Živjo vsem!
Ker nam tem forumu ni še nobene napisane na temo rakovic, me zanima če jih sploh nabirate in pripravljate?
Dalmatinci ki so mi jih prvi pripravili pravijo, da so tiste s skal boljše kot tiste ki so v morju, meni so bile oboje zelo dobre.
Osebno so mi rakovice ena najboljših morskih jedi, pa kakorkoli so že pripravljene, meso je enkratno, sladko, vendar vseeno malo specifično. Za moj okus boljši kot veliki raki in tam-tam z škampi. Pa bolj zanimivo jih je jesti, sploh otrokom ko lomijo klešče in noge...
Najboljše so kar klasično (kao) na buzaro, s špageti in parmezanom....
No tole pišem tudi zato ker bomo letos zaradi novega naraščaja verjetno zasidrani predvsem v Tržaškem zalivu - nikjer ne najdem ali sploh lahko nabiram rakovice v našem morju ali ne? Sej jih bom verjetno vseeno...
lp
Jernej
Rakovice
Moderatorji: moderator2, moderator
Rakovice
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
Jaz sem pred leti na pelješcu preko noči spustil vršo in zjutro ko sem jo dvignil je bilo noter 6 velikih rakovic
Take so bile
Pripravil sem jih na isti način kot školjke na buzaru, skuhal sem še špagete in kaj naj še rečem, izvrstno polizali smo čisto vse, tako , da nič ne fališ, če jih kaj "nabereš"
Take so bile
Pripravil sem jih na isti način kot školjke na buzaru, skuhal sem še špagete in kaj naj še rečem, izvrstno polizali smo čisto vse, tako , da nič ne fališ, če jih kaj "nabereš"
klemn napisal/-a:Kako pa se "nabira" rakovice?
Z masko pod vodo.
Drugače pa po otokih precej nabirajo te rakovice zvečer po skalah in čereh s posebnimi grabljami, vendar je to početje dokaj zoprno oz. nevarno, ker se hitro porežeš in potolčeš na ostrih skalah.
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta