Ladijska pečica Omnia
Moderatorji: moderator2, moderator
Ladijska pečica Omnia
Mene pa zanima če ima kdo od morjeplovcev kakšne izkušnje z ladijsko pečico Omnia.
https://www.val-navtika.net/article/lad ... ica-omnia/
Naša pravi, da bi pekla kruh na dopustu ker je malo tečno, da stalno lovimo ta kruh po trgovinah in pekarnah. Zanima me če zadeva res funkcionira...
Hvala za mnenja.
Lp Andrej
https://www.val-navtika.net/article/lad ... ica-omnia/
Naša pravi, da bi pekla kruh na dopustu ker je malo tečno, da stalno lovimo ta kruh po trgovinah in pekarnah. Zanima me če zadeva res funkcionira...
Hvala za mnenja.
Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh
Re: Ladijska pečica Omnia
Jaz jo imam.
Javim v naslednjih dnek kako je kruh izpade.
Ostalo ni slabo je pa tricky z temperaturo.
lpp
Javim v naslednjih dnek kako je kruh izpade.
Ostalo ni slabo je pa tricky z temperaturo.
lpp
pojdi se z bikom bost!
Re: Ladijska pečica Omnia
Paco napisal/-a:Jaz jo imam.
Javim v naslednjih dnek kako je kruh izpade.
Ostalo ni slabo je pa tricky z temperaturo.
lpp
Javi kako se obnese. Me res zanima če zadeva dela tko kot je treba. Če je ok bom nabavu
Veter v laseh, travarca v zobeh
Re: Ladijska pečica Omnia
Mi smo na transferu iz Grčije redno uporabljali tole Omnio z silikonskim vstavkom za peko kruha.
Sem bil res presenečen, kako enostavno se speče kruh. Med jadranjem smo pustili za cca 1 uro na štedilniku, brez kontrole in dobili zelo dober kruh (sicer res, da smo v Grčijo z sabo prinesli sveže mleto pirino moko).
Jaz sem si jo že naročil za svojo barko.
Sem bil res presenečen, kako enostavno se speče kruh. Med jadranjem smo pustili za cca 1 uro na štedilniku, brez kontrole in dobili zelo dober kruh (sicer res, da smo v Grčijo z sabo prinesli sveže mleto pirino moko).
Jaz sem si jo že naročil za svojo barko.
Re: Ladijska pečica Omnia
Hvala za link na Tramontano. Meni je manjkal silikon vložek , ki so mi ga danes poslali ,tako da , takoj ko prejmem, poskusim še na steklokeramiki in postam foto rezultata ...če bo vsaj približno za pogledati.
lpp
lpp
pojdi se z bikom bost!
Re: Ladijska pečica Omnia
Super informacije fantje. Očitno zadeva funkcionira Bo treba it v nakup tako, da bomo sedaj pekli svoj kruh na barki.... tole bo pomoje tud top
Veter v laseh, travarca v zobeh
Re: Ladijska pečica Omnia
Receptov in navodil je ogromno, ..konec dneva pa je vse v smislu trial and error , ker vsako kuhalo daje druge temperature. Še najbolj me skrbijo testi na steklokeramiki ker plina pač nimam in ga tudi na barki nimam tako da bom videl kako se bo tole izšlo na steklu. (plin sem že probal in ni blema).Ravno zaradi minimalizacije teh error čiščenj čakam sedaj silikon..drugače pa gre brez tudi bp.
Za več infa se lahko obrneš tudi sem ( sicer nisem pristaš FB ampak včasih se vraga res ne da ognit)
https://www.facebook.com/groups/143800689351894/?ref=group_header
lpp
Za več infa se lahko obrneš tudi sem ( sicer nisem pristaš FB ampak včasih se vraga res ne da ognit)
https://www.facebook.com/groups/143800689351894/?ref=group_header
lpp
pojdi se z bikom bost!
Re: Ladijska pečica Omnia
Kruh iz drož!
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Re: Ladijska pečica Omnia
Kvas, pecilni, soda ipd. Ni da ni iz česa vse folk kruh dela te dni.
Jaz pečem iz drož kruh zdele že 2 mesca vsak drug dan in sem kr izpilil tehniko.
Tale je včerejšni.
Jaz pečem iz drož kruh zdele že 2 mesca vsak drug dan in sem kr izpilil tehniko.
Tale je včerejšni.
Nazadnje spremenil AEgir, dne Sr Apr 15, 2020 13:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Re: Ladijska pečica Omnia
Daj daj , ja itaq da ja , samo malo napora je pa pomoje le lepo dati vsaj v kruh.
pojdi se z bikom bost!
Re: Ladijska pečica Omnia
Lani, ko sva dvema nemcema pomagala rešit barko pred brodolomom, sta naju potem drug dan povabila na kosilo na njuno barko. Meso sta spekla na LOTUS GRILL prenosnem žaru, prilogo (krompir, zelenjavo...) pa v tej pečici. Vrhunsko
LOTUS GRILL sem že nabavil, razmišljam pa tudi o nakupu te pečice
LOTUS GRILL sem že nabavil, razmišljam pa tudi o nakupu te pečice
Re: Ladijska pečica Omnia
Evo jaz sem danes naročil pečico in silikonski vložek. Naša je rekla, da se ji je zvečer sanjalo kako peče kruh na barki... mater kdo je bolj ubrisan ona al jaz...
Glede žara pa jaz še vedno prisegam na Cobba... zaenkrat je top.
Glede žara pa jaz še vedno prisegam na Cobba... zaenkrat je top.
Veter v laseh, travarca v zobeh
Re: Ladijska pečica Omnia
Da se narediti, da ne bo pomote,.......osebno pa še nisem zadovoljen :=(.
Če to pojasnim bi rekel predvsem slednje :
- premalo izkušenj (predvsem v pravem ladijskem okolju in to napravo)
- delo na Steklokeramiki ( hmmm bomo videli kako bo na Walassu), steklokeramika mi konstantno ugaša in prižiga temperaturo medtem ko je walass vsaj po dosedanjih izkušnjah bolj konsistenten.
- nisem in še vedno nimam nobenih temperaturnih parametrov
- recepti ki so priloženi Omnii imajo enormne količine vode , zato sem se držal svojega recepta
- Zadeva je lepo vzhajala in se tudi pri peki lepo dvignila...sem pa zelo skeptičen o končnem izdelku kar se kompletnosti spečenosti tiče...počakam da malo shladi in prerežem, je pa opazno območje večje temperature in po koncih bistveno manjše
- prepričan sem da za meso razne lazanje in ostale čorbe zadeva dobro dela , tudi kak kolač se vidi na FB skupini ampak vsi delajo izključno po OBČUTKU! nihče ne daje nobenih konkretnih parametrov za peko
- osnovno navodili 5 min na FUL segreješ in potem 45 na Min ? hmm kaj bi to bilo na steklokeramiki od 1-9 ?
- ...termometer mi ni nikdat pokazal preko 150 je bilo pa v sredini krepko čez 200 ko sem drugega na žici probal...
- pekel 45 min na 2-3 nato obrnil (vzel iz silikona) in dopekal 30 na 4-5
- sestava cca 100 g drožkota 400g 850 in 100 rž + 360 vode in seveda 2% soli. Pred peko hladno vzhajana v silikonu 5h.
Obljubljen prispevek s tem zaključujem. Za več informacij ali dopolnilno debato sem na voljo na ZS ali na telefonu.
Če to pojasnim bi rekel predvsem slednje :
- premalo izkušenj (predvsem v pravem ladijskem okolju in to napravo)
- delo na Steklokeramiki ( hmmm bomo videli kako bo na Walassu), steklokeramika mi konstantno ugaša in prižiga temperaturo medtem ko je walass vsaj po dosedanjih izkušnjah bolj konsistenten.
- nisem in še vedno nimam nobenih temperaturnih parametrov
- recepti ki so priloženi Omnii imajo enormne količine vode , zato sem se držal svojega recepta
- Zadeva je lepo vzhajala in se tudi pri peki lepo dvignila...sem pa zelo skeptičen o končnem izdelku kar se kompletnosti spečenosti tiče...počakam da malo shladi in prerežem, je pa opazno območje večje temperature in po koncih bistveno manjše
- prepričan sem da za meso razne lazanje in ostale čorbe zadeva dobro dela , tudi kak kolač se vidi na FB skupini ampak vsi delajo izključno po OBČUTKU! nihče ne daje nobenih konkretnih parametrov za peko
- osnovno navodili 5 min na FUL segreješ in potem 45 na Min ? hmm kaj bi to bilo na steklokeramiki od 1-9 ?
- ...termometer mi ni nikdat pokazal preko 150 je bilo pa v sredini krepko čez 200 ko sem drugega na žici probal...
- pekel 45 min na 2-3 nato obrnil (vzel iz silikona) in dopekal 30 na 4-5
- sestava cca 100 g drožkota 400g 850 in 100 rž + 360 vode in seveda 2% soli. Pred peko hladno vzhajana v silikonu 5h.
Obljubljen prispevek s tem zaključujem. Za več informacij ali dopolnilno debato sem na voljo na ZS ali na telefonu.
pojdi se z bikom bost!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti