"Tuna"

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 7546
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

"Tuna"

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Sep 06, 2015 20:51

Kaj je to za ena riba? Po moje je palamida... Danes so mi jo na Lošinju prodali za tuno... da ne govorim o tem, da je bila prepečena, čeprav sem izrecno naročil, naj ne bo :roll:

Slika
val
Admiral
Prispevkov: 1566
Pridružen: Po Sep 08, 2008 20:12
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Sep 06, 2015 21:37

Mi ne deluje kot tuna,do zdaj sem tuno vedno dobil kot zrezek.

Sem radoveden kaj porečejo ribiči.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Prispevkov: 4387
Pridružen: Pe Apr 04, 2008 10:26
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Sep 06, 2015 23:04

Riba ka riba :roll: važn da si plaču tuno :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 7546
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Sep 06, 2015 23:10

Sej je nisem. Sem jim tolk zakadu, da mi je niso računal.

Čeprav bi raje dobro jedel, pa pošteno plačal.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Sep 06, 2015 23:43

Po sliki sodeč je skoraj sigurno palamida, ki pa je dobra riba, se pa razlikuje od tune, tako, da povprečnen poznavalec to zagotovo opazi.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Prispevkov: 5108
Pridružen: Ne Nov 29, 2009 21:12
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Sep 07, 2015 07:53

Nikoli mi ni prišlo na misel, da bi razsekal tuno na način kot je to navada za morskega psa še posebej ne na repu. Dejansko bi res lahko bila tuna vendar po sliki tega potrdit ni možno.
Gre pa dejansko za izjemno slabo pripravljeno ribo. Kožo tune se odstrani PRED PEKO saj zagreni in izjemno poslabša kvaliteto mesa.
Del ki si ga dobil je tik pred repom in ni primeren za postrežbo v restavraciji.

Slika
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral
Prispevkov: 4811
Pridružen: To Jan 11, 2011 17:27

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Sep 07, 2015 08:16

Del pri repu je za Rebo...

Tisti, ki gledate NG vesto kdo to je :)

Glede ribe. Verjetno je res tuna, vendar slaba(Lidl). Da ne govorimo res kako je pripravljena.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 07, 2015 08:55

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 16:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Sep 07, 2015 08:59

Jaz sodim, da je palamida po tem, mišice okrog hrbtenice so pri palamidi svetlejše barve ob bokih in na hrbtu pa bolj temne, medtem ko pa je meso tune v celoti bolj temno.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 7546
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 07, 2015 09:27

al napisal/-a:a si najprej pojedel pa potem reklamiral ali takoj? :D

To kar vidiš na sliki sem pustil. Predvsem zato, ker je bila prepečena. Prepečena tuna (ali palamida) je za en kurc.

al napisal/-a:pa seveda ime/lokacija konobe prosim...

Bukaleta, Mali Lošinj. Našel sem jo na tripadvisorju... pojma nimajo :roll:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Sep 11, 2015 23:17

Res izgleda čudno za tuno. Zanimivo kaj vse postrežejo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta