Turistična taksa

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Urban
Kapitan korvete
Kraj: Slovenska Bistrica

Turistična taksa

OdgovorNapisal/-a Urban » Po Avg 02, 2010 12:52

Lep pozdrav

Zanima me če je lahko kakšen večji problem, če na Hrvaškem ne bom prijavljen, sem pa lastnik čolna s katerim se bomo vozili. Pač je tako naneslo da v apartmaju ne more biti prijavljenih toliko oseb, samo glede bivanja ni problem, je dogovorjeno. Vnaprej hvala za hitre odgovore.

Urban
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 02, 2010 13:02

Pazi se inšpekcij, ki hodijo okrog in kontrolirajo. Pridejo kar zgodaj zjutraj in pozvonijo. Vem, da so kazni visoke, ampak imaš časa 24 ur, da se prijaviš. Tako lahko rečeš, da si proti jutru prispel. Včasih je vsaj bilo tako.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 02, 2010 13:08

Kakašen čoln imaš ? Lahko kupiš vinjeto,ki je kot turistična taksa,za čoln, in ni problema...
Urban
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Urban » Po Avg 02, 2010 13:12

Vinjeto za čoln tako ali tako kupim. Pač gremo v apartma od firme in je lahko 6 prijavlenih, nas je pa 7. Vendar s strani firme ni problemov, mislil sem če bi bilo kaj narobe, če me ustavijo na morju s čolnom in da ne bi bil prijavljen.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 02, 2010 13:13

Ampak Tex mislim, da je to dražja varianta.

Sicer, če so v apartmaju prijavljeni ljudje, načeloma ne bi smelo biti težav. Jih še niso šli štet. Bolj je nevarno, ko gre inšpekcija mimo, v apartmaju ni prijavljena niti ena oseba, na štriku pa polno brisač....
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Urban
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Urban » Po Avg 02, 2010 13:20

Res hvala za tako hitre odgovore, samo vmes so mi rešli problem in me bodo prijavili v drugi apartma, ki ne bo polno zaseden. Saj smo bol kot ne vsi poznani iz istega mesta.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Avg 02, 2010 14:52

Znanca je na meji, ko se je vračal vprašal kje je bil prijavljen. Je imel srečom da ga je spustil z besdo: "ovo vam je zadnji put"
mirno morje
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Po Avg 02, 2010 18:19

Poglej si rubriko, ki si jo verjetno spregledal - Turistična taksa. Tam sem napisal kako sem jaz plačal kazen. Pa še jaz sem otvoril to rubriko in zgleda, prvi od nas plačal. Zobar pa je pripel člen Hr zakona, ki se nanaša na to temo.
Jadranje je odklop
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Avg 03, 2010 18:58

Pozdravljeni, turistična taksa in vinjeta Ni eno in isto. Vinjeta se plača za plovilo, kot pri nas za uporabo cest, v tem primeru za "uporabo" morja. Turistična taksa pa se plača, če se na čolnu spi. Za to so pavšali, najmanj je 7 dni (vpišejo datum). Pred 14 dnevi smo peljali čoln iz izole na krk in smo vmes prespali v umaški marini. na carini smo plačali vinjeto in turistično takso. Pa mirno morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost