Nakup odprtega colna s kabino

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Stanley
Kapitan
Prispevkov: 153
Pridružen: Ne Jul 15, 2018 10:18

Nakup odprtega colna s kabino

OdgovorNapisal/-a Stanley » Ne Jan 26, 2020 15:01

Pozdravljeni,

v naslednjem letu imam namen kupiti open coln s kabino tam od 5,5m do 6m nekje.. Zelim kupiti nov coln, in nov motor.. Opcija je tudi, da najprej kupim coln, in potem cez cas se nov motor.. Ni nujno, da takoj vse v kompletu.. Ker se mi ne mudi.. Prikolica bo najbrz rabljena, tako kot tudi ostala vsa oprema..

Do zdaj smo imeli gumenjaka, vendar ko potegnem crto, bi nam coln s kabinico bolje sedel.. Imam namrec male otroke, kateri bi sem pa tja kabinico potrebovali..

Pa tudi ko bi sel sam z zeno na vikend dopust, bi lahko prespala notri v kaksnem zalivcku naprimer..

Zanima me vase mnenje kaj kupiti.. Budget colna brez motorja je tam do 15.000e max..

Gledal sem recimo marinella 19 sport cabin, marion 565 cabin, ali pa kaksen prince 565 sun deck.. Tako malo na hitro..

Coln bi se uporabljal za voznjo do zalivckov in plaz.. Nic pretiravanja.. Najvec na otoku Pag in njegova okolica.. Mora pa imeti na premcu vsaj nekaj prostora za lezat..

Coln bi vlekel z avtom, ker nimam priveza.. Kako se vam to zdi? Bi bilo to prevec za avto kateri je tezek 1600kg, in ima tehnicno NDM prikolice v homologaciji 1500kg.. Kategorije imam vse, to ni problem, problem je samo ce teza komplet colna s prikolico vred ne bi bila prevec za vleko.. Mislil sem ga spuscat sam na drci.. Prav tako ven.. In sicer avto je Zafira dizel, s 125 konjskim motorjem.. Eventuelno imam doma se audi a6 dizel kateri ima skoraj 200 konjskih moci, in pa tehnicno NDM prikolice za 200kg vec kot zafira.. Bi pa raje vlekel z zafirio, ker je prostornejsa, ima priklop itd..

Kaj priporocate.. Kaj kupiti, in ali bi bila zafira primeren avto za vleko..

Kolikor sem gledal, imajo podobni colni okoli 700kg brez motorja..

Hvala vsem
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral
Prispevkov: 5964
Pridružen: Če Okt 04, 2012 20:29

Re: Nakup odprtega colna s kabino

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Jan 26, 2020 17:57

Jaz vlečem podobn čoln s 100 konjsko dti zafiro in je odličn avto za vlečt, tudi sam ga skipam in potegnem ven brez večjih problemov. Drča mora biti ok pa gre bp. Pa ročna je dobr da je naštelana. :mrgreen:

To kar gledaš je kar se kabine tiče podn od podna, ker je višina nad ležiščem ca 50cm in predprostora ni skoraj nič. Še na meter daljšem čolnu je kabina v takem čolnu katastrofa.

Poleg tega si dobr oglej te poljake pred nakupom, prvič eni so not čist neobdelani, kr direkt poliester in hudič smrdi tolk, da te kr oči začnejo pečt, ne vem kako si predstavljajo, da bi v tem spal, drugič pa sprobaj vrata. Nekateri imajo sicer lepa vrata, ki so popolnoma neuporabna in se not in ven iz kabine pleza kot v lunarni modul.

Na taki dolžini imaš lahko kabino al pa spredi konkretn ležišče, oboje skupaj pride netčnemš.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Prispevkov: 2527
Pridružen: Po Maj 14, 2007 00:04
Kraj: Zagorje

Re: Nakup odprtega colna s kabino

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Jan 26, 2020 18:15

Ko smo še potovali okrog s čolnom, smo ga včasih vlekli tudi z zafiro bencin 1,8 in 140 konjev. Prikolica je imela ndm 1100 kg, realno pa kakšnih 200kg več. Pa je kar šlo brez večjih težav, razen, na drči v Ankaranu je bilo treba malo porivati. Pa enkrat od Punata proti Baški, ko se je usul malo dež, je elektronika ugotovila, da pogonska kolesa spodrsavajo in je začela zmanjševati moč motorja. 50m pred vrhom je crknil, potrebni so bili štirje dedci, da malo porinejo. Ampak novejši modeli zafire imajo menda gumb, s katerim lahko tisto oslarijo izklopiš, naš ga nima.
Da boš lahko sam zvlekel čoln na prikolico in iz nje na katerikoli drči, ne da bi namočil v morje kaj več kot spodnji rob gum, mora imeti ta predvsem dovolj valjčkov.
O prikolicah smo se pa menili TUKAJ

Še to, obakrat smo kupili star čoln in star motor in novo prikolico.
Aja, pa obakrat fišerman s cerado čez za spanje, midva, trije otroci in en pes. Pa byboat iz hypalona, narejen po naročilu, da ni bil prevelik.
Kako je to izgledalo, lahko vidiš TULE.
Potem smo se odločili, da je tega dovolj in sedaj jadramo.
__________________
lp
motorni
stangarbojan
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 130
Pridružen: To Jan 02, 2018 16:18
Kraj: TURJAK

RVe: Nakup odprtega colna s kabino

OdgovorNapisal/-a stangarbojan » Ne Jan 26, 2020 18:49

V kabini boš bolj malo ali pa težko spal,ker zaradi "krame",,ki jo drugace mogoče sploh ne bi potreboval,ne bo prostora zate.In še ,na takem plovilu je pred kabino zelo malo prostora za ležanje
za poležavanje pa sploh NE.Dobro premisli,sicer pa SREČNO pri nakupu,sploh pa kasneje.
Coastliner

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov