Obnova električne instalacije

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

davidjan
Prispevkov: 2
Pridružen: Ne Feb 28, 2016 18:52

Obnova električne instalacije

OdgovorNapisal/-a davidjan » Če Jan 09, 2020 21:24

Zdravo,

pozna kdo kakega mojstra iz okolice MB ali Ptuja, ki bi na čolnu kompletno obnovil električno instalacijo?
Prosim na zs

Hvala za info
Vaski
Prispevkov: 1
Pridružen: Po Sep 30, 2019 21:27

Re: Obnova električne instalacije

OdgovorNapisal/-a Vaski » Po Feb 24, 2020 17:36

si dobil kakšnega
Jaxx
Naddesetnik
Prispevkov: 6
Pridružen: So Mar 25, 2017 13:41

Re: Obnova električne instalacije

OdgovorNapisal/-a Jaxx » Po Jun 15, 2020 16:51

Pozdravljeni, vidim sicer, da ni bilo nobenega odgovora na to temo pa vseeno še jaz poskusim s podobnim vprašanjem. Torej potrebujem pregled in obnovo električne napeljave na Elanovem fishermanu GT495F. Že samo stikalo ni ok zvezano, večina instrumentov ne dela (luči, bilge črpalka, radio...). Ali je kdo, ki bi bil pripravljen se tega lotit oziroma katero firmo priporočate npr. v okolici Ljubljane? Kot sem gledal se s tem ukvarjata Harpoon elektronika v Trzinu in Vrtinc navtika v Ljubljani. Ima kdo kakšne izkušnje z njimi? Kakšna je cena takega servisa?

Hvala za kakršnokoli informacijo!
polanc
Admiral
Prispevkov: 9291
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

Re: Obnova električne instalacije

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 15, 2020 17:59

Živjo Fantje jaz sem vzdrževalec v eni firmi in NE kak miljonar ampak v navtiki je tko da se ne sme najprej vprašat kok kej kušta,ker je navtika luksuz za one priviligirane državljane..haha tko pač je.Lastnika Harpoon servisa osebno poznam.Je majster na področju elektrike in elektronike takega kalibra da mu mi obični štromarji ne sežemo do kolen.NI pa najcenejši in to tko je.
Ampak lektrike v takem fišermanu skor ni tko da se za 3 stikala in 3 lučke prklopit ne potrebuje nekga vrhunskega znanja.Če nisi šalabajzer si to komot pošlihtaš sam.Komot ti potrebne informacije dam tud prek tel.Cena mojga tel pogovora v tej smeri bo en kufe al pa pivo,ko se vidimo,odvisno kaj mi bo takrat pasal.Nardiš pa sam,boš vesel,poznal boš čoln še bolj ko sedaj in vedel boš za vsak drat,za vsako sponko,..LP Iztok.Moj tel 041 554 028,tel od Harpoona pa najdeš na netu.
No lahk mi pa čoln tud prpelješ v Sevnico in ti to nardim,sam zelo nerad in ne bo hitro gotovo ker sedaj pač morje vabi.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Prispevkov: 5110
Pridružen: Ne Nov 29, 2009 21:12
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: Obnova električne instalacije

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jun 15, 2020 19:35

Že nekaj let ne montiram na plovilih niti fizično ne izvajam del, ker imam zgolj s projektiranjem instalacij in vodenjem projektov veliko dela. Sem pa vedno pripravljen pomagati po najboljših močeh, če so le ljudje pravi. Najraje pomagam entuzijastom in samograditeljem. Večinoma brezplačno. Tovrstno delo za denar me ne zanima, ker je močno podcenjeno, zato sem močno znižal tovrstna dela že od 2010 dalje.

Poleg mene v coni ima prostore Yamaha Servis Rožej. Z Davidom Rožejem sodelujem prav na podobnih zadevah. On izvaja (predvsem izven sezone) predelave, prenove... tudi instalacije in če potrebujejo kakšen nasvet, pomoč, orodje ali material sem vedno na voljo le dobrih 200m stran. Del pa ne prevzemam.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov