Začetki

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

polanc
Admiral
Prispevkov: 9291
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

Začetki

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Mar 03, 2016 21:59

Uf butasto vreme,zijam v komp,poslušam muziko,misli pa tam daleč,leta nazaj,pri mojih jadralnih začetkih.Že v vojski sem se spoznal z enim tipom,ki je delal See mini od Van de Stadt.Velik sva čvekala in premlevala kako in kaj..
Sem že napisal pismo bratrancu,da naj zbira svinčene cevi,ker bom delal jadrnico in rabim svinec za kobilo vliti...
Pa ni ratala samogradnja.Leta so tekla,oženil sem se,prijadrala sta k men dva čudovita sinova in spet ni blo časa za mojo skrito ljubezen jadrnico.Začel sem zidati dom in tlačil vsak tolar tja v to kučico.Prišlo je do te faze,da sem delal fasado.Vsak kos od 280 kvadratov je moja roka na zid nalimala..
In v tem obdobju sem povedal moji,že marsikaj hudega navajeni ženi,da bomo kupli jadrnico.Pa teb se je zmešal,vidiš kolk še mormo na bajt nardit..Ja,vem,pa bomo jo vseen imeli..čem jo met ...Uf kuhala je še,prala tud,menla se je pa bolj tko tko.Jaz sem še po šihtu delal da je kak tolar al pa marka ostala v štumfu in zijal oglasnik,pa bolho al kaj je takrat blo..
Innn evo ga oglas Prodam jadrnico 6 m,4 ležišća,kuhalnik ,kemični WC Poljska El Bimbo.Baš pravo ime...BIMBO za bimbota ki sred fasade grunta na jadrnico,pa še ve ne kak se ji streže...Poezija.Grem jo gledat v Kanal Sv Jerneja..Tip jo je imel za kurbišče...so povedal sosedje,da je vsak teden prpelu drugo mrho mečkat.O vonjavah in lepoti blazin nebi zgubljal časa,barka je bla pa trdna,okno ni spuščalo..cena ok,privez taman zame,brezplačen.TRESK v roke in je bla moja.Tip je še reku da me bo naučil jadrat.Pa Tomos 4,5 je imela.Pridem domov ,žareč od sreče ker zdej sem pa đek,ko imam jadrnico...Gospa moja pa v solze,da sem butast,ko ne razločim prioritet...kaj pa nam je zdej to treba ko ni dnarja..
Jaz sem jo že vidu čisto,z novimi v rdeč pliš oblečenimi blazinami...Jao,al jo je hotla videt in sem jo pelu naslednji vikend v Kanal.Hladilko napokamo,stoenko zakurblamo,in piči.Kok je pigala oči in zmajevala z glavo...
In pol lastnik pride nas učit.Se odvežemo,on zakur motor...prešalta i klack mu ročica v rok ostane,neki motovil z krmilom...odrin,odrin se dere...moj prijatu se proba odrint a ni mogel..TRASSS v škarpo na drugi strani kanala.O mat kurba,sej jo bomo rasklal....Mojster hvala,evo ti dnar,kr pojdmo se prvezat in se bomo nekak sami naučil...Še spijemo par pirov in je odšel...Pol mi je šele Lado pokazal plavo roko,ker ga je mal dobilo prej.O jebemti jarca..
Nebi vse lepote ki jih je moja draga ženička povedala sedaj tle pisal...Res si blesav je povedano vse u tri reči.Mami sej bomo poštrihal in motor popravli sej bo.Bom se naučil jadrat,priročnik sem že kupil.
SE NADALJUJE
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Prispevkov: 710
Pridružen: Če Maj 06, 2010 14:52
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Če Mar 03, 2016 22:20

Res lepo, pristno napisano. Človek uživa, ko bere :wink:
Je pa to, kar se mi zdi najbolj bistveno, da se vse da, če se zdi še tako nemogoče in če si še tako "blesav", če je le močna volja. Vem, da si bil pripravljen tudi pihat v jadra, samo, da se premakne. In sigurno si tudi bajto spravil do tam, da lahko lepo živite v njej (domnevam?). Lahko pa bi se zasužnjil z betonom in si dan na dan govoril, "saj ne moremo vsega"... Klinac ne morem, vse se da...

RESPECT, res :wink:

Naj ti še dolgo služi hiša, jadrnica zdravje in seveda - ŽENA (hihihihi) #maužleht
Green to green or red to red, safely go ahead!
polanc
Admiral
Prispevkov: 9291
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Mar 03, 2016 22:25

NADALJEVANJE
No pa smo našli miren vikend in pluli na naši letalonosilki na morje.Točn je treba tle plut ven,ker so sipine in si takoj v dreku če fališ za parkrat po 2 centimetra.Ups eno smo že pojahal...sipino.Makino v rikverc...aja še 6 Yamaho sem dobu za 300 nemških marčic.in smo jo spulli z blata.Pa pridemo ven v lipu našu Piransku valu..in gospa pove da ne bo v to črno vodo šla plavat,ker ne upa...Juhu še neki novga.Mami...pa sej ni nič ..lej pobje že čofotajo...Pa fino senco sem naredu" kola in 3 m platna vmes.Lepo po bumu in za zajle prvezat.Vinč je bil na roke pa mal si je s pirom opomogu pol po delu.
In moja deklca le zaplava..Mal boječe..pobe sem ustrahoval da bog vari jo tunkat al špricat da ne bo sraja...in ko je plavala sem hiiiitro skuhal kavo in jo počakal,da je prilomastla iz vode..Evo mami kavica,pa pol hladne pive..Čak sam obrišem te še...Evo zdej se boš pa tle lahk sončla ne pa na brisačah na kamnih...No,pa sem plus točko dobu haha
No zdej bi pa mi JADRAL.Pihal je mal ..ne vem kolk vozlov nevemktergavetra.
Tam bliz mene ena barka dviguje jadro.Mi tud.tega taglavnga taprvo.
Jaja evo in premikamo se to vidiš.Oni zategnejo uni štrik...škoto po novem so povedal v priročniku.Mal se nagnemo pa ne plujemo glih vratolomno hitro...smo takoj drugi od dveh.Sam oni majo na pol zategnjeno mi pa do fula jasn.No pa smo mal spustil pa je blo bolj fajn.
Prednje role ni blo.Jadro je blo na klipsne.Je blo saj fajn staro če že ni blo rol madona.Gledamo ene druge sosede kam jim visi in smo ga mi tud tko dali..
Pol pa mali sin krmilo velki sin eno jadro jaz nadziram dela ..mami je blo pa strah ko smo se nagnil...Prebrnu nas boš tle sred morja...veš da slabo plavam in še strah me je...Mami ne se bat pa je šla kr mizo v salon objemat.
No mi pa smo se učili,pa se nam je pletlo,pa ko smo glavno jadro spuščal ga je blo povsod dost..Lazy bag???ja blagor onmu ki ga ima..
Pa naslednji vikend spet na morčka ven,plavat,kavo kuhat,plus točke nabirat...ker jaz bi mel tak dopust.. sam to moja gospa boga še ne ve..Delal se popoldneve pr bajti ko blesav,da smo bli vikende fraj...juhu petek hitr hladilko,3 literco zamrznjeno iz skrinje not in gas...
SE NADALJUJE
polanc
Admiral
Prispevkov: 9291
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Mar 03, 2016 23:02

NADALJEVANJE
Ti mami bi mi letos tkole dopust prežvel a?Koga????Cele dni garam,pol naj me bo pa še cel dopust strah...dej ti nis normaln no boš še otroke utopil...Mal solzo obriše,reva k ma tok upilenga dedca.No pa sem odnehal in smo šli v Maredo v kamp prikolico se dol vozli z gliserjem in so pobje fajn smučal ja enih 14 let nazaj je blo to..Dopust je bil na bencin... žal ne na jadra
Po tem pa spet vikende dol,jadrat doporeča najdlje.Včasih sam z pobi včasih vsi.Vedno smo pršli nazaj,
Enkrat smo pluli prot Umagu in tam pri Savudriji berem neki,krmilo učvrstim,ker avtopilota ni blo,globinomerja tud ne,kart pa nisem jasno rabu saj tu vse vemo ...ja ja kur.. vemo.Toooin,toooin je počla dvižna kobilca v skale.Bemtilato ,ko ne zjam morje ampak cajtnge..
No pol ..ja pol sem šel pa z sevniškim klubom na JADRANJE.Ma nema to može se ide se haha.Mah kaki bolid,jambor viiisok.Spredi rol stojna višina...ma spejsšatl...Elan 31..Polma nisem imel,željo pa večjo ko vsi tam.Mi pičimo na nočno furo Zadar- Sali..Pod Ždrelcem skoz...Fantje so obvladal,men je skor prhajal,tko je blo lepo,ko je to veter zagrabu flike...ma še zdej to čutim.
Na Saliju se je pa treba napit jasn,saj drugač ni čarter kompleten..Tud men se je razvezal jezik in sem v pogovoru in hvaljenju preteklega dne rekel
Ja tud jaz bom imel tako jadrnico da bom lahk v njej STAL in SRAL.Dej dej srota boga se zdej neki ven metat..mi je prijatu povedal kje mi je mesto glede na moj proračun...Jebi ga pjača nardi tud prehitre jezike,ki znajo zabolet...al pa ti dat voljo jekleno,tako da nardiš...nardiš skor nemogoče..
Jadrali smo krasno,oktoberski vetrovi so bli kr močni.Zadar Sali Zlarin slapovi Krke in nazaj..Krstili so me na Zlarinu...
Da bi ljubil morje
Da bi ga spoštoval
Da bi dobro in varno vodil barke
Da bi...
Pridem domov.Nič nisem videl okol sebe druzga ko jadra,jamborje,trupe,kobile,globinometre,....skor mi je češplo morala pokazat da sem spet sled našu tolk sem bil ubrisan...Zima se je prikradla v vas cene bark so padle..Da bi v svoji barki STAL in KAKAL je bila moja glavna gonilna sila...delal sem res velik,pomagal na fasadah,delal antifavlinge,šraufal Tomosakije in Yohnsone...da bi letos v svoji barki lahko stal in kakal...sem si zaželel za novo leto.
Februar,letos bom star 40 let,mami bi jaz kredit vzel miljon,pa El Bimbota prodal...tej barki sem dal ime RIŽA iz naših imen...Rok Iztok Žiga Andreja..pa bi kupli jadrnico z stojno višino,pa WCjem pa hladilnikom mm ka pravš? Ma dej lej ne bomo ja za ladjo kredita jemal...NI pa jokala več,vedla je da se bo to zgodil.Spoštovala me je in pobje tudi...spoštovala mojo jekleno voljo povsod..tud bajto smo nardil fertik pa ni blo lahko..
Pičim na ogled Ombreta Šketa v Červar in še ene druge barke.
Šket,zuni tko tko,not pa krasota.Spicanjen u nulo.Imel ga je Tehnični direktor tovarne kos in srpov iz Kovorja.Cena? trimiljone.maš dnar poba je vprašal?Mmmmkr nisem dihal.Imel bi jo raj ko gledal po svet.Njami notranji motor,rola spred,vitlo za sidro proooostora haha za izvoz.al kje 3 miljone.2 sem imel maks z kreditom.Ma ni šans tko izpod cene jo pa ne morm dat.bom pa 2 mel je gazda povedu.Pa kredit boš vzel za barko?? Ti maš pa res rad barke....Ja Gospod Berlot res jih imam,..In smo šli vsak k seb..
polanc
Admiral
Prispevkov: 9291
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Mar 03, 2016 23:25

Teden okol,imela sva enga skupnega prijatla s tem g.Berlotom.In ta prijatu mu je povedal,da sem pošten,delaven,da bom njegovo barko pazil...on je pa že imel drugo barko,TICO..
Zazvoni tel..Ruda kle,kaj zdaj.si že kupil barko?? Ne g Berlot ,nisem.Vaša mi je super sam žal sem čist prekratek..Vam kr ne upam povedat kolk maks zmorem.Ja ne morva tko po telefonu zdej glihat,boš kaj v naše konce hodu? Ja bom,kdaj pa lahk? Ja nocoj sem doma..hm??? kaj pa je zdej to madona,a me ma bok tolk rad da se mi bo tole spelal??
Tak tak tak moj X diesel je dobu turbino pa menda enih 6 prestav,tko sem ga gonu na gorensko...Vse živo sva se menila..o barkah in življenju,njemu je žena mlada umrla leto prej in je nekak želel zamenjat barko zarad druge ampak je želel najti skrbnika za Šketa da bo lepo ohranjen tud spomin na njegovo tragično preminulo ženo.Torej o vsem sam o ceni bolj mal.Kadil je mož cigarete eno za drugo...ura že 2 zjutraj..jedla sva pršut,sir pikala,pive praznila..in
Dobr kolk mi največ lahk daš poba,pa glej da boš barko pazil,da jo ne boš zjebal,da boš merkal motor,pa globine premljaj ...Ja 2 miljona imam.en miljon takoj en pa v par dneh ko mi dajo kredit..Žal se opravičujem nimam več,pa vem da je barka več vredna....Je Korl reku da s pošten in da boš pazu barko....NA MERKI JO;EVO TI KLJUČE::Ej še zdele mi solze pridejo na oči ko tole pišem.Tud dihal nisem.A je zastopu da mam 2 miljona ne tri?Pržge nov cigaret,odpre pivo.jaz tud enga.Nazdravima.Dam mu miljon napiševa in grem v avto.100 klicev na mobiju sinovi,žena,prijatli,vsi so me neki rabli teh 7 ur ko sem bil na pogovorih za mojo srečo.Jeeeees sem se drl u avtu jessss mam jo.mam jo hvala bogu mam jo.Spal se mi ni takrat spi se mi ne sedaj. jessss
Kak dopust bo to kak jadranje z familijo.Tam v Debeljaku bomo prespal,tam ko sem bil z punco ki je sedaj moja žena z šotorom.Bom sinovom to pokazal jaz bik bos matr ne se je,,,Pokličem Andrejo....Kje si ti za božjo voljo si živ?? Veš kolk me je strah...Mam jo ja barko mam dal mi jo je dal mami dallll
LEPE SANJE noč bom še jutri napisal kaj.Evo pa sem lahk stal in kakal v svoji barki pa ne v kemičn skret haha nočko.
Jeklena volja in želja najde pot,dnar,cajt...Držte se prjatli...verjamte vase da se.
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Prispevkov: 723
Pridružen: To Maj 26, 2015 16:42
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » Pe Mar 04, 2016 08:01

To pa je zgodba!!! :D
Tadejko
Kontraadmiral
Prispevkov: 317
Pridružen: Ne Jul 27, 2014 11:27
Kraj: Ljubljana - Červar

Re: Začetki

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Pe Mar 04, 2016 08:08

polanc napisal/-a:Uf butasto vreme,zijam v komp,poslušam muziko,misli pa tam daleč,leta nazaj,pri mojih jadralnih začetkih... SE NADALJUJE


Že vidim, čigavo knjigo bomo čez 1 leto kupovali na srečanju...
Odlična štorija
kok-pit?
Viceadmiral
Prispevkov: 417
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 20:27

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Pe Mar 04, 2016 08:51

Uh, tole pa je branje! Bravo @Polanc

Dežuram pri compu, in čakam(o) nadaljevanje.....

HALO? Slišiš? Tok, tok, ....

Čakamoooooooo!
Uporabniški avatar
evovii
Admiral
Prispevkov: 2735
Pridružen: Sr Nov 14, 2007 14:30

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Mar 04, 2016 09:07

Bravo Polanc!!! Jest em tud kot mulc skoz sanjal, da bom mel svojo barko.... pa je blo dost komentarhjev v stilu "ti sam sanjaj". Evo zdej pa mam svojo na kateri lahko serjem in stojim ;) Kjer je želja je pot...

Slika
Nazadnje spremenil evovii, dne So Mar 05, 2016 10:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
klemn
Admiral
Prispevkov: 1220
Pridružen: Sr Nov 25, 2009 08:10

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Mar 04, 2016 09:34

Tut jest vidim, da bo dons šiht hitro minil :D :D
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Mar 04, 2016 10:08

mal so se mi očke zarosile ob branju...vem zakaj!
sailord
Kapitan
Prispevkov: 197
Pridružen: Če Avg 13, 2015 11:19

OdgovorNapisal/-a sailord » Pe Mar 04, 2016 11:02

Polanc,

to pisanje moraš nadaljevati...

Izjemno doživeto opisana zgodba vsakega od nas, ki je sanjal in dosanjal svoje jadralske sanje.

Naše zgodbe so podobne, vse polne čustev, hrepenenja in sreče, ko smo v vetru spojeni s svetom.

Upam, da spišeš še kakšno nadaljevanje ali kakšno tako pristno zgodbo poveš v živo.
polanc
Admiral
Prispevkov: 9291
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Mar 04, 2016 15:59

NADALJEVANJE
Pridemo sedaj mi veliki frajerji v marino mondenega Červara.To je zgledal ko kad seljak uđe u grad.Jasno hladilka z nami.Ni blo dnarja za po gostilnah jest,pa nam se je sladko šmirglal za vse gostilne saj smo kupli svoj lasten hotel haha.
Velik je bil ta Šket,trebušast.Mal sem se vprašal,kak bom jaz to kočiral.Notranji DMB 9 kojnov v močnem vetru ni bil neka huda motorizacija.Pa sej bo.Prvič se odvežemo.Vsi mi pomagajo,počakam da se mooring potopi in prestavim v prestavo taktaktak trrr trrtrr in se izvijemo iz pasti sosednjih bark in njihovih mooringov.Gledam globino,ok,gledam naprej ok ,mal poškilim če me kdo gleda..vse pod kontrolo..
Zunaj je blo tko ko še sedaj v črvaru mirno,tiho,sončno.Probam rikverc...jaz bi levo ona desno.Nal več gasa,krmilo do fula..povsod sam v mojo smer ne.O kurba kok pa nazaj med štrike in barke v zahtevano točnost pol merta?? Težka bo.Pa probam manj krmila,mal gasa več,nato manj...aha evo jo ljubico haha.Mami,ne se bat...kak je pobje,bomo ? o ja bo bo...vržem bokobran v vodo,seoddaljim od njega 20 m in juriš rikverc v napad nanj.tratratratatata.mal ene 2 m mim pa ni tko slabo.Aha bolj levo ker ma tak izboj...evo ga točn na bokobran.Na meter gas naprej da ga ne pojaham.tooo niko bolji ko ja kad drugih nema haha.
Evo poslušat moje komande,neč govort sam delat kokr rečem.Pobje ,Andreja jasno.Ti na levi Čaklo v rokah,ti na desni enako..Ti andreja spredi ,bokobran v rok...Da ne bo kazga drenja,da ne vejo vsi da smo neizkušeni zajci..Tatatatata mal gasa in pristat.Ja pa ne med barke,na samoten vez kjer par bark fali.Marinero je čutil da nismo glih z ARC regate pršli.Pride blizu,dvigne muring...Hvala,samo treniramo,jer neznamo,đođite posle na pivo...Nema problema,samo vi učite...Tatata spet naprej mal ven pol pa na domači vez.Zdej se bo vidla kvaliteta...In kr nekak prlomastmo mi na vez.Se primemo za bok sosednje barke.Ne za zajle matr horn...sem prej povedu duš namol Ma sej ni nič...nema to nič,tko houdreti delajo,mi ne bomo,,,jasno.Kaj me sprot kregaš..? Ma ništa treba mirkat.zajle niso za vleščt
In tko ene 2 mesca ,pol pa je napoču dan ,da mormo spraznit marino.Vzamem sina s seboj.Gledamo plimovanje,ker sem rabu 40 cm plusa za vstop v kanal.Ob 22 morva bit v kanalu.Ob 23ti je ful plime pol gre pa v oseko voda.Peljeva se v Červar,Bivši lastnik pa nama žal ni mogu avta gor zapeljat.Še povem da sem tisto leto zmagal na tekmovanju za mistra brade Slovenije v Mokronogu in imel zavdljivih 17 cm dolgo brado.Pravi Kalabić.Nedaj bože me ponoč srečat.Beži ko može hah.
In midva se odveževa.Genovo ven mal motorčka in pičiva v Umag na pomol na bok in se odjaviva in nato dalje.Pojeva še sendvič pred kanalom,dase voda še mal dvigne.Jaz pod štant gasom not Žiga spredi opazuje in se drži za genovo.Grem po sred kanala,saj je tam najgloblji.Mislit se prav nič vedet ne..In mi2 tatatainTRAS v neki trdga.Porka...ka pa zdej.Barka skor poba skipa...men tristo miljonov strahov zagomazi.U pič... kaj sedaj.Not podnce u luft.Uf še je suho.Adrenalin 3 štuke povečan...Matr kje not,alče ne bo šlo,kam jo dat.Dnarja za marino niti v sanjah ni.Gospa me bo požrla do kosti,pa še kosti spasirala in v klobase dala.O bože pomozi.Rikverc ven,noč k sreč svetla.Uf ni občutka pipipi cvil globinomer tititi butl piše v glav..
Pa se skopljeva ven na mirno morje brez valov .Gotov je blo lepo in idilično sam jaz nisem tega videl.Oči ka pa zdej?? Nič počakva do polne plime.Ugasnem motor in lebdiva mirno še pol ure.Ni se mi spalo,v glavi strah drugič probat,nimaš koga vprašat...barka gromozanska za v kanal..
Obrnem ključ.Brenčač se oglas,še obrnem NIČ:::Ej sto bogov ne vžge.Oči kaj je??? Ne vem Žiga dej baterijo.Odprem motor,zijam...in zagledam kabelček ki se je snel z releja zaganjača.Dam nazaj in tatatata.Jesss hvala Bogu in ne vem komu.U prestavo.Drž se Žiga bom mal desno probu in mal ler mal štandgas se bližam po polžje.Joj Bog dej da ne nasedem.In sva se spelala do veza ok.Uuuuuuf.Dobr je.Ura pol polnoči,voda dol,pob zaspan jaz podnice dvignem.Nič hudga in trk ni nič poškodoval.No bog me kr obrajta,ve kok težko sem jo kupil in ni pustil da jo takoj sesujem.
polanc
Admiral
Prispevkov: 9291
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Mar 04, 2016 16:17

Žiga zaspi,meni se tud slučajn ne drema.Meljem kaj in kako.Nič not sem za ven bo pa težka,adrenalinska zadeva.
Napišem na mizo list.Žiga, pazi nase, pa da ne greš nikamor.Grem po avto v Červar.Ja na štop.Ura pol noči jaz v temno sivi jakni z BRADO.in kapo na pleši.Pravi tip da bi se šoferji in šoferke grebli da me peljejo do Červarja.
Pridem na glavno cecto in bemtica tip ustav.Dober večer.Do Červarja grem,može? Žal sam do Marije na Krasu,grem po hčer v disko.A bi me lahk zapeljali do Červarja? Vam plačam.Ne žal nimam časa.Ok pol pa do te marije,da bo pomagala naprej.Izstopim,hvala,srečno.Zapnem jakno...sam še bajonet bi se moral svetit pa šajkačo bi moral met...
Mal je blo prometa...štopam in hodim...nič nič nič...Pridem do Umaga PEŠ...štopam...ma sej bo...gremo madona.Mal lačen,mal žejen,zaprt vse kar sem vidu...štopam in hodim,hodim in štopam..in pridem do Novega grada ...pa ni nihče ustavu.Zmatran ko nek klošar tretjerazreden.Bruuum en Golf mimo mal za Novigradom.Pa obrne po 300 m,ziiip mim..Ka pa zdej.Trrrrr se ustav ko je nek spet obrnu.Veš da poba in bjonda not.Odpre šipo.Tud govort se mi ne da 20 km sem že prepešačil gotov.Kuda želite.Pa u Červar idem.Odakle,imate ličnu.policajac sam,imam oružje kod sebe,ne bojim vas se..Ma ne trebate me se bojati,samo me povezite u Červar po avto.Ajde uđite.Veste kak je bil tist sedež mehak,topl not...ma ni za povedat.In mi je tip šel tolk na roke da sta me s punco peljala skoz v marino.Ej nisem vzel tel njegovo sam če to bere naj me sam pokliče in dam za ornk večerjo.
No in pol napol crknjen sedem v mojga iksa dvojko in se odpeljem v kanal spat..
Bouges Nina
Admiral
Prispevkov: 853
Pridružen: Po Jun 21, 2010 21:53

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Pe Mar 04, 2016 16:47

Naprej prosim. :P

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti