Pomoc hr.registracija

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

l&l
Kapitan korvete
Prispevkov: 93
Pridružen: Če Jul 10, 2014 12:51

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a l&l » Pe Apr 06, 2018 07:22

Nevem zakaj je potrebno na tem forumu vsako temo zasmetiti..
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Prispevkov: 3284
Pridružen: Če Mar 06, 2008 08:20
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Apr 06, 2018 07:27

l&l napisal/-a:Nevem zakaj je potrebno na tem forumu vsako temo zasmetiti..

ker ni moderatorjev, jaz sem gumenjake kjer sem moderator porihtal in ne dovolim nabijanja :wink:, v kali zatrem :mrgreen:
admin je pa šef in komu bo določil moderatorske funkcije je pa odvisno samo od njega
zlatko83
Admiral
Prispevkov: 1644
Pridružen: Ne Maj 20, 2007 10:26

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Sr Apr 18, 2018 16:14

Jaz sem preveril v Biogradu, lahko tam podaljšam PU registracijo. Sicer so takoj zatežili, da mora bit polvilo registrirano na območju, kjer se pretežno nahaja, se pravi Biograd. Bom poskusil z obljubo, da gre barka jeseni nazaj v Pulo :?:
Pa še vprašanje, če je kdo že podaljševal v Biogradu: ali zahtevajo pregled plovila? V Puli sem vedno šel samo z avtom in knjižico barke na kapetanijo, plačal tudi pregled in je bilo zaključeno.
AH-Bavaria
Desetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: Po Nov 06, 2017 14:12

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a AH-Bavaria » Sr Jun 06, 2018 09:55

Je kakšna informacija več o tem ali v Biogradu hodi na ogled plovila? Namreč moram preregistrirati novo barko iz IZ na BG saj mi v nasprtonem primeru ne pripada komunalni vez na Pašmanu. Ker nove barke nisem želel imeti brez kaska (katerega ti na začasno registracjo-transfer nobena zav. noče zavarovati) sem moral prvo registrirati v IZ. Sedaj barko peljem iz Izole na Pašman. Ima mogoče kdo od morjeplovcev kakšno vezo pri BG kapitanih da bi bilo malo manj birokracije? Lahko tudi na ZS!
Hvala
zlatko83
Admiral
Prispevkov: 1644
Pridružen: Ne Maj 20, 2007 10:26

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Če Jun 07, 2018 07:57

Meni je v Biogradu zatežil do konca, najprej čakaš, ker ima delo, čeprav ne dela nič. Potem "šta imete", čeprav sem mu že dvakrat povedal, zakaj sem tam,....pa sem se obrnil in šel. Kolega je moral kupit nove peljare in nove karte, ker so stare baje potekle,....
Na koncu sem šel v Zadar, kjer so še kar prijazni. Imam PU registracijo, staknili so glave in ugotovili, da morajo naredit pregled in potem poslat papirje v Pulo. Kapetan se je popoldne lepo pripeljal v Sukošan, kjer sem imel barko na suhem in napravil pregled. Zahteval je vse po spisku, ampak ni nič gledal. Samo spraševal imate to, ono,....jaz pa samo ja. No, saj imam porihtano že zaradi sebe.
Če ni nujna Biograd registracija, pojdi raje v Zadar.
Matejc
Admiral
Prispevkov: 2592
Pridružen: To Maj 19, 2009 22:01
Kraj: SLO - HR, skratka EU

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Jun 07, 2018 13:16

zlatko83 napisal/-a:sem šel v Zadar, kjer so še kar prijazni.


:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
A se hecaš? prijazni??? Tok jebanja kot sem ga doživel na ZD kapetaniji pa še u lajfu nisem!!!! Tako da moje izkušnje bejž stran od ZD kapetanije
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jun 07, 2018 15:37

Jaz sem pred kratkim izbrisal barko iz hr. registra in jo registriral pod slo zastavo v piranu, tako se ne rabim nič več ukvarjat z hr. prijaznostjo :lol: :lol: :wink: 8)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Prispevkov: 6703
Pridružen: So Nov 22, 2008 21:20
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Jun 08, 2018 06:47

alesjo napisal/-a:Jaz sem pred kratkim izbrisal barko iz hr. registra in jo registriral pod slo zastavo v piranu, :lol: :lol: :wink: 8)


Bravo Alesjo! Ampak takšni smo redki. :(
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Prispevkov: 5969
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 17:39
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Jun 08, 2018 09:27

.

Isti šmorn, ista godlja, isti drek od teh kapitanov in kapitanij!

Pa poglejmo moj letošnji primer.

V začetku aprila sem imel za podaljšat registracijo. Barko imam v Umagu. Vreme kr neki, burja, pa burja, jugo, burja, tako da se odločim naredit pregled barke v Umagu. Še prej pošljem mail na našo upravo, če upoštevajo pregled s hrvaške brez sodnega prevoda. Po petih dneh mi odgovorijo, brzina pa taka, da upoštevajo dokument brez prevoda. Kličem v Umag in povem, da bi opravil pregled barke za podaljšanje registracije barke pod SLO zastavo. Dogovorimo se za datum in uro in ob dogovorjenem terminu se pojavim z barko na carinskem pomolu. Odidem v pisarno in bla bla bla , da mi ne more napravit tehničnega pregleda, ker ima barka še veljaven plovni list, pa čeprav je veljaven samo še nekaj dni. Ni se ga dalo pregovorit, da smo govorili po telefonu in da sem prišel 150km daleč, da sem barko pripeljal na pomol, da sem vzel dan dopusta, da ... za kozlat. Naduti vzvišeni birokrati u tri pm.
Pa sem šel, še prej se dogovorim za datum, ko bo že potekla veljavnost.
Ok, pridem dogovorjeni dan, za kapitana prezgodaj,ker je nekaj godel v stilu kam sem navalil in prvo je bilo, da če nimam plačano storitev ne odpre moje mape s primerom. Še najraje bi pa , da plačam preko banke, ker on itak nima drobiža, pa "ne voli delat sa novcima", da naj grem plačat na banko in prinesem potrdilo. Čakam pred banko, da se sploh odpre, nazaj na kapitanijo in ko vidi potrdilo me vpraša, kje je barka. Ukaže, naj jo ponovno pripeljem na pomol. Ta čas bo pa uredil papirologijo. Grem po barko, pripeljem na pomol in se mu pokažem v pisarni. On pa meni, kaj toliko "žurim", da on še ni odprl mojega primera, ker ima toooooooooooooooooooliko drugega, bolj pomembnega dela, da naj počakam. Grem ven, pridem čez 45 minut nazaj in on še ni opravil, pripravil papirjev za pregled. Naj dam št. mobija, da me pokliče, ko ....
Hodim ko zblojenček okoli, tud kofe ni bil dober, čas beži, jaz moram pa biti popoldan v službi v LJ. Živčki se pregrevajo, pritisk raste in odidem ob 11h in 15 minut v kapitanijo, da ... me glasno opozori, da me še ni poklical. Povem mu, da se mi je čas iztekel in naj pove kaj in kako. Izdavi, da ima še kakih 15 minut dela z mojo mapo, potem pa še pregled barke, če ne pride kaj vmes. rečem mu, da grem nazaj v LJ in naj pove kdaj naj pridem. Naroči me čez tri dni. In takrat se pojavim v pisarni, še prej sem pa že pripeljal barko na pomol. Toplo pozdravim, hladno naduto odzdravi, porine predme papir o pregledu, pokomentira, da obvezno opremo moram imeti in to je to. Dvajset sekund je trajalo vse skup. Za popizdit!

OK, barko nazaj v marino in pot na kapitanijo Piran, da zaključim to birokracijo s podaljšanjem. V Piranu parkirat v parkirno bajto, peš do kapitanije in v času uradnih ur zaklenjena vrata. Nobenega obvestila. Kličem , jasno nihče ne dvigne. Saj ni res , pa je! Grem okoli bajte in vidim med avti kapitana in par, ki je prišel vpisat nov gumenjak z mehkim dnom. Čoln je bil še v kartonu in motor prav tako. Vse mora zložit ven , razpakirat, raztegnit, ker pregled je zelo resna zadeva, ker ... kajvemkaj bi bilo lahko tako hudo narobe, da je potekalo kot je. Kapitana ogovorim in mu povem, da imam za vpisat barko. Prvo me vpraša, še sem naročen. Povem da ne, ampak, da imam tehničnega opravljenega in da samo plačam, on vpiše, poštemplja in to je to. Zgodba o preobilici dela intakodalje se odigra v njegovem monologu, ki kar ne neha jamrat kako si mi to predstavljamo, da oni .... in če bom čakal, bom priđel na vrsto, če ... Ne me jebat! A ste vi javna uprava? A ste vi servis nas davkoplačevalcev, a ste tam zato, da vpišete in pokasirate, kar država zahteva od mene? Dvakrat vdihnem in mu povem, da se ne nameravam vozit na izlete na piransko kapitanijo, ker bom danes to opravil, da ne grem prej iz kapitanije dokler ne opravim, po kar sem prišel. Pustimo, da sem po eni uri pregleda novega gumenjaka, novega motorja 4HP, prišel na vrsto.
Še dobro, da nisem fasal živčnega, ker ko je začel tipkat po tipkovnici, je to počel kot začetnik. Dvoprsto, s kazalcema in preverjanjem vsake črke.

Za ne verjet vse skupaj. Rutinska zadeva se je odvijala, kot najbolj zavita, zamegljena, nedorečena žajfasta nadaljevanka s številnimi zapleti, preobrati, ...

Še dobro, da mi zakon prepoveduje kakšnega kar ustrelit!

Največji nonsenz vsega skupaj je pa to, da nihče ni barke niti pogledal, kaj šele pregledal!
Res smo ovce, ki nas hebajo, mi pa še plačamo!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Roman 1
Admiral
Prispevkov: 2017
Pridružen: Ne Jun 01, 2008 20:15
Kraj: Novo mesto, Klimno

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Pe Jun 08, 2018 10:24

...če bi mel na hr. zastavi, bi mel trajno registracijo,.....
mirno morje
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Jun 08, 2018 12:08

Roman 1 napisal/-a:...če bi mel na hr. zastavi, bi mel trajno registracijo,.....

Jaz sem imel trajno na hr. zastavi, neuporabno, omejeno območje plovbe in uradno sploh ne smeš plut niti v it. in slo. vodah, tako sem bil eno leto v prekršku.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Prispevkov: 5969
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 17:39
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Jun 08, 2018 12:54

.


Roman 1 napisal/-a:...če bi mel na hr. zastavi, bi mel trajno registracijo,.....



Hočeš rečt, da sem malo .... , ker nimam kockaste zastave.

Pa sploh ni povdarek in smisel mojega pisanja na zastavi, ampak na vzvišenosti in prepotentnosti uslužbencev v javni upravi.
To je predmet debate!

Jao, komu jaz davke plačujem?

.
pajer 1



Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Prispevkov: 6703
Pridružen: So Nov 22, 2008 21:20
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Jun 08, 2018 15:05

Roman 1 napisal/-a:...če bi mel na hr. zastavi, bi mel trajno registracijo,.....


Jo ! Malo morgen. Ja, do 5 al 6 metrov. Ostalo no-go.
Da ne rečem, kaj vse rabiš met za 12+ metrov. Tam si ga šele najebal na HR. Vsak pregled, obvezno barka ven iz vode, sledi detaljni pregled vsega. :roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Roman 1
Admiral
Prispevkov: 2017
Pridružen: Ne Jun 01, 2008 20:15
Kraj: Novo mesto, Klimno

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Pe Jun 08, 2018 15:20

Mislim da gre do 7m trajna registracija.....pajer nočem nič rečt,....se pa tako izogneš tako našim kot njihovim birokratom...če se m prav razumel, so bili arogantni oboji....
...je pa absurd, da naši zahtevajo pregled, sosedi,ki imajo malooooo več morja in plovil, pa ne......že zaradi tega bi jaz preregistriral pa magari na D, če komu šahovnica ne paše
Jebiga, Kren jaz jaz to pišem za nas tamale,......tavelki mate pač drugačen režim....
mirno morje
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8817
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 21:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: Pomoc hr.registracija

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jun 08, 2018 18:12

Glede teh registracij je povsod problem, to niso naši, pa njihovi, pa janezi, pa hrčki, pa ne vem še kdo...
To so pač paraziti, ki živijo na našem denarju in on bo imel isto plačo, če bo tebi ustregel ali pa če te bo tam zavlačeval cel dan. In ker se uniformirane osebe rade "vržejo ven" in pokažejo svojo "moč", je to pač tako...

Mogoče bo kdaj tudi kaj drugače, ko bo nadzor, ko bo moral delati, ko bo spet neka revolucija, ki si je sicer od nas nihče ne želi, samo večno ne bo šlo tako naprej. Enkrat bo enemu počil film. Ne tako dolgo nazaj je nekomu v izolski bolnišnici! Ko se nekaj takega zgodi so vedno vsi, ki naje*ejo bogi in se nam smilijo, nihče pa ne vpraša zakaj je nekomu počil film. Glede na napisano od Pajerja, se ne bi začudil, če bo enkrat nekomu počil film na eni od kapitanij.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov