Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PVA

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po forumu Morjeplovec.net -> Popravila, gradnja, obnova
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nac
Poročnik korvete

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 22:18

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 22:19    Naslov sporočila: PVA Odgovori s citatom

Ali ima kdo izkušnje z PVA ločilcem in kakšne? Ali lahko izdelek po razkalupljenju barvam in se mi ne bodo dogajali kakšni silikoni? Prosim za mnenja in nasvete! LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nac
Poročnik korvete

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plastičarji,kje ste? Vsi na dopustu,a? No, ko se vrnete,mi pa le kaj povejte.
Nazaj na vrh
ORCA
Praporščak

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 22:10
Kraj: Štajerska - Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 23:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

po mojih izkušnjah zelo dobra zadeva za površine, ki jih nameram barvat ker se zlahka opere z tekočo vodo in ne ostane na površini nobenega filma ki bi me potem motil pri barvanju. tako ali tako pa površino pred barvanjem moraš matirat z brusnim papirjem in očistit.

jaz PVA na večje povšine (kalupe) nanašam kar z pištolo za barvat, sicer gre dosti okoli ampak je sloj lepo enakomeren brez kapljic in lis ki ti nastanejo z nanosom z spužvo ali krpo

LP
Nazaj na vrh
nac
Poročnik korvete

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala,ORCA. zdaj mi pa še povej,kako in kolikokrat nanašat ta PVA na kalup,ter kakšna je poraba le-tega,jaz rabim nanesti ločilec na cca 2-3 kvadr.metra. Koliko približno ga rabim,kje ga kupim in v kakih količinah ga je za dobit?
Nazaj na vrh
ORCA
Praporščak

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 22:10
Kraj: Štajerska - Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nanos je dobro ponovit vsaj enkrat, da imamo 2 tanka sloja in si lahko siguren da se kalup ne zlepi z izdelkom.
za 3 m2... ne vem točno, približno 1-2 litra, lahko se redči z alkoholom če je ful gost.
dobi se pri kakem proizvajalcu poliesterskih izdelkov ali pa tehnol izola, color medvode, mpi kranj,... full je podjetij po sloveniji
Nazaj na vrh
dobra_vila
Poročnik bojne ladje

Pridružen/-a: Pet Mar 2008 13:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2010 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tu dobiš ločilec

http://mibomodeli.si/trgovina/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=PVA

http://www.sc-ebt.com/company.html
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po forumu Morjeplovec.net -> Popravila, gradnja, obnova Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

Povezave:
* Portal Avtobivak
* Forum Strojnistvo
* Pomorska fakulteta