Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Avg 25, 2014 21:30

Benex napisal/-a:Zdravo!
Super roštiljaš. Zanima me kje si dobil tisti glineni lonec za čorbe. Lp iz Koroške Andrej

Pozdravljen, enkrat sem že omenil, pa še enkrat povem, glineni lonec je iz srbije- guča, odlična zadeva, ki ga uporabljam že nakaj let, ob priliki moram še kakšnega nabavit 8)
boni
Kapitan
Prispevkov: 190
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » To Avg 26, 2014 09:30

Zanima me koliko časa kuhaš v loncu in do kam daš žerjavico.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Avg 26, 2014 17:41

Lonec sloni na treh cca osem centimeterskih kockah med katere dam žerjavico, kuham približno uro časa odvisno kaj se kuha, v vogalu kamina gori ogenj tako da žerjavico dodajam po potrebi, vedno samo pod lonec in malo okrog. l.p.
Benex
Poročnik fregate
Prispevkov: 62
Pridružen: Pe Jul 26, 2013 07:04
Kraj: Ravne na Koroskem

OdgovorNapisal/-a Benex » Sr Avg 27, 2014 10:19

Hvala! Gremo v Gučo ! :D
boni
Kapitan
Prispevkov: 190
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » Sr Avg 27, 2014 14:29

Benex napisal/-a:Hvala! Gremo v Gučo ! :D


Je bliže k alesiju. A imaš ti slučajno gostilno?

Imam tudi tak lonec, pa sem ga letos samo pripravil za uporabo, vendar ga še nisem sprobal - uporabil za kuho. Alesjo si me upogumil in se bom lotil kuhe v loncu. Kaj daš ponavadi notri? Malo se razpiši! Bomo videli kaj bo ratalo. Prilepim sliko ko bom v akciji.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Avg 27, 2014 23:31

:lol: :lol: v lonec lahko daš kar imaš, najbolje da narediš za prvič svadbeni kupus to je sveže zelje in meso, svašta od mesa, več različnih vrst mesa imaš boljše je :D pa tudi panceta mora bit pa malo čebule in začimbe in naj se čorba počasi kuha :) kakorkoli narediš mora bit dobro :lol: važno da notri pade dobra roba 8)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Nov 05, 2014 20:04

Deževen večer, kaj češ naredit, malo zakurit kamin in eno pogačo spečt :D
Slika
Slika
V pogači pa malo pancete oliv in sira, ko je pečeno zraven še malo dimljenega lososa z limono ter malo paramezana in olivnega olja 8)
Slika
Kar je dobro je dobro, nimaš kaj :)
Slika
Slika
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Nov 05, 2014 20:06

mmmm, lajkam :D
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral
Prispevkov: 6954
Pridružen: Če Apr 17, 2008 11:08

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Nov 05, 2014 20:50

Zgleda supeeerrr!
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Prispevkov: 4309
Pridružen: Po Avg 20, 2012 16:41
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Nov 23, 2014 16:02

Alesjo,a me vzameš za ženo,sej bom vse pojedu :wink: :lol: :lol: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Nov 08, 2015 10:35

Za ta ogodek, je bilo potrebno najprej naloviti nekaj kalamarov. Vstrajali smo do trdne teme. Ko je sonce zahajalo, je izgledalo takole

Slika

Ko smo ulov prinesli domov, je pod mojim kaminom lepo zadišalo

Slika

Pa na mizi tudi

Slika

Zbrali smo se udeleženi v lovu, ter njihove mornarke, ter pospravili ulov do zadnje lovke. Povohajte še vi.

Slika
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral
Prispevkov: 6954
Pridružen: Če Apr 17, 2008 11:08

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Nov 08, 2015 11:17

Diši, diši, do Ljubljane :wink:
Zgleda pa tudi čudovito.
Pa prva fotka 8)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Nov 09, 2015 08:39

Ja , lepo se znate razvajati.
Who
Praporščak
Prispevkov: 30
Pridružen: Po Feb 24, 2014 16:54
Kraj: TRŽIČ

OdgovorNapisal/-a Who » To Nov 10, 2015 10:19

Alesjo...kapo dol, to so slike ki dajejo pozitiven pridih našim užitkom...Še veliko lepih dni v nadaljevanju.
boni
Kapitan
Prispevkov: 190
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » To Nov 10, 2015 10:56

alesijo kakšne posode imaš. Ena zgleda kot glinena.

alesjo napisal/-a:Za ta ogodek, je bilo potrebno najprej naloviti nekaj kalamarov. Vstrajali smo do trdne teme. Ko je sonce zahajalo, je izgledalo takole

Slika

Ko smo ulov prinesli domov, je pod mojim kaminom lepo zadišalo

Slika

Pa na mizi tudi

Slika

Zbrali smo se udeleženi v lovu, ter njihove mornarke, ter pospravili ulov do zadnje lovke. Povohajte še vi.

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti