Astinor zastopnik v Sloveniji

Author: Share:

Družba Ventor d.o.o. iz Velenja je postala generalni zastopnik ladjedelnice Astinor za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro in Makedonijo.
Ladjedelnica Astinor je pričela s proizvodnjo leta 1991 v Pontavedri, Španija. Prva plovila so bili fishermani velikosti nad 7 metrov, kasneje pa so se lastniki in družabniki zaradi trga, povpraševanja in osebnih interesov odločili, da pričnejo izdelovati tudi večja plovila gliserskega tipa. Iz fisher-hardtop variant so presedlali na flybridge, s čimer se je je začelo povsem novo obdobje. Plovila so postajala vse bolj elegantna in sedaj segajo v dolžino do 52 čevljev oz. nekaj več kot 16 metrov. Zaradi naraslih potreb so ob obali mesta Vigo, nedaleč od prvotne ladjedelnice, zgradili novo še večjo in bolje opremljeno proizvodno halo. Njihove jahte so klasične motorne jahte s flybridge-m, ki s svojo dovršenostjo zadovoljujejo tudi najzahtevnejše kupce, katere obravnavajo povsem individualno.

V letu 2008 so ustvarili dve novi plovili: Cruiser 34 z dvema spalnicama in enim toaletnim prostorom, ter Cruiser 41 s tremi spalnicami, dvojnim toaletnim prostorom, salonom in kuhinjskim delom. Zunanjost vseh plovil je lepo izdelana in dovršena, vsakemu detajlu pa se na koncu posvetijo tudi ročno. Pohištvo je izdelano po želji kupca, moderno in minimalistično ter iz sodobnih materialov, lahko pa tudi v klasični visoki polituri češnjevega ali mahagonijevega lesa. Bele sedežne garniture so iz usnja, ki jih ob strani krasi miza, katero lahko po želji spustimo in tako pridobimo še eno komfortno dodatno ležišče. Kuhinjski elementi niso  prioriteta takšnega plovila, vendar pa je kuhinja dovolj velika, da zadovolji posadko. Na barki bodo imeli dovolj prostora trije pari, saj so postelje udobne, kabine pa svetle, svojo prtljago in oblačila pa bodo lahko odložili v številne omare, ki jih na plovilu ne primankuje.

Info: Ventor d.o.o., Trg mladosti 6, 3320 Velenje
www.ventor.si

 

Previous Article

Kardan in HK zglob

Next Article

Moč in navor

Pogledajte ostale članke