Ičšem nasvet oz mnenje kaj bi vi naredili v mojih čevljih. Na barki imam cel rob lesen, mislim da je teak ampak čisto 100% tudi nisem.
V originalu je zadeva narejena z svetlečim lakom in zelo šminkersko izgleda...žal je tak šminkeraj vsaj na Jadranu kot sem opazil bolj kratkega veka. Lak poka kot za stavo in v tiste kot las tanke pokice pride voda...ostalo je bolj ali manj znano in jasno...lak zacvete navzven črnina pa se pod lakom širi kot rak dalje.
Dosedanji poizkusi : Pred dvemi leti zbrusil vso sceno do zdravega in nametal cca 10 rok Veneziani laka ki je izpadel kot tekoče steklo

V letu dni zopet poke na stikih med lesom ( ja itak da les giba ) ...poskusil samo z lokalnim popravljanjem ampak to je bilo vse bolj obliž kot pa rešitev kar se vidi iz ažurih fotografij
Na tej točki imam letos kakor vidim dve poti oz 1,5 poti saj moram tako pri prvi kot drugi zadevo najprej zbrusit dol in to je delo ki me ela utrujenega že sedaj pa še začel nisem saj je dejansko lak trd kot steklo.
potem pa:
a).Nov lak ali nekaj podobnega
b)Oljenje za teak---to sem delal pred leti na barki s teakovo palubo in spomnim se da je bilo potem celo leto vse usrano po trupu zunaj in notri vsakič ko je padal dež...in zadeva je res zgledala kot da se cela barka taja :=( .
Dejstvo pa je, da je pot lakiranja
1.Draga !!!( dolgo obdobje dviga v marini in še daljše lakiranje z intervali ...če te vreme mazi kot bi moralo ves čas)
2.Očitno zelo kratkega veka
3.vsakokratno brušenje stanjšuje že tako načete stike
4.Časovno zamudno !
Pot oljenja:
1 za sedaj v tem primeru meni še neznana razen omenjenega
meni je barka za uporabo in neko pametno vzdrževanje ampak tole mi je pa res breme vsako leto praskat pa tudi na dve ni neka sreča.
Osebno bolj nagibam k olju kljub povedanemu zgoraj.
Nasveti in predlogi dobrodošli
Hvala in lp
Paco