Ker sem to jed pripravil že 4krat in se je izkazala, odlično, sem se odločil, da objavim kako to pripravit .
TAKO: Na olivcu prepražimo nekaj čebule
ko je popražena jo nekaj odstavimo za kasneje ko bomo naredili kremo
nato dodamo mleto meso jadranskih lignjev
še malo slanih sardonov, origano, koriander, malo riža in po želji tudi malo solimo, jaz ponavadi ne
vse skupaj še malo popražimo in odstavimo z ognja da se pohladi
ko je ohlajeno dodamo dva jajca in približno kolikor je bilo mletega mesa tudi toliko bakalaja na belo
maso dobro premešamo
in tako je pripravljena za polnjenje lignjev, vzamemo lignje in jih napolnimo
napolnjene zataknemo z zobotrebci da nam masa ne uhaja ven
položimo jih v naoljen pekač in dodamo malo vode, povrhu jih samo malo posolimo in poporamo, tako so pripravljeni za peko, jaz jih ponavadi 45 min pečem pokrite in nato še 25 min odkrite, če pa delam izpod peke je posoda stalno pokrita.
nato pa maredimo kremo, surove kozice oluščimo in podušimo na olivnem olju da spremenijo barvo
nato jih dodamo čebuli katero smo prej popražili
dodamo še žlico kurkume še malo olivca, malo soli in zmiksamo, tako nastane lepa okusna rumena krema
ko so lignji pečeni jih narežemo na kolute dodamo kremo in postrežemo
Roba je odlična, tudi Johnny 1300 ki je bil na obisku je to potrdil
KAR JE DOBRO JE PAČ DOBRO l.p.alesjo
Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
Men je začelo krulit po vampu ...tole že zgleda dobr, kaj šele v resnici
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
Alesjo, hvala za recept. Izgleda super. Priprava obvezna
- frikmusic
- Admiral
- Prispevkov: 653
- Pridružen: Po Dec 14, 2009 15:53
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
Alesjo vse super sam kje dobiti taprave lignje? Kapo dol
Frik
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
Ko sem jaz pred leti enako vprašal domačina, mi je ta odgovoril "u moru"
Druga varianta je v ribarnici. Imajo jadranske, samo so dragi. Pa reci prodajalcu naj ti jih vrže, da ti ne bo treba lagati, da si jih ujel
Druga varianta je v ribarnici. Imajo jadranske, samo so dragi. Pa reci prodajalcu naj ti jih vrže, da ti ne bo treba lagati, da si jih ujel
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
frikmusic napisal/-a:Alesjo vse super sam kje dobiti taprave lignje? Kapo dol
Frik
Če jih nikjer ne boš dobil pridi do mene ti jih en par šenkam, ta sezona je bogata
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
Uf, uf.. kdaj si riku da pridemo na pokušino..
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
Recept preiskušen. Za prste oblizat. Priporočam. Kje dobot lignje ? V morju jih je še veliko. Navodila kako jih spraviti na suho so v več delih na morjeplovcu, v temi ribolov. Potrebno je it na barko, potem pa panula ali peškafondo. To je to.
Jadranje je odklop
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
aleks09 napisal/-a:Uf, uf.. kdaj si riku da pridemo na pokušino..
Eko.. malo kasno pa vseeno ne morem, da ne bi pohvalil odlične večerje, ki smo jo bili deležni pri alesju prejšnji petek... jedli smo skoraj isto kot je na fotkah zgoraj.. malo spremembe edino v polnilu kalamarov in dodan kuhan krompir z neko zeleno zelenjavo (po moje blitva ali špinača). Seveda vse skupaj zalito z aperitivom in malvazijo. Malo pred polnočjo smo žal morali zbežati pred bližajočo nevihto. Alesjo hvala še enkrat in poslušaj moj nasvet.. zadnji čas da odpreš oštarijo na rezervacijo.
- Nikola T.
- Admiral
- Prispevkov: 5108
- Pridružen: Ne Nov 29, 2009 21:12
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Jadranski lignji-polnjeni,ala bakalar
Men je fejst žal ampak smo morali delat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti