ACS – Sistem za avtomatsko uravnavanje nagiba plovila

Author: Share:
ACS sistem za avtomatsko uravnavanje nagiba plovila prinaša novo dojemanje plovbe in varnosti na morju. Ročno upravljanje s trim-stabilizacijskimi krilci in trimom pete motorja ni več potrebno! Ob spremembi smeri poti, vetra ali ob premikanju potnikov ACS nenehno spremlja in uravnava nagib v želen položaj. Uravnave se izvajajo avtomatsko, kar izjemno pripomore k stabilnosti čolna in poveča varnost na čolnu.

Vgrajeni senzorji zaznajo vsak nagib in spremembo smeri, pameten računalnik pa tudi ve, kdaj posredovati in kdaj je nagib posledica vašega zavoja in posredovanje ni potrebno. ACS sistem intuitivno uravnava nagib plovila vse dokler vrtljaji motorja ne padejo pod nivo glisiranja. ACS sistem prav tako zazna izklop motorja in trim-stabilizacijska krilca avtomatsko dvigne v nulti položaj.

Ta revolucionarni sistem omogoča hitrejše izglisiranje plovila in poravna vaše plovilo v idealen položaj za plovbo vsakič ko izplujete. Rezultat je udobnejša in bolj varna plovba ter manjša poraba goriva. ASC sistem je na voljo v različici avtomatskega uravnavanja samo trim-stabilizacijskih krilc ter v kombinaciji upravljanja skupaj s trimom noge motorja. Sistem je primeren tako za manjše čolne, kakor za večje-luksuzne jahte.

Info: AS boats d.o.o., Fram 1/a, 2313 FRAM
www.as-boats.si

Previous Article

Chaparral 225 Ssi – kabinska eleganca in prostornost

Next Article

Izvenkrmni motorji Vector

Pogledajte ostale članke