Gumenjak- kaj so prednosti?????

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

ende
Štabni vodnik
Prispevkov: 27
Pridružen: Po Sep 24, 2007 20:46
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ende » Sr Jan 30, 2008 13:58

Lep pozdrav Rajko!
Kot jaz vem, so pri nas edini ki imajo tečaj na srednji pomorski šoli v Portorožu. V tujini je tega več, njmočnejši v tem pa so Angleži. Pojdi na internetno stran RNLI-ja oz. kakšne druge podobne organizacije. Sam sem že probal tak tečaj in je zelo dobra stvar je pa tudi fizično naporno.
Pri nas je ta problem, da za tak tečaj moraš čakati na ustrezne vremenske pogoje (beri slabo vreme). Prav tako večina uporabnikov takšnih plovil nima ustrezne opreme na čolnu. Lahko se tudi slišiva na to temo in se dobimo kdaj pozimi kje na Slovenski obali ter probamo par stvari.
ende
mornar
Višji štabni praporščak
Prispevkov: 47
Pridružen: So Jun 02, 2007 15:38

OdgovorNapisal/-a mornar » Sr Jan 30, 2008 18:43

ende napisal/-a: Hondini in Suzukijevi gumenjaki se proizvajajo v isti tovarni na Kitajskem in so tudi enaki.


Se ne strinjam, da so enaki. Glede na podobnost jih najbrž res delajo v isti tovarni, vendar Suzumar gumenjaki izgledajo, kot da bi jih nekdo zlepil na roke z neostikom. Okoli vseh spojev je vse rumeno od lepila. Oglejte si jih v kaki trgovini. Res slaba kakovost izdelave. Vsaj zame.
Suzumar ima krmno zrcalo npr. le prelakirano s prozornim lakom. Pri tem pa sem že pri novem čolnu v salonu videl ta lak razpokan in se je tipala vezana plošča. Podobno šlampastih detajlov je še kar nekaj.
Honda je izdelana precej kvalitetneje.
Uporabniški avatar
franz123
Poročnik bojne ladje
Prispevkov: 76
Pridružen: Ne Nov 25, 2007 19:28

Motor selva zakon morja

OdgovorNapisal/-a franz123 » To Mar 04, 2008 09:39

Pozdravljeni.
Sem ponosni lastnik motorja selva 15 naxos l.2002. Pa vam moram povedati da ta motor dela ko šus. Je izredno močen ter hiter gre cca 38 km/h. Lansko leto sva s kolegom tekmovala podobne gumice le da je on imel yamaho 25 isti letnik. Pa sem ga prehitel. Mislim, da je vse skupaj bolj v vzdrževanju motorjev. Jaz osebno motor vzržujem sam olja, impeler, .....
L.p. Franci
acrobat
Admiral
Prispevkov: 718
Pridružen: Ne Apr 08, 2007 10:33

OdgovorNapisal/-a acrobat » So Apr 19, 2008 22:45

Razmišljam, kako bi spravil sem gor sliko moje pravljice ali kako strpam čoln, motor, rezervar z gorivom, vesla in še kake plavutke v prtljažnik Škode Octavie;-)
Gre, prisežem, vsako leto znova. Pomagam pa si s fotografijami, ki sem jih napravil prvo leto, sicer je neuspešnih kombinacij preveč. Ostala prtljaga pa v strešni kovček, ne pod noge otrokoma na zadnji klopi


Franjcelj Tole me spominja kako sem lansko leto jest pakiral v Fiat Tipota,sem še zadnji sedež ven odšravfou da je bilo več prostora.Sem pa pol auta nafilal samo z kramo od čolna,ostalo pa ženske stvari in hrana.Še dobro da je šel še en prijatelj z punco z nama za par dni,da sem mu dal 2 platoja pira,1 plato mleka in nekaj plastenk vode.Ker je bil moj Fiat že čisto na podnu.Kaj bi šele bilo če bi imela že otroke,bo treba kar kombi kupit.:)
lp
bobiboss
Viceadmiral
Prispevkov: 360
Pridružen: Pe Maj 30, 2008 15:34
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Če Jun 12, 2008 17:25

jaz sem prav zaradi gumice zamenjal avto-prej renault safrane nato peugeot 307 karavan ma še zmeraj problemi-od lani ford galaxy-problemi neznano kam izginili :wink: drugače pa je tako kot je že marsikdo omenil-čoln moraš imet primeren svojim željam-če boš plul od hiše do skrite plaže nekaj milj tja in nazaj v priobalnem pasu maš tudi gumico dovolj,če hočeš kaj več si pač nabaviš nekaj bolj konkretnega-vleka tube,smučanje,...vsaka stvar zahteva svoje tudi finančno seveda!
pushmycar
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 127
Pridružen: Po Jan 07, 2008 14:40

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Ne Jun 15, 2008 22:15

Zdaj bom citiral kolega, ki je dal skozi že več faz, začenši z gumenjakom, ki je puščal in podarjenim ruskim motorjem (trenutno ima 10m Nimbusa): čolni so dveh vrst, tisti na katerih lahko spiš in tisti za dnevne izlete. Vse ostalo so finese oz. finance.
papa
Viceadmiral
Prispevkov: 442
Pridružen: Sr Jan 30, 2008 12:18
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Ne Jun 15, 2008 23:18

Ne bo držalo. Ni res, da vsi začenjajo z gumenjaki jas sem začel z lepo veliko družinsko jadrnico, ki pa je začenjala izgubljati svoj namen z odraščanjem otrok naslednje plovilo je bila lepa pasara za enodnevne izlete in ribolov pa spet ni šlo in sedaj je prišel na vrsto velik gumenjak, ki nam v kombinaciji z močnim motorjem ponuja to kar sem pričakoval od njega možnost smučanja, vleka tube in pa izjemno hitro mobilnost. Pravim pa takole, le malo gdo že v prvo kupi to kar rabi in kar zadovoljuje njegove potrebe zato je potrebno sprobat vse in na koncu si obdržiš primerno sebi in svojim potrebam ali pa prodaš vse in si kupiš nahrbtnik in planinske čevlje. :lol: :lol: :lol:


lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
pushmycar
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 127
Pridružen: Po Jan 07, 2008 14:40

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Po Jun 16, 2008 11:04

Hmm, malo smo zašli, zato vsem priporočam, da preberemo PRVI prispevek, uvod v temo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta