Pohan ligenj
Moderatorji: moderator2, moderator
Pohan ligenj
moram objavit, ker je bilo vrhunsko ravnokar sva z mornarko guštirala .
Velik ligenj, cca 80dkg, sem razrezal na zrezke in povaljal v fini moki, zatem v dva jajca z česnom, malo olivnega olja, čisto malo soli, poper in malo origana, potem pa še v drobtine in preden sem zrezke paniral sem jih narahlo porezal na kvadratke.
Panirano ocvrem
in na krožnik, odlično paše pomaranča stisnjena po zrezku, zraven pa malo tatarske omakce
Nevem kaj naj še rečem, meni je bilo vrhunsko in mehek je bil naš pravi jadranski ligenj, na nešteto načinov sem jih že jedel, ampak tako pa še ne, potem pa še glažek malvazije in počutim se kot............bog morja
Velik ligenj, cca 80dkg, sem razrezal na zrezke in povaljal v fini moki, zatem v dva jajca z česnom, malo olivnega olja, čisto malo soli, poper in malo origana, potem pa še v drobtine in preden sem zrezke paniral sem jih narahlo porezal na kvadratke.
Panirano ocvrem
in na krožnik, odlično paše pomaranča stisnjena po zrezku, zraven pa malo tatarske omakce
Nevem kaj naj še rečem, meni je bilo vrhunsko in mehek je bil naš pravi jadranski ligenj, na nešteto načinov sem jih že jedel, ampak tako pa še ne, potem pa še glažek malvazije in počutim se kot............bog morja
Za tako "marendo" se pa ja splača mal potrpet zasidran v varnem zalivu in ne ga sam žgat z vetrom.. Bolj tekne
Alesjo ti si car.. sem te mislu že parkrat poklicat da bi šel s tabo na lignjelov a pride zmeraj neki vmes.. zdaj sem malo bolan in nočem bit še bol... če ne več letos pa upam, da jeseni.. ti pa kar kuhaj, peci, prži in pohaj... ma se mi prav res sline cedijo...
Alesjo ti si car.. sem te mislu že parkrat poklicat da bi šel s tabo na lignjelov a pride zmeraj neki vmes.. zdaj sem malo bolan in nočem bit še bol... če ne več letos pa upam, da jeseni.. ti pa kar kuhaj, peci, prži in pohaj... ma se mi prav res sline cedijo...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov