Konvektor za gretje plovila

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

Konvektor za gretje plovila

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Jan 06, 2011 20:13

Ne bi rad delal neke reklame, vendar me je na en izdelek opozoril zelo dober prijatelj, morjeplovec in mi dejal, naj grem v Lidl in kupim Konvektor SilverCrest SKT 2300 A1.

Malo sem bil skeptičen, zakaj bi ga sploh rabil, kajti imam že kalorifer in oljni radiator na plovilu za ogrevanje barke, kadar sem v zimskem času na barki, seveda to velja samo za marino.

Pa sem danes šel in ga kupil. Cena neverjetnih 29,90 eur, manj kot en slab kalorifer. Pridem domov, odpakiram to čudo in se čudim. Aparat je zelo lično izdelan in je izpolnil vsa moja pričakovanja. Ima LCD display, ki kaže trenutno temeperaturo v prostoru, dela na treh nazivnih močeh, temeperaturo nastavljaš po eno stopinjo, ima timer,..... in na koncu lahko vse to reguliraš in uravnavaš iz naslonjača, saj ima poleg vsega še daljinski upravljalnik.

Pa sem ga preizkusil. Odnesel sem ga v neogrevano garažo in ga priklopil na električno omrežje. Nastavim vse funkcije, kar brez navodil (madona sem pameten :lol: - res je enostaven za upravljanje), ter stojim zraven, da vidim kako dela. Zanimivo je to, da ima turbo ventilator, kateri piha zrak iz konvektorja in se sploh ne sliši, kar je priporočljivo zaradi spanja. Najprej je bilo malo vonja po novi spirali. Čez eno uro sem šel pogledat v garažo in bil presenečen, kajti večjo garažo mi je ogrelo kar za 6 stopinj v eni uri.

Zadevo res priporočam vsem, ki imate kaloriferje in probleme z ogrevanjem plovil.

Pa še POVEZAVA

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Če Jan 06, 2011 21:32

To pa verjamem da je uredu stvar . Jaz imam take podobne za ogrevanje cele hiše (razen kopalnice). Ko mi je enkrat prijatelj to predstavil ker jih prodaja , nato pa sem izračunal porabo, sem videl da je to dosti bolj ugodno pa še s tajmerji si narediš urnik za cel teden v naprej.

Lp vsem
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jan 06, 2011 21:44

A ima termostat? Če ja, potem je pa res "must have". Vem, da eni niso imeli termostata, imeli so samo tajmer in potem si zvečer lepo zaspal in se čez nekaj časa zbudil v savni. Kakor koli za ta denar, da od sebe veliko, daljinec je pa sploh bonus.
Sem pa gledal v Bauhausu mini oljni radiator 800W, ki segreje tja do 8 m2, cena 19,95€! Najdete ga v katalogu na 7 strani.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Jan 06, 2011 21:53

Ja ima termostat, ki se izklopi na željeni temperaturi, plus varnostno stikalo proti pregretju.

LP

Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Če Jan 06, 2011 22:16

Jutr grem iskat tri komade.

Sj bi kupu 4 ampak sem gorenjc :D
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » Pe Jan 07, 2011 01:00

raj se pozanimajte za sevalne radijatorje porabi 250W daje pa od sebe cez 2000W ....
--Bodybanger--
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jan 07, 2011 03:00

pero123 napisal/-a:raj se pozanimajte za sevalne radijatorje porabi 250W daje pa od sebe cez 2000W ....

Pa ne mi rečt, da je spet nekdo odkril "perpetum mobile"??? :?:
spyder
Viceadmiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » Pe Jan 07, 2011 09:33

pero123 napisal/-a:raj se pozanimajte za sevalne radijatorje porabi 250W daje pa od sebe cez 2000W ....

Jaz bi raje da čimveč pokuri marini :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Jan 07, 2011 10:15

spyder napisal/-a:

Jaz bi raje da čimveč pokuri marini :D

Sej zarad takih pa gre svet tja kamor gre !
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jan 07, 2011 10:51

Še vedno tavam v temi, obračam termodinamične enačbe, večem osnove fizike iz malih možganov...
Naj mi nekdo razloži, kako lahko naprava, ki prejema 250 W električne moči od sebe da 2.000 W toplotne moči? Ali si se samo zatipkal v eni ničli in si mislil, da greje z 200 W?
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Jan 07, 2011 11:06

Madonca, glede na ceno in funkcije, bi znala bit zadeva zanimiva. Ali za doma za rezervo, ali pa za na vikend..sploh timer se mi zdi uporaben, da nastimas nocno-dnevni rezim.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Jan 07, 2011 11:18

admin napisal/-a:Še vedno tavam v temi, obračam termodinamične enačbe, večem osnove fizike iz malih možganov...
Naj mi nekdo razloži, kako lahko naprava, ki prejema 250 W električne moči od sebe da 2.000 W toplotne moči? Ali si se samo zatipkal v eni ničli in si mislil, da greje z 200 W?

Toplotne črpalke (tudi inverterske klime) so že take, da dajo več toplotne moči, kot prejmejo elektrike. Je pa 1 proti 10 verjetno pa vseeno malo huda. Ali pa. Se ne spoznam dovolj na izkoristke toplotnih črpalk.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Jan 07, 2011 11:43

Žal je vse razprodano, informacije sem dobil od raznih članov po vsej Sloveniji. Žal. Očitno ni bil tako slab artikel, da je šlo 1000 kosov v parih urah. :oops:

Bom pa sledil novi pošiljki.

LP

Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Pe Jan 07, 2011 11:50

admin napisal/-a:Še vedno tavam v temi, obračam termodinamične enačbe, večem osnove fizike iz malih možganov...

Vprašaj Bavčarja, Šrota & Co :wink: V njihovem primeru je celo (nažalost) nekaj časa ta fizika delovala :evil:

Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Pe Jan 07, 2011 12:32

Admin to je čist možno glede teh sevalnih radijatorjev-verjetno delajo na podobnem principu in podobnem izkoristku kot ženske-recimo moj primer-daš ji dobrih 15 ona se pa dere kot da jih prejema okol 40 - :lol: :lol: :lol:
Lp CC

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov