Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 135
Pridružen: Če Nov 01, 2012 09:27

Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a j.k. » Pe Jan 25, 2019 21:22

Evo. Trenutno, se mi zdi, da na forumu, vsaj, kar se potopisov tiče, deluje mrtvilo. In ker so zimski meseci ravno pravšnji za obujanje spominov, sem se odločil, da sam nekaj napišem.
Vse spodaj je napisano po spominu, saj je dnevnik na barki, tako, da so možna rahla odstopanja... :D

Ker sem v navtiki dokaj nov, je bil to prvi pravi dopust z našo barko. Planiranje samega dopusta se je začelo že pozimi 2018, ko smo se odločali, kaj je potrebno še vse vložiti v samo barko (ki ni ravno najmlajša in tip top ohranjena), da bi bil dopust vsaj približno brez skrbi. Tako, so se nabavila nova jadra (glavno in genova), menjava dotrajanega rezervoarja za gorivo. Nova tesnila na ročnem WCju, nova sidrna lučka in nove dvižne vrvi. Popravilo Tomosa 3.5 (kateri se je, kasneje, vseeno odločil, da bo nagajal). Servis motorja. Novo sidro. In expresna menjava ventila za mornarski wc.
No in še miljon malenkosti. . .
Po usklajevanju uporabnikov in dopustov, smo naposled določili tudi datum.
Začnemo 30.07 in končamo 19.8.2018

V nedeljo smo prišli v marino okoli enih popoldne. Ter po pripravi barke in popolnitvi vseh prostih kotičkov s hrano, oblekami, igračami in razno razno šaro smo se okoli šestih odvezali in pičili v dobro uro oddaljeno uvalo Portič na Kamenjaku.
Slika

Portič je bil kar dobro zaseden, vendar smo se uspeli sidrati nekje na sredini in začeli naš, zaslužen, dopust.
Zgodaj zjutraj nas je rahla sapica odpihnila na odprto proti Cresu.
Slika
Ker pa je bila to resnično le sapica, smo po slabi urci pognali motor, kateri je pridno nabiral ure vse do rta Osor. Tam pa nas je v Uvalo Bijar pred Osorjem kar pošteno nagnil maestarl s 17 vozli. Sem bil vesel ko otrok z novo igračko.
V uvali Bijar smo vrgli sidro in uživali v sončku, do večernega prehoda med otokoma.
Slika
Slika

Privezali smo se v marini Nerezinah in skočili na zaslužen pir.
Slika
Malčka sta končno prišla na svoj račun in po ulicah Nerezin plesala, se iskala, ter v vodo noge namočila, tudi iz kopnega.
Slika

Ker je bilo mlajši generaciji zadeva všečna smo ostali dve noči. A glej ga zlomka. Naslednji dan smo z odhodom malo preveč zavlečevali in okoli devetih dopoldne se je v nas zaletela burja (sunki do 20 vozlov). Ker smo bili na zunanji strani pomola, je bil potreben odhod ali premik na notranjo stran. Ko se ravno hočem odvezati, me prehiti sosed, avstrijci na Bavarii 50. OK počakam. In doživim štalo. Prvo tisti dan. Posadka, očitno ni ravno top of the top (sem si mislil, saj sam tudi nisem) in ima nemalo problemov pri izplutju. In ko se na mojo lupino nasloni 15 metrov, ga ni bilo junaka, ki bi verjel, da se bo vse dobro končalo. Pri polurnem izplutju je bil izplen sledeč: Moja barka; strgana mreža na dveh koncih, popraskana inox ograjica (stara par dni), ter potopljena sprednja navigacijska lučka (kasnej stauhana). Bavaria 50: konča privezano bočno, ter s snetim propelerjem.
V faco sem bil kr mal rdeč, ker od sosedov ni bilo ne bu ne mu. JBG, jim štejem v olajševalne okolice, da izguba propelerja ni ravno mačji kašelj. In da se je največja pi... zgodila, ker niso bili zmožni manevriranja. Sam, da noben "jodlar" tud sorry ni uspel ven plunt.
Ajde, treba je bilo naprej. Ali naokoli na drugo stran. Marinero pravi. Če se premikamo, je treba takoj. Akcija. In hudiča, evo ga na. Z ženo sva že nekak urigran par, pa ni hudič, da se je tudi naša barka postavila z bokom ob pomol (sem že omenil, da sem dokaj nov??? :P ). Moje mnenje, da, je bilo preveč pomoči pri izplutju iz obale, (le moje mnenje) :wink: .
S pomočjo marinerota, se nam je na koncu uspelo prebiti na odprto, razpeti skrajšano genovo v burji (sunki do 24) in odjadrati ven iz zaliva. še vedno vesel kot otrok, samo da s cmokom v grlu, ko nas je položilo vsakih nekaj minut. In evo štala št 2. Že predtem je bil planiran postanek na pomolu v Jadriščici, a kaj ko hočemo zaviti v Jadriščico, se motor odloči, nevem, počivat. Kaj hud___ pa je sedaj to??? :shock: Kurz naravnan na Rab. Motor ne pali. Burja vleče in podira... OK, kurbl ven in cilindra zapojeta, iz aspuha se pokadi in gremo na pomol.
Po vseh teh pripetljajih Jadriščica pade dva dni. Tamaledva imata družbo. Meni sosed iz jadrnice IVA (še enkrat hvala) pomaga porihtat napako. K sreči samo odlosan štarter. Oddolžim se mu z utrjevalom propelerja za tomos, ter svečko.
Slika

Ko napolnemo naše baterije in se po stresu dovolj spočijemo, azimut naravnamo na Rab. Pičimo prav lepo...na motor. Malo vmes jadra. Pa veter pade. Pa pospravim, pa spet zapiha... pa pri otočku Dolfin popolnoma ugasne. Tam nekje pade odločitev za zaliv Čifnata. In ni nam žal. Res čista voda. Snorkljanje mene in najstarejšega ob obali v smaragdni vodi, ter dno posejano z ježki... Nepozabno.
Slika

Popoldne se premaknemo proti mestu Rab, kjer se odločimo dotočit gorivo. Uf... gužva na kvadrat. Nekako se skockamo v vrsto in čakamo. Mal zaskrbljeno gledam naokoli, saj me barka v rikverc nikakor noče ubogati, dokler ne dosežem vsaj približno neke hitrosti. Ok. Pristajamo ob črpalko dvakrat. Marinero ima že malo dolg dan. K sreči, ga po prvem vračilu vrvi na barko, zamenja prijaznejši uslužbenec. Dotočimo in se umaknemo v zaliv Sv. Fumija. Tenderček nas popelje na obalo. Vmes, pa slikca barkice, ki nas zaenkrat pridno nosi po Jadranu.
Slika

Malo utrujen obisk mesta nas ni pretirano navdušil. Sta pa otroka uspešno odplesala par plesnih točk pred picerijo, kjer smo se okrepčali.

In v oljnatem morju motoriramo na Olib...
Slika
Maledva še spita, naju pa obišče za par minut en len delfin.

Olib nas ni pretirano navdušil, smo pa bili bolj veseli Silbe. Ja ja, na obeh otokih smo se privezali na bojo. Vreme je bilo napovedano lepo za več dni. Še prelepo, saj ni bilo nobene sapice, ki bi nam polnila jadra med premiki.
Sidro...boja...sidro to je sedaj vprašanje :lol:
Slika

.... se nadaljuje do Dugega otoka

Slika
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
polanc
Admiral
Prispevkov: 9289
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Jan 25, 2019 22:58

Lepo,pridni ste,ne gonte preveč..nabirate izkušnje..Rikverc ne uboga najbolj nobena barka..Pa pol mal natuhtaš okol izboja pa kako z krmilom in gasom pa bo..Srečno..
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Prispevkov: 911
Pridružen: Pe Sep 14, 2007 12:51
Kraj: Sežana

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Sr Jan 30, 2019 14:35

Malo smole si imel, a verjamem da bo z leti boljše. Ko je burja, je izplutje iz Nerezin res problematično. Par let imam jadrnico tam, na stalnem vezu. Če je močna burja, niti ne razmišljam o izplutju. Raje počakam, ali na barki ali tam kjer si fotografiral pivo. Izkušenj si boš počasi nabral, motor in barko boš poštimal, potem bo dopust uživanje, brez stresa.
Kar si omenil na začetku, je res. Vsi smo v tej rubriki malo ''zaspali''. Vzroki so verjetno različni, to ve vsak zase. Pa ne, da ne bi imeli kaj povedat.
Pričakujem pa, da boš opisal tvoje prvo potovanje do konca. Verjetno nisi končal med Silbo in DO ?
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 135
Pridružen: Če Nov 01, 2012 09:27

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a j.k. » Sr Jan 30, 2019 17:52

Evo.
Ne @MarjanT res nismo končali med Silbo in Dugim otokom :)
Osebno, sem veliko prebiral potopise, najraje s slikcami. In razni potopisi so mi pomagali določiti okvirno ruto.

Evo, Nekoliko pred šesto uro zjutraj štartamo izpred Luke Silba proti Velimu Ratu na Dugem otoku. Skoraj celo pot nas spremlja sonček, ter brezvetrje. Se pravi, nam pridno ropota tudi motor. Uberemo kurz med Škardo in Istom in okoli desetih se uspešno vežemo na pomol marine Veli rat. Plačamo nekaj kun/evrov, da popolnemo zaloge vode, ter se odpravimo do trgovine po nekaj zalog. V marini rentamo avto za par ur, ter na hitro prekrižarimo otok, obiščemo plažo Sakarun, ki je resnično nabito polna, kar nam nekako ni pretirano ležalo. Proti večeru pa še znameniti (najvišji) svetilnik Veli rat.
Slika
Slika

Zvečer se dobimo še v bližnji piceriji s kolegi (kateri že vrsto let kampirajo na Dugem) in zalijemo prihod na najjužnejšo točko dopusta.
V jutru odrinemo počasi nazaj na sever. Najprej na Molat. In tokrat se nas končno usmili nekaj vozlov vetra, da lahko odpremo nova jadra. Bojo ujamemo pred Vruljami. Malčka in jaz se s tenderčkom odpravimo raziskovati, okoli otočka Brguljski.
Slika
Same Vrulje niso bile nič posebnega, res pa da za resno raziskovanje zvečer ni bilo pretirane volje, oz. energije. :wink:

Naslednji dan smo se premaknili na otok Ist. Ko smo prišli iz Brguljskega zaliva smo razpeli jadra. In tako smo orcali v 8 do 12 vozlih proti otoku Ist. Ene dvakrat smo za kakšno pol urce vetru pomagali z motorjem, sicer sem se mučil z jadri, saj sem do sedaj motoriral krepko več kot jadral. No, glas razuma, je poskrbel, da se vseeno, relativno kratka plovba ni preveč razvlekla, tako, da smo iz Vrulj do Ista potrebovali cca 4h.
Slika
Sidrali smo na zahodni strani zaliva. Muringi (boj ni bilo, saj še ni bila podeljena koncesija) so bili polni. Pa v bistvu sem bil že predtem odločen da bom sidral, saj za to sem šel v nakup novega sidra pred sezono. Sidro se je lepo vkopalo na sedmih metrih. Ist je bil že pred tem planiran za nekoliko daljši postanek. In nam ni bilo žal. Sprehod po mestu. Pijača v lokalu. In vzpon na Stražo do cerkvice, kjer se nam je ponudil, kljub večernim uram, prelep razgled.
Slika
Slika
Slika

našli smo čas za kopanje
Slika

in ribice
Slika

Vmes smo se mogli prestaviti iz sidrišča na vzhodno stran. Saj je potekal plavalni maraton ravno tam, kjer smo bili sidrani. Ker je bilo sidrišče kar precej nagneteno jaz pa še nesiguren v gužvi sidranih bark, smo tokrat iztauhali muring in se vezali nanj. Osebno mislim, da so muringi kar preveč nagneteni.
Kar nekoliko prekmalu smo morali otok zapustiti in odjadrati proti Premudi.
Slika
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Jan 30, 2019 22:23

8) 8) :D
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 135
Pridružen: Če Nov 01, 2012 09:27

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a j.k. » Če Jan 31, 2019 18:25

Proti Premudi nas je ponesel maestral. Nekaj časa sem probal slediti/tekmovati s preostalimi jadrnicami okoli mene, pa se mi ni izšlo. :)
Privezali smo se na bojo v luki Krijal. Malčka sta bila navdušena nad peščeno plažo, jaz pa nad čisto vodo in razmeroma močnim tokom med Premudo in otočkom Mesarine.
Slika
Slika
Slika

Naslednji dan smo nadeljevali proti Iloviku.
Slika
kot že večino dopusta nas je spremljalo sonce in brezvetrje.

Na Iloviku smo zvečer dobili, za zadnji teden, družbo. Napoved neviht nas je na Iloviku zadržalo dan več kot smo načrtovali.
Slika
barko sem kar temeljito pripravil na poslabšanja vremena, pa se je k sreči bliskalo le nad Lošinjem in proti celini
Slika
Slika
Bilo je pa zanimivo opazovati barke katere so sidrale "med bojami", in kako so nekatere orale. Pri večini je bilo spuščene občutno premalo verige. Morda posledica neznanja ali pač natrpanosti sidrišča. Prav tako je bilo par primerou glasnega prepriranja za prosto bojo. Pred tem seveda opazovanje prave dirke do prostega veza. :lol:

Poslabšanje vremena smo preživeli, in se premaknili v zaliv Artaturi na Lošinju, kjer smo srečali tudi malo večje.
Slika
Sidrali smo na devetih metrih. In proti večeru opazovali več "čudnih" poizkusov sidranja neke belgijske jadrnice. Jadrnica je izgledala, kot, da je do Lošinja priplula, najmanj, iz Belgije vendar pri sidranju niso delovali ravno izkušena posadka.

Sledil je otok, okoli katerega je cel kup mistike. Vreme je obetalo miren dan in mirno noč, zato smo se veseli premaknili na
Slika
SUSAK
Slika
Slika
Susak je s svojo edinstvenostjo navdušil tudi nas. Sprehod po ulicah, in poteh. Obvezni obisk pokopališča.
Doživeli pa smo tudi neprijetno noč. Čeprav je bilo napovedano mirno, je v nas na boji butnil veter iz vzhoda, medtem ko so se v premec zaletavali valovi iz severa. Premec se je s sidrom potopil v val. cca 12vozlov pa je barko nagibalo na stran. Do sedaj najbolj neprijetna in največ prebedena noč. Nekoliko prestrašen, zaradi boj in njihove (ne)kakovosti, sem okoli dveh ponoči bil že tik predtem, da izplujemo, ko so se valovi polegli, veter pa je čisto usahnil. Okoli 4ih sem končno zaprl oči in "pomirjen" zaspal.
Zaenkrat smo mnenja, da Susak smo videli in da je za nekaj časa mir. 8)

Nadaljevali smo na že poznano lokacijo, zaliv Maračol na Unijah.
Slika
Slika

In tako se je naš dopust počasi zaključeval. Še prečenje kvarnerja do Medulinskega zaliva, kjer sta otroka v večeru uživala na igralih, ter nato premik nazaj v matično marino.

Ruta od Suska do Unij, ter naslednji dan prečenje čez kvarner je končno postregel s "pravim vetrom". Burja na kvarnerju je dobivala že kar lepo moč, sunki preko 20 vozlov, tako, da je bilo potrebno že krajšanje jader. Leteli smo le na genovo, saj so se mi krajšave glavnega jadra nekaj "zaštrikale".

Tri tedenski, prvi pravi dopust z jadrnico. Prvič, sploh, smo stopili na Olib, Susak, Dugi otok, Molat, Ist, Premudo, Susak in Ilovik. Nekateri otoki so na nas naredili res lep vtis, drugi nekoliko manj. A celotna ruta je bila za nas nekaj novega.

par slikc
Slika
Slika
Slika

sušenje, ko nas je zalilo skozi premčno okno
Slika
Slika
Slika
Slika


Dopust je bil planiran v okviru znanja in izkušenosti posadke, ter dveh mlajših članov. Tako, smo nekako naravnani na dnevne premike 2-3 ure, ter sem in tja kakšni daljši cca 6 ur. Tak plan se je že v preteklosti izkazal za optimalnega. Kakšen zaliv, z bojami, več v bližinu mest je padel zaradi otrok. Oba sta nekako po cca treh urah že malo naveličana plovbe in komaj čakata skok v vodo in raziskovanje obale.

Dopust 2018
ČAS: 30.7.2018 - 19.8.2018
POSADKA: 2x odrasla + 2x otroka (8 + 4 leta) + (1x odrasel zadnji teden)
BARKA: Jadrnica letnik 1972, 10,5m
PREPLUTA RAZDALJA: 190,3 milje
JADRA vs MOTOR: cca 30:70
PORABA: cca 80 litrov (res približen izračun)
POVPREČNA POTOVALNA HITROST: 4,2 vozla
ČAS PREMIKANJA: malo manj kot 46 ur.
Stopili smo na otoke: Cres, Lošinj, Rab, Olib, Silba, Dugi otok, Molat, Ist, Premuda, Ilovik, Susak, Unije
SIDRO: Zaliv Portič, Zaliv Bijar, zaliv Sv. Fumija, Ist, Artaturi, Medulinski zaliv
MARINA; Veli rat na Dugem
BOJA: vse ostalo

Trenutno se že počasi riše ruta letošnjega dopusta... :lol:
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Uporabniški avatar
elan450
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 138
Pridružen: Če Dec 29, 2016 12:54
Kraj: Ptujsko morje - Istra

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a elan450 » Če Jan 31, 2019 21:07

:P 8) Odličen potopis
Boj se mora i boga
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Prispevkov: 911
Pridružen: Pe Sep 14, 2007 12:51
Kraj: Sežana

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a MarjanT » So Feb 02, 2019 14:50

Lepo si tole spesnil, se pravi potovanje in opis. Konfiguracija terena na Susku omogoča, da nastanejo nadležni valovi, že ob malo močnejšem vetru. Globina morja med Lošinjem in Suskom je cca 50m, katera hitro pade pred obalo Suska na par metrov. Plitvina v uvali Bok je relativno dolga, zato se celotna masa morja, ki pritiska proti obali, ob ugodnem vetru, dvigne v velike valove. Enako se dogaja v zalivu pred Unijami (pred vasjo), ob močnejšem maestralu. V takih primerih je priporočljivo sidrat nekje drugje, na zaščiteni strani otoka. Če pa že moraš ostati na boji, se veži tako, da bo privezna vrv čimdaljša, kolikor pač omogoča sosednja boja. Tako ti privezna vrv ne bo vlekla premca pod gladino.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 135
Pridružen: Če Nov 01, 2012 09:27

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a j.k. » So Feb 02, 2019 15:55

MarjanT mislim, da je tvoj potopis iz leta 2007 eden prvih katerega sem prebral o potepanju z jadrnico. In to še v časih, ko sem le sanjal o lastni jadrnici, preden sem se sploh prijavil na ta forum.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=404
In sem ga prebral že parkrat do danes. In sem se med zadnjim prispevkom, zgoraj, spomnil, da sem res v Nerezinah videl jadrnico, ki mi je bila od nekod znana 8)

Pred Suskom je bilo res kar pestro. Sem vrv kar konkretno podaljsal, pa me je bočni veter porival v sosednjo jadrnico, in se res nisem najbolj lagodno počutil. :shock:
Preživeli smo in dobili nove izkušnje.

Sem kar cincal o pisanju potopisa, pa je na koncu prevladalo, da, pa se vseeno malo razpišem. Saj sam z veseljem preberem podobne potopise.

Lp, jk
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral
Prispevkov: 359
Pridružen: To Jun 10, 2008 09:46

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a Splav » Sr Feb 06, 2019 16:24

Hvala za potopis, si tako realno prikazal vsakdanje dogodke na takem jadranju. In hvala za slike, ki so me spomnile na lansko jadranje z Lošinja na Ist. V kateri konobi na istu si poslikal pijačo na mizi?
Mirno morje in široko obzorje.
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 135
Pridružen: Če Nov 01, 2012 09:27

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a j.k. » Sr Feb 06, 2019 21:04

Splav napisal/-a:Hvala za potopis, si tako realno prikazal vsakdanje dogodke na takem jadranju. In hvala za slike, ki so me spomnile na lansko jadranje z Lošinja na Ist. V kateri konobi na istu si poslikal pijačo na mizi?

Sem še kakšen "vsakdanji" dogodek izpustil. :) recimo srečanje delfinov med Unijami in Cresom, ter nagajanje tomosa 3.5 :roll: :lol: pa še kaj bi se našlo. :wink:
Slikce pa tudi morajo bit.

Pijača je, po google maps, slikana v caffe bar Mulic. Zraven je nekaj igral, da sta se mulca zamotila in sva, midva, v miru uživala ob pijački.
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 135
Pridružen: Če Nov 01, 2012 09:27

Dopust 2019 Kamenjak - Šibenik - Kamenjak

OdgovorNapisal/-a j.k. » Po Mar 15, 2021 23:08

Ker vlada neko mrtvilo (že daljše obdobje) kar se potopisov tiče, zopet jaz prilagam nekaj slik. Sam opis bo tokrat bolj kratek, saj je dnevnik na barki, spomin v leto 2019 pa ne seže več popolno.

barka: isto kot 2018
Posadka: isto kot 2018
Ruta je potekala (v grobem): Paltana (Banjole) - Ilovik - Ist - Brbinj - Sali - Vrgada - Murter - Tribunj - Šibenik - Ugljan - Molat - Premuda - Lošinj - Unije - Banjole

Leta 2019 smo bili opogumljeni po lepo preživetem dopustu 2018. Po planiranju rute in preračunavanju razdalj, časovnic in sposobnosti posadke, vključno z otroci, je padla odločitev, da je skrajni domet z barko zapluti po Krki, in si ogledati slapove. In morda kakšno miljo več prejadrati. Slapov nismo videli, jadrali, pa smo več kot smo upali in, konec koncev, več kot smo si želeli.

Slika


Slika
Čez Kvarner

V uvali Vrulje se ustavimo na kosilu, kjer več kot eno uro rešujem zabasan WC, saj ga je najmlajšiši član posadke samoiniciativno zamašil. Nalogo je opravil, več kot, kvalitetno.

Nadaljujemo proti Iloviku in ker je napovedana mirna noč sidramo v uvali Paržine.
Slika


Naslednji dan se premaknemo do Ista
Slika

Slika

Brbinj (zaliv nas je navdušil)
Slika

Iz Brbinja do Salija in na to na Vrgado, kjer v mirni noči prespimo na boji
Slika

Slika

Ves čas nas je spremljalo lepo vreme. Večinoma motoriranje, nekaj malega vetra in jadranja. Vse noči so bile mirne ter v brezvetrju.
Tako smo dva dni prespali v zalivu Slanica na Murterju. Tam je mlajši del populacije prišel na svoj račun s tobogani. Starejši s sprehodom do mesta. S Slanice smo se za en dan prestavili, v kar natrpano, sidrišče v Koširini. Tam nas zvečer, na žalost, pozdravi eksplozija jeklenke in požar v eni izmed hišic v kampu. Med klicanjem gasilcev pride do druge, še močnejše, eksplozije in visokega stebra ognja. Še predno pridejo gasilci, akterjem, požar uspe omejiti in večinoma pogasiti. Naslednje jutro preberemo v novicah, da poškodovanih, k sreči, ni bilo.

Slika

V Tribunju nas, na rivi, čez dan kar konkretno premeče. Popoldne se valovi in veter umiri. Lokalci pravijo da bo noč mirna. Aladin se strinja, tako, da prespimo mirno noč. In naslednji dan vplujemo v kanal Sveti Ante in lahko obiščemo Šibenik.
Slika

....
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Prispevkov: 878
Pridružen: Sr Okt 15, 2014 21:02
Kraj: Solkan

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a sova » To Mar 16, 2021 08:20

Ni slik.

lp.
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 135
Pridružen: Če Nov 01, 2012 09:27

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a j.k. » To Mar 16, 2021 11:02

sova napisal/-a:Ni slik.

lp.


Meni jih kaže
Bom preveril.

Hvala
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 6224
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

Re: Jadranje od Kamenjaka do Dugega otoka in nazaj 2018

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Mar 29, 2021 16:29

Jaz tudi ne vidim slik v zadnjem prispevkuh.

Naslov slik je na https://lh3.googleusercontent.com/ in je verjetno, da zanje nimamo pravic, da jih vidimo. Poskusi pogledati, če jih še vidiš, ko nisi prijavljen na google (se odjaviš z google in osvežiš stran na morjeplovcu).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov