Pozdravljeni
Prosim, če lahko nekdo opiše točen postopek kako pripraviti (nasoliti) sardele za ribolov..?
Hvala
NASOLJENE SARDELE
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: NASOLJENE SARDELE
Rabiš sardele, grobo morsko sol, plastičen zaboj z rešeti ali kaj podobnega (jih mečejo vstran v vrtnarijah) in časopis. Kasneje pa kanto, kamor jih boš preložil.
V zaboj položiš časopis, nanj naložiš plast sardel, jih dobro posoliš in nanj zopet časopis, plast sardel, sol,...in tako kolikor pač imaš. Če je tega več kot za 3-4 sloje vzami raje še kak zaboj.
Nasoljene postavim v klet, podložim posodo kamor se steče odvečna tekočina ob dehidraciji (sardele spustile precej tekočine). Če je možno jih postavi malo pot kotom, da se lepše odcedijo.
Čez kaka 2-3 dni jih preložim v vedro, kantico, škatlo...dosolimo in to je to. Če se v vedru ponovno nabere tekočina jo odlijem.
Tako nasoljene imam na morju 2-3 tedne za vabo, parangal,..
LP, Marjan
V zaboj položiš časopis, nanj naložiš plast sardel, jih dobro posoliš in nanj zopet časopis, plast sardel, sol,...in tako kolikor pač imaš. Če je tega več kot za 3-4 sloje vzami raje še kak zaboj.
Nasoljene postavim v klet, podložim posodo kamor se steče odvečna tekočina ob dehidraciji (sardele spustile precej tekočine). Če je možno jih postavi malo pot kotom, da se lepše odcedijo.
Čez kaka 2-3 dni jih preložim v vedro, kantico, škatlo...dosolimo in to je to. Če se v vedru ponovno nabere tekočina jo odlijem.
Tako nasoljene imam na morju 2-3 tedne za vabo, parangal,..
LP, Marjan
Re: NASOLJENE SARDELE
KOMA napisal/-a:Rabiš sardele, grobo morsko sol, plastičen zaboj z rešeti ali kaj podobnega (jih mečejo vstran v vrtnarijah) in časopis. Kasneje pa kanto, kamor jih boš preložil.
V zaboj položiš časopis, nanj naložiš plast sardel, jih dobro posoliš in nanj zopet časopis, plast sardel, sol,...in tako kolikor pač imaš. Če je tega več kot za 3-4 sloje vzami raje še kak zaboj.
Nasoljene postavim v klet, podložim posodo kamor se steče odvečna tekočina ob dehidraciji (sardele spustile precej tekočine). Če je možno jih postavi malo pot kotom, da se lepše odcedijo.
Čez kaka 2-3 dni jih preložim v vedro, kantico, škatlo...dosolimo in to je to. Če se v vedru ponovno nabere tekočina jo odlijem.
Tako nasoljene imam na morju 2-3 tedne za vabo, parangal,..
LP, Marjan
Hvala za odgovor.
Se pravi, ko so sardele v zaboju z rešeti ta tekocina odteka skozi casopis spodaj..? Jih je potrebno potem na morju imeti v hladilniku ali samo v posodi na prostem dosoljene?
Lp
Re: NASOLJENE SARDELE
In ali morajo biti ribe ščiščene pred soljenjem ali pa jih ni treba čistit.. ?
Hvala
Hvala
Re: NASOLJENE SARDELE
Neočiščene.
Jaz jih imam nakaj malega na čolnu, ostalo pa nekje v senci kolikor se da v hladnem. Hladilnik imam premali.
Sem pa slišal, da jih nekateri tudi zamrznejo.
Jaz ne kompliciram, kako dolgo držijo, držijo, potem pa dam lokalcu za brum v vršah.
Jaz jih imam nakaj malega na čolnu, ostalo pa nekje v senci kolikor se da v hladnem. Hladilnik imam premali.
Sem pa slišal, da jih nekateri tudi zamrznejo.
Jaz ne kompliciram, kako dolgo držijo, držijo, potem pa dam lokalcu za brum v vršah.
Re: NASOLJENE SARDELE
Ko govoriš o plasti časopisa. Ali jo ena ali več strani časopisa? Razmišljam, da ena stran bo v celoti razpadla, ko sardela spusti vodo.
--- Lenuhec.si ---
Re: NASOLJENE SARDELE
Jaz imam drugačen sistem, ki se super obnese. Kot prvo nujno sveže sardele, ki jih očistim in oluskam. Potem jih dam v kozarec skupaj s soljo in v hladilnik. Ko spustijo vodo v sol, jo zamenjam in to je to. En mesec brez problema. Isto delam z pidoči, da so bolj kompaktni.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov