smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: Marchi, moderator, moderator2, kr en

andrejv
Admiral
Prispevkov: 601
Pridružen: Pe Okt 30, 2009 22:38
Kraj: Bruselj, Koper, Aegina

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a andrejv » Po Okt 22, 2018 19:59

Leut napisal/-a:Prav sproščeno res ne bi delal pod barko, če sploh bi kaj bolj resnega. Pa tudi kakšnega močnejšega vetra si ne bi želel.


Glede na to, da je tu nekaj 100 bark takole pospravljenih, pa še nisem nikjer prebral, da bi se kaj samo prevrnilo, se nisem sekiral kaj preveč. Pred leti je edino v Lavrionu (na kopnem, vzhodno od Aten) pijavica pometala nekaj bark po tleh. Ampak pijavica je pred leti tudi v izolski marini naredila isto, pa so tam imeli "prave" podstavke..
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3313
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Okt 22, 2018 20:25

:D lepo andrejv, je pa treba imet veliko prostih dni za malo obplut grčijo, meni zaenkrat ne uspe, največ mesec dni v kosu, glih jadran predrsam, ma bom, ko bo prišel čas, če bo zdravje služilo :wink: :) l.p. alesjo
andrejv
Admiral
Prispevkov: 601
Pridružen: Pe Okt 30, 2009 22:38
Kraj: Bruselj, Koper, Aegina

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a andrejv » Po Okt 22, 2018 21:04

alesjo napisal/-a::D lepo andrejv, je pa treba imet veliko prostih dni za malo obplut grčijo, meni zaenkrat ne uspe, največ mesec dni v kosu, glih jadran predrsam, ma bom, ko bo prišel čas, če bo zdravje služilo :wink: :) l.p. alesjoJa, služba kjer lahko delam na daljavo, pomaga pri temu. Da se pa tudi brez tega, mesec dni + prvomajski prazniki so dovolj. Ampak potem to pomeni, da ne moreš vsak vikend na barko. In če sedaj uživaš v kratkih dnevnih jadranjih, potem res nima smisla, da bi imel barko dol. Če pa si tako kot jaz (trenutno) v Bruslju, potem je res vseeno, kje je barka. In priznam, po 30+ letih jadranja po Hrvaški, sem si zaželel nekaj novega.

Če imaš barko daleč od sebe, je logistika velik problem. Kdaj boš vse naredil, kako boš spravil vse stvari do barke in podobno. Sploh če tako kot jaz, hodiš v Grčijo samo z letalom. Ko sem letos kupoval ploter, nisem bil prepričan, da bo šel na krmilno konzolo. Brskal sem dneve in dneve po spletu in poskušal najti odgovor na to vprašanje. Gledal slike in poskušal iz slik dobiti merilo..Ker ne moreš iti na barko in pomeriti konzole. :) Šele ko sem našel eno bavario (ki se je prodajala in so bile slike na netu) z isto konzolo naprodaj, ki je imela en starejši ploter podobnih (malo večjih dimenzij), sem bil prepričan, da bo novi ploter šel notri. Ampak vseeno sem bil malo nervozen, ko sem prišel na barko in prijel meter v roko. :)
Wolf
Kontraadmiral
Prispevkov: 250
Pridružen: Če Feb 25, 2010 21:03
Kraj: KRANJ- VOLME

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a Wolf » Po Mar 11, 2019 18:53

Tex napisal/-a:
Wolf napisal/-a:ILOVIK južni zaliv - če je kdo v bližini je dobrodošel.
Hladilnik je poln :wink:


Wolf ti mas itak skos poln hladilnik k si skos pr sosed.


Tex takle mamo- čez dan je treba šparat, da za ponoč ne zmanjka :D

Ti kar pridi malo v naš konec- sicer imam malo premajhen čolniček zate vendar se bomo že stisnili...
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta