strukturo, okus pa minimalno in so mehki. Uporabljamo jih direktno iz skrinje, brez tajanja. Zato so občutljivi pri termični obdelavi. Če jih moramo rezat počakamo samo toliko, da se ne drobijo pri rezanju. Pranje , izpiranje pod tekočo vodo odsvetujem. Pri mešanju zahtevajo previdnost, nežnost. Bolje je če samo potresamo posodo v kateri jih pripravljamo. Ne moremo pa z zmrznjenimi došeči hrustljavosti. Na tak način se zelo približamo svežim, ampak sveži so vseeno sveži.
Saj veste kako je, tudi prve češnje so najboljše, čeprav so še malo kisle.
LP
.
Zamrzuje se samo sveže nabrane, oprane in posušene. V manjših količinah in na sistem ploščice ne šopka. V skrinjo jih damo čim globje na dno in narazen, da je čas globokega zmrzovanja čimkrajši. Vsako drugo obliko zmrzovanje odsvetujem, razen v tekoči dušik, ki je pa druga zgodba.
Vakumsko zamrznjeni so skoraj taki kot sveži. Seveda zgubijo strukturo, okus pa minimalno in so mehki. Uporabljamo jih direktno iz skrinje, brez tajanja. Zato so občutljivi pri termični obdelavi. Če jih moramo rezat počakamo samo toliko, da se ne drobijo pri rezanju. Pranje , izpiranje pod tekočo vodo odsvetujem. Pri mešanju zahtevajo previdnost, nežnost. Bolje je če samo potresamo posodo v kateri jih pripravljamo. Ne moremo pa z zmrznjenimi došeči hrustljavosti. Na tak način se zelo približamo svežim, ampak sveži so vseeno sveži.
Saj veste kako je, tudi prve češnje so najboljše, čeprav so še malo kisle.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta