Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8817
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 21:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 18, 2017 18:34

Pozdravljeni vsi skupaj!

Tole pišem zaradi teme o decemberskem srečanju, ki se je razvila v "špetir" in smo jo morali umakniti! Absolutno se strinjam z veliko večino izjav in mnenj, ki ste jih izrazili v omenjeni temi, vsak ima po svoje prav.

Glede sprememb v prihodnje je bilo slišati da "Privatno" srečanje in delanje foruma "privatnega" pelje v prepad (propad). Tudi to se absolutno strinjam z mamaMicka in ostalimi.
Moje pisanje na to temo je bilo v smislu moderiranja in urejanja foruma, ki je na koncu tudi največji problem. Mogoče sem malo nerodno napisal, nikakor ne gre zadeva v privatno smer, starih prijateljev in podobno. Je pa potrebno nekaj ukreniti in o tem se vsi strinjamo. Ravno iz tega razloga je potrebno postaviti team, novi team.

Forum je od samega začetka imel mene za moderatorja. Najprej je to odlično funkcioniralo, prispevkov je bilo malo, po drugi strani pa sem tudi jaz imel več časa. Kasneje smo dodali nekaj moderatorjev in stvari so se poboljšale ali pa vsaj ostale v podobnih okvirih. Sedaj se nam pojavlja več problemov in sicer:
1. Jaz osebno imam precej manj časa, veliko več ur kot prej presedim v avtomobilu, itd.
2. Moderatorji, ki so trenutno na strani so nekateri postali podobno bolj zasedeni, imajo manj prostega časa in posledično je moderiranje foruma zelo slabo.
3. Pojavile so se neke zamere, prišli so novi člani, veliko novih članov... Nekateri forum izkoriščajo za zdravljenje svojih problemov, drugi obračunavajo med seboj in podobno.

Rešitev težave, ki jo vidim in mislim, da je prava je takšna, da bo treba na moderatorskem delu korenitno spremeniti vse skupaj. Jaz se lahko potrudim, da na forumu preživim nekaj več časa, samo zagotovo ne dovolj, da bi se vse moderiralo z moje strani. Enostavno ne utegnem niti prebrati popolnoma vseh prispevkov, kaj šele urejati. In če me 3 dni zaradi službenih obveznosti in službene poti ni na forumu, je zadeva še toliko hujša, novih prispevkov je vmes gora, poleg tega pa se je mogoče nekje zaradi tega, ker se ni pravočasno ukrepalo vnel še "špetir".

Absolutno potrebujemo več moderiranja in to stalnega, nekajkrat dnevno. Potrebni bodo novi moderatorji, več moderatorjev in to takšnih, ki bodo imeli več časa. Trenutno so nekateri moderatorji, ki se na forum ne prijavijo po teden dni, torej to nima smisla...

Glede skupine, ki bo odločala in moderirala nikakor ne razmišljam v smeri "kdor več spije je boljši", temveč v smeri, da nas je več, ker več glav več ve ter je na koncu taka skupina tudi bolj pravična in da več predlogov. Absolutno sem proti, da bi se začelo na veliko omejevati in izključevati člane, vseeno pa bo to delno tudi potrebno. Nekdo, ki enostavno ne zna odnehati, bo moral občasno tudi na "hladno". Kakšen bo zameril, drugi se bo vrnil, pač kolateralna škoda, da forum ostane dober, berljiv in pa ne skregan na vsakem koraku.

Z druge strani želim vsem povedati, da je na forumu potrebna toleranca, ki ste jo nekateri res izgubili! Vedno so mnenja različna, vendar pa se zaradi tega ne kregamo po forumu in blatimo drug drugega! Nismo otroški vrtec, kot ste nekateri zapisali, vendar omenjena tema je postala točno to!

Forum mora biti skupek veliko uporabnikov in nikakor ne samo nekaj strokovnjakov iz določenih področij! Če bi želeli to, potem postanemo revija, magazin, portal z novicami in prispevki... To pa nočemo! Hočemo, da ostane forum, ker nasvet je lahko zelo dober s strani strokovne osebe s tega področja, spet drugič pa tudi od čistega laika, začetnika! Forum je tudi toliko širok, da ima vsak izkušnje na določenem področju ali pa vsaj nekem ozkem segmentu...

Glede srečanj v živo pa tako, da srečanja bodo, nadaljevala se bodo enako, kot do sedaj, moramo pa se izogibati nekih velikih fešt, pijank in podobnega, kar je bilo omenjeno! Absolutno se strinjam, da srečanja ostanejo ob četrtkih in jih ne prestavljamo na petke in sobote! V četrtek imamo ponavadi vsi čas se podružiti za nekaj uric, izmenjati mnenja in podobno. Strinjam se, da je bila za decembersko srečanje napaka v izbiri petka, ker takrat ima veliko članov tudi druge obveznosti, od praznovanj, veselic, mogoče ohcet naslednji dan, smučanje z družino v soboto zjutraj, tretji gre za vikend na barko, ipd. Ravno iz tega razloga smo pred davnimi leti (ja kmalu jih bo 10) ko smo za foro organizirali prvo srečanje v živo določili četrtek!

Vsem skupaj želim miren večer, brez vroče krvi in pa lepe prihajajoče praznike! Komentarji v tej temi naj se ne nadaljujejo v smislu kdo je s kom skregan privatno, ker to tukaj ne spada! Tudi tolmačenje mojih zgornjih besed samo po polovici stavka prosim izpustite, ker na ta način sem vse zgoraj napisal narobe. Konstruktivni odgovori so seveda več kot dobrodošli, tudi taki, ki bodo napisali, ja to je potrebno, ali pa taki, ki so mnenja da moderiranja ne potrebujemo in je sedaj stanje super. Vse to je OK, saj je povezano s temo!
Uporabniški avatar
widmann
Admiral
Prispevkov: 803
Pridružen: Ne Jan 26, 2014 20:24
Kraj: KAMNIK-Minkendorf

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a widmann » Po Dec 18, 2017 20:23

Mimogrede admin kaj to pomeni nimaš privilegijev itd..? :?:

Informacija

Nimate privilegijev za branje tega foruma.

lp
Das Ist Valter
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral
Prispevkov: 6954
Pridružen: Če Apr 17, 2008 11:08

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Dec 18, 2017 21:52

admin
Težko se je prek foruma pogovarjat o delikatnih stvareh. Preveč demokracije ne bo dobro, preveč moderatorjev tudi ne, razen če jih res dobro poznaš in imajo nekonfliktno osebnost itd. itd.

Za začetek naredi omejitev dva prisepvka na dan na člana in bo precej bolje, ker ne bo možnosti ping ponga.

Težko je bit pameten. :?
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Prispevkov: 960
Pridružen: Ne Mar 01, 2015 19:42
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Po Dec 18, 2017 22:19

Tole si tako lepo napisal, da lahko pripomnim le : iz tvojih ust v božja ušesa!

Naredi red. Vsi bomo imeli več od tega. Miru, znanja, kolegov in prijateljev.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral
Prispevkov: 4811
Pridružen: To Jan 11, 2011 17:27

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Dec 18, 2017 22:37

Marchi, se popolnoma strinjam glede demokracije. Na forumu ni demokracije in to je celo Admin pred leti nekje napisal.
Omejevanje prispevkov na dva na dan je nesmiselno. To bi bil verjetno prvi primer v svetu "virtualne resničnosti". Verjetno bi prislo celo do kontra efekta, saj bi se gnev še bolj nabiral, zapisi pa neskončni, nepregledni. Ker omejis tudi tistega, ki odgovarja na pametne stvari.

Trdim, da je prepucavanje dokaj enostavno rešljivo. V termah se je še vsak sprostil. Težava pri tem prepucavanju je ta, da se ustvarja koalicija in opozicija, tudi med člani. Eni držijo z enim, drugi z drugim, medsebojno se vzpodbujajo in podpihujejo. S strani moderatorjev in članov pa pride do tega, da se odločajo kdo je bolj kriv, kaj je kdo rekel in zakaj je to rekel.
Zdaj recimo član A reče, članu B "teslo", Član B nato reče članu A "gnoj". Naredi se koalicija in opozicija in ugotavlja, če je pravično da je član B zmerjal nazaj, pa zakaj in tako naprej. Tisti, ki pa sovražijo kreg pa jih danes več ni.
Rešitev, ko reče član A "teslo" gre v banovce, če član B reče "gnoj" gresta skupaj. Tako ne pride do ugotavljanja kdo je za kaj kriv in zadeve se ne podpihuje s strani nikogar. Zadevo pa rešiš v sekundi in 20 stotink, torej Mod mora imeti opcijo banovcev, makar samo za en dan, dokler ti ne prides. Ce je teme, ne dneve, že ure je preveč online je že drek.
Člana, ki je v banovcih NE pribiješ na križ, kot si dosedaj obakrat naredil, saj se to ne dela. Pa ne zaradi moralnega vidika, ampak član, ki je bil samo na dopustu potem ne nosi na čelu tarče. Če želi skupnosti po prihodu nazaj to povedati naj pove, če ne, pač ne.
Šola je ponavadi uspešna. Recimo jaz sem se umiril, čeprav še vedno menim, da se mi je do neke mere takrat storila krivica, ampak nima veze, cilj je bil dosežen.

Težje rešljive stvari pa so drugje.
ALi sem samo jaz opazil, ampak na tem forumu ima vsak šiv biminija svojo temo, vsak vijak ima svojo temo. Da ne omenim filtra, ker filtri imajo pa vsak model po vsaj dve temi.
Na začetku bo veliko dela z brisanjem, opozarjanjem in usmerjanjem. Če se koga pač ne bo prijelo, da se to ne dela ga pač daš na hladno.

Kopanje starih tem na plano je na nekaterih forumih avtomatski ban. Sploh pri ne-tehničnih temah. Nekomu je dolgčas in je sposoben potegniti ven po 10 tem v enem večeru, ponavadi pa piše kaka bedarija v smislu "se strinjam". Ne govorim o temu, da nekdo potegne temo o nekem motorju in ima dodatno vprašanje. To je celo zaželjeno.

Prva stvar pri moderiranju je, da ti stojiš za Modom, ki si ga izbral. Če ga je usral ga opozori, če ga člani napadejo ga braniš. Nima veze, umakni ga, ampak stojis kot admin za njemu. Ker če javno okrcaš moda si posredno okrcal tudi sebe, saj si ga ti izbral.

Off topicov je manj, oziroma manj je "ugrabljenih" tem, ampak off topice je treba brisat, opozarjat, ce se ponavlja tudi banovci. Ok saj ni treba po 6 tednov, že teden je dovolj, čeprav ne vem kje je kak forum, da je manj, kot 1 mesec.

Skratka predvsem dela je veliko. Prepričan sem, da je potrebno precej močneje udariti, kot udariš ti, ko le nekajkrat na leto pozoveš k miru. Brez zamere, kaj dosti itaq ne mores zafrkniti, saj je forum po mojem mnenju na najnizji ravni. Nic takega, kar se ne dogaja drugim, ampak ce začneš urejati stvari takoj si že pozen.. Ce bos pustil se naprej potem pa zbogom... Anarhija je kurba in te požira od znotraj, čeprav vidiš same zadovoljne obraze.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral
Prispevkov: 6954
Pridružen: Če Apr 17, 2008 11:08

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Dec 18, 2017 23:20

Kot pravim, mamamicka, težko je biti pameten. Čeprav si kar dobro analiziral stanje.

Stvari so relativno preproste.
Prvo je, da se člani držijo osnovnega "bontona" forumske komunikacije in da prispevajo zanimive in poučne tekste.
Kar pomeni, da forum ni namenjen gostilniškim debatam o vsakdanjih stvareh in kratkočasenju zdolgočasenih kavčarjev.

Drugo je, da moderator opravlja svoje delo, to je osnova.
Ni pa moderator zato, da bo prevzgajal nevzgojene.

Vedno se pa najde kdo, ki ga je treba opozoriti itd. in ponavadi to zaleže.
Kolikor se spomnim, je vedno bil na forumu kdo "problematičen", pa se je vedno ohladil tako ali drugače. Eni so tudi odšli, užaljeni, ker so dobili ogledalo in jim ni bilo všeč (nezrelo!). Drugi so se zamislili in se "prilagodili" nekim minimalnim normam komunikacije in mogoče ugotovili namen foruma. Treji so spoznali, da odhod ni rešitev in so prišli nazaj.
Žal mi je, za vsakega ki odide, sploh zato ker ne odhajajo pravi. To je kapitulacija pred neumnostjo in brezveznostjo, ki ostaja in je trdovratna. Prava pot bi bila, da neumnost zasujemo z dobrimi prispevki in moderiranjem v kolikor bi sploh bilo potrebno. Za teme, kjer sem moderator, trdim, da so relativno urejene in debata redko zablodi.

Ne stinjam se, da je odprtih preveč istih tem, ker je včasih težko najti ali je že kaj bilo napisano ali ne in se pač debata začne znova. To je stvar moderiranja, da se čez čas pokupčka podobne vsebine npr. Ogromno tem je bilo že obdelanih, tako da se bo vedno več stvari podvajalo.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Prispevkov: 5969
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 17:39
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Dec 19, 2017 11:05

.

Zasvojenega, s čimerkoli, je težko ozdravit! Sploh, če ne poznaš vzroka !

Tehnični pristop reševanja sporov med ljudmi se ne obnese.

Je pa tudi res, da se v trenutni situaciji deluje neodločno, všečno večini, brez da bi se prst uperil v kogarkoli. Zakaj že? Kolektivne krivde ni in je ne more biti!

Še vedno sem mnenja, da bi bila dobra rešitev nek svet foruma, ki bi se odločal o potezah, ko je forum zlorabljen.

Moderatorji bi imeli še zmeraj popolno svobodo odločanja, toda bi o svojih postopkih pri moderiranju takoj poročali še vsaj dvema moderatorja. Če bi pri njih dobil potrditev pravilnosti, stvar postane urejena dokončno, če bi se pojavil dvom pa skupaj uredijo. Takoj odpade pristranskost in samovolja moderatorja.
Mislim, da bi do takih situacij prišlo morda enkrat-dvakrat letno, tako da ni nevem kakšno breme za moderatorje.



.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Prispevkov: 711
Pridružen: Če Nov 06, 2008 18:58
Kraj: Ljubljana - Izola

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a Lure » To Dec 19, 2017 11:31

Jaz se strinjam z mamoMicko, da bi morali imeti moderatorje, ki lahko naredijo red, tako da nekoga vsaj začasno blokirajo. In moderatorjem je potrebno zaupat, da se bodo pravilno odločili, se mi zdi narobe da bi bil nek svet ali kaj podobnega, ki bi obravnaval zadeve. Seveda pa bi tudi admin moral malo spremljati, da vsi moderatorji imajo njegovo zaupanje in delajo dobro.

Predvsem bi bilo potrebno preprečiti "delam red" preko sporočil v temah - trenutno to začnejo nekateri posamezniki, tudi nekateri moderatorji delajo red tako da pišejo svoje poglede v teme (ali pa celo odpirajo nove teme za delanje reda), kar pa zadeve samo poslabša, ker se potem se še ostali bralci začnejo nagibati na eno ali drugo stran "pravice"... Moje mnenje je, da moderator nima kaj dosti za razlagati, če že bi lahko imeli kratka "Navodila o obnašanju na Morjeplovec", na katere se lahko vsi moderatorji sklicujejo, ko nekoga blokirajo - ampak v tem primeru kot zasebno sporočilo blokiranemu.

Res upam, da gremo nazaj na konstruktivne debate, jaz osebno še vedno probam vsak dan vsaj pogledat kaj dogaja po vseh temah na forumu, ker sem se že velikokrat kaj novega naučil, je pa res da je "smeti" vedno več. Bi bilo res škoda, da se tole ne obrne na bolje.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Prispevkov: 1873
Pridružen: Po Nov 16, 2009 13:44
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a EDO » To Dec 19, 2017 11:52

pajer1 napisal/-a:.
Še vedno sem mnenja, da bi bila dobra rešitev nek svet foruma, ki bi se odločal o potezah, ko je forum zlorabljen.

Moderatorji bi imeli še zmeraj popolno svobodo odločanja, toda bi o svojih postopkih pri moderiranju takoj poročali še vsaj dvema moderatorja. Če bi pri njih dobil potrditev pravilnosti, stvar postane urejena dokončno, če bi se pojavil dvom pa skupaj uredijo. Takoj odpade pristranskost in samovolja moderatorja.
Mislim, da bi do takih situacij prišlo morda enkrat-dvakrat letno, tako da ni nevem kakšno breme za moderatorje.
.


Izredno dober predlog :!: Podpiram :!:
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
tyson

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a tyson » To Dec 19, 2017 12:07

Smetenje je ena stvar...mogoče malce moteča, ni pa neznosna stvar, pa še se bo dogajalo! Tudi meni kdaj to rata, vem. In nekaterim uspe, da se nasmejim, zato me ne motijo pripombe izven konteksta. Pač, takle mamo. In to se dogaja na vseh forumih in se je brezupno trudit, da bo ta forum edini resen in forum. Pa saj je strokoven, kaj bi še več?


Žaljenje, blatenje z vzdevki..., eee, to je pa drugo, pa še na javnem forumu!
Nekdo je včeraj omenjal đankije, odvisnike, dežurni anusni mešalnik...no, ta in njemu podobni so zreli za odstrel, opozorilo, nek kazenski time out.
Verjemite, težko se je potem na srečanju pogovarjat z nekom, ko veš, kaj zna napisat, ko te ne gleda.

Predlog:
žaljenje je treba kaznovat na način, da kaznovani 10-30 dni ne more na forum.
Kako se to izvede v računalniškem jeziku, pa ne vem.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral
Prispevkov: 6954
Pridružen: Če Apr 17, 2008 11:08

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Dec 19, 2017 12:09

Mogoče je svet foruma dober predlog, mogoče pa tudi ne.
Zaradi nekoga, ki ima ta rdečo ali pa je vstal z levo nogo in jezo stresa po forumu, se bo aktiviralo 5 moderatorjev!? Juhej. In moderatorji bomo čakali en drugega in potem razsojali. V nedeljo se je zgodil špetir v dveh urah.
Kako že gre tista; "Če nočeš, da se kaj spremeni, ustanovi komisijo".

Poskrbimo, da teme, ki niso moderirane, oz. so moderirane samo na papirju, postanejo moderirane.

In ja, se strinjam 100%, da morajo biti moderatorji neopazni in se ne zapletajo v špetir itd.

Pa da ne bo zgledalo, da smo moderatorji zdaj vsega krivi.
Kot sem napisal, na prvem mestu je bonton članov foruma PIKA. In res bi bilo dobro, da napišemo v parih alinejah neka pravila, ki bodo v oporo vsem, tudi ko bomo koga poslali na hladno.
Uporabniški avatar
Psycho
Višji štabni praporščak
Prispevkov: 44
Pridružen: Po Sep 11, 2017 21:19
Kraj: Lukovica pri Domžalah
Kontakt:

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a Psycho » To Dec 19, 2017 13:33

Sicer sem še nov na tem forumu in v navtiki, sem pa že zelo dolgo bolj ali manj aktiven član kar nekaj drugih forumov, preizkusil sem se pa tudi v vlogi moderatorja in administratorja, kar je na momente lahko precej nehvaležna funkcija, ampak nujna za vsak normalen forum.
Strinjam se z večino zgoraj napisanega. Rad bi pa delil z vami še nekaj svojih izkušenj.

V primeru, da je forum večji, kot je ta je fino, da ima vsak forum/podforum svojega moderatorja, da se delo porazdeli. Nujen je tudi podforum za moderatorje/administratorja, ki je zaklenjen za druge člane, kjer se moderatorji v miru lahko pogovarjajo o vodenju/moderiranju foruma.

Začasno pošiljanje problematičnih uporabnikov "na hladno" (ban) je po mojih izkušnjah še najboljša rešitev. Glede na resnost prekrška od 1 dneva pa lahko tudi do nekaj mesecev, za tiste bolj resne, oziroma redne prekrškarje. Permanentni ban pa samo za nerešljive situacije, bote, spammerje in "alter ego" račune, ki so ponavadi povezani s spamom ali provociranjem ostalih članov. Lastniki "alter ego" računov na precej forumih dobijo vsaj opozorilo ali pa celo začasni ban. Na veliko forumih pa je lastništvo več računov strogo prepovedano.
Osebna obračunavanja ne sodijo na forum in bi se morala dogajati kje drugje, najbolje na 4 oči.
Zadnje čase se, predvsem v tujini, dogaja tudi t.i. "doxxanje/doxxing" (iskanje in objavljanje osebnih podatkov posameznikov in njihovih družinskih članov, ki jih pridobijo z vztrajnim "vrtanjem" po internetu), kar pa je skoraj povsod kaznivo dejanje. Poslužujejo se ga pa velikokrat ljudje, ki mislijo, da imajo moralno superiornost nad nekom in se mu tako maščujejo, ker se ne strinja z njihovim mnenjem. Pri nas tega zaenkrat še nisem opazil, je pa dobro biti pripravljen, saj se ti trendi hitro širijo tudi k nam.

Moderatorji morajo svoje delo opravljati dosledno in se pod nobenim pogojem ne smejo zapletati v prerekanje. To je včasih zelo težka naloga, ki sem jo izkusil tudi na lastni koži. To ni opazka za tukajšnje moderatorje, ker sem premalo časa na forumu, ampak samo moje izkušnje od prej.

Forum "Razno" je pomemben element vsakega foruma, kjer se člani lahko pogovarjajo o stvareh, ki niso povezane s tematiko glavnega foruma, saj to pripomore k temu, da se člani lahko bolje spoznajo med sabo in si izmenjujejo izkušnje, ter mnenja tudi o drugih stvareh. Do sedaj še nisem nikjer zasledil, da bi ta del na katerem od forumov prevladal. Mora biti pa tudi moderiran. (opazil sem, da se nekateri člani bojijo, da bi to postal forum o vsem drugem, razen morjeplovstvu)

Do sedaj poznam samo en forum, na katerem funkcionira prost podforum, kjer je moderiranje zelo ohlapno in se mu s tem namenom reče "Gnojišče", ki je namenjeno zlivanju žolča, mešanju fekalij in odpiranju nepomembnih tem vsepovprek, redni uporabniki tega foruma pa dobijo status "govnači". Problem pa je v tem, da je nivo kulture na "gnojišču" zelo nizek in to nebi bilo primerno za tukaj, zato to omenjam bolj kot zanimivost.

Upam da nisem preveč zakompliciral in ker sem še nov, nočem izpasti kot kak pametnjakovič. Rad pa pomagam kjer pač lahko.
Usus magister est optimus.
Dimen
Viceadmiral
Prispevkov: 391
Pridružen: Sr Dec 29, 2010 11:57

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Dec 19, 2017 15:44

Marchi napisal/-a: da morajo biti moderatorji neopazni in se ne zapletajo v špetir itd.

Prosim, da NE izberete za moderatorje osebe, ki veliko prispevajo na forumu.
Če bo obveljalo pravilo, da so moderatorji kao "neopazni" se bo število objav slednjih drastično zmanjšalo.
Prav tako sem mnenja, da so "provokatorji" na nek način dobrodošli. Če jih bomo zabijali in bannali iz foruma bo debata zamrla. Provokacija naj bo konstruktivna in naj se drži predpisanih manir, bontona in zdravega razuma.
Lp D

p.s.
Zdi se, da se je jezik umiril in da debata poteka na višjem nivoju :lol: :lol: :lol:
Matejc
Admiral
Prispevkov: 2592
Pridružen: To Maj 19, 2009 22:01
Kraj: SLO - HR, skratka EU

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Dec 19, 2017 15:57

Psycho napisal/-a:... status "govnači"....



:lol: :lol: :lol: na morjeplovcu??? ahhhhh neeeeeeee
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
aleks09
Admiral
Prispevkov: 1132
Pridružen: Po Jul 12, 2010 20:15
Kraj: kras

Re: Spremembe na forumu, vodenje, moderiranje

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Sr Dec 20, 2017 00:24

F..k.. pa glih sem se začel zabavat.. pa zbrišete ta najbolj zabavno temo.. no nekaj je bilo tu tudi resnice in ne vem če je glih prav, da tako ravnate.. ampak če je prav Vam.. kaj pa jaz zdaj morem.. nič.. samo ne pričakujte da se komu zahvalim.. ker z brisanjem celotne teme, problema niste rešili ...a to verjetno tudi sami že veste.. prav z nobenim brisanjem tem, postov in pošiljanjem koga v terme, nobenga problema niste in ne boste zares in trajno rešili. Prej se bo kak moderator "stegnu", kot da boste nekoga total zablokirali. Tisti, ki hoče probleme ustvarit jih tudi bo.. in to v trenutku... pa če se vsi moderatorji na glavo postavite in po trepalnicah skačete. Ker problemi so za vsakega posebej svoji, saj na njih gleda s svojimi očmi in izkušnjami. Samo eni tega ne znajo sprejeti za "možno oz. verjetno" in potem sekajo čez napisano kot da to ne more biti niti teoretično, kaj šele praktično.. Pa četudi je človek, ki je to napisal, to doživel. Ta pametni so modro tiho in si mislijo oz. vedo svojo. Tisti, ki si kontrirajo pa bi se morali dobiti v živo in tam razčistiti nesoglasja. Ker na forumu ni ne prostora ne časa in si tako nikoli ne pridejo do konca. Potem pa se začnejo vrstiti še žaljivke in na koncu celo grožnje. Pa kaj ste res nori, da se boste še pobili med seboj zaradi ene, mogoče slabo zapisane, trditve, ki jo vidi in si jo razlaga 100 ljudi vsak po svoje. 98 jih je tiho in si mislijo svoje.. 2 pa bi se pobila.. halo.. a vam kaj manjka.. a ste res nori al se sem delate da ste. Pa pošiljanje novih članov na gumb "išči".. in še pripisati kakšno neumesno zraven. A se to za nekega starega člana to spodobi.. a je to pomoč.. Ne vem kaj bi še napisal.. najdite res neko pametno možnost.. mogoče pa le ni slaba zamisel da odprete "GNOJIŠČE" in tja premaknete vso nesnago, ki ne spada v javni del foruma.. odprt naj bo le za prijavljene člane (kot je rubrika Naša plovila). Tako bomo vsi člani oz. tisti ki jih bo to zanimalo, na tekočem s polivanjem gnojnice, za zunanje opazovalce pa bo forum še vedno lep. Le en dober moderator bo moral to vzdržati.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov