Barkolana 2009

Author: Share:
Danes se je odvila najbolj poznana in največja jadralska regata v našem delu Evrope, tokrat že 41. Barcolana 2009. Vsako leto je na štartu prijavljenih skoraj 2000 plovil, kar je svojevrsten rekord in omembe vredna številka. Letošnji zmagovalec je po dolgih letih na drugem mestu, končno spet slovenska jadrnica Maxi Jena s krmarjem Mitjo Kosmina!

Štart regate je bil ob 10:00 uri, ob 11:07 je Maxi Jena obšla prvo bojo in ob 12:06 kot prva prepeljala ciljno črto. Na drugem mestu je končala Idea Estel, na tretjem pa Tutta Trieste Vitrani. Favoritinjo za zmago so mnogi letos videli v jadrnici Intermatica Calvi Network, ki je končala šele na devetem mestu.
Italijani so vsako leto najemali maxi jadrnice, nekaj zadnjih let novozelandsko Alfa Romeo s skiperjem Neville Crichton-om, ki je naši Maxi Jeni, zaradi svoje superiornosti, kot za stavo odvzemala zmage. Tako je Mitja Kosmina kar 7 let v cilj Barkolane prihajal kot drugi, v osmem poskusu pa mu je končno uspelo, da se je s sedaj že rahlo ostarelo Maxi Jeno zavihtel na sam vrh!

Rezultati 41. Barkolane:

1. Maxi Jena (Mitja Kosmina)
2. Idea Estel (Alberto Leghissa)
3. TuttaTrieste Vitrani (Gabriele Benussi)
4. Idrusa Calvi Network
5. Amori (Furio Benussi)
6. Esimit Europa (Alberto Bolzan)
7. Shining (diskvalificirana zaradi prezgodnjega štarta)
8. Vascotto 40 (Vasco Vascotto)
9. Intermatica Calvi Network (Lorenzo Bodini)
10. Fanatic (Enrico Biggini)

Mitji Kosmina zmaga na Barkolani ni tuja, saj je tu slavil že v letih 1995, 1996 in 1997, vsakič z jadrnico Gaia Legend, končno pa mu je to uspelo še z Maxi Jeno.

Čestitamo!

besedilo: Sandi K.
foto: Barcolana Press Release

Previous Article

Genova Boat Show 2009 – 1. del

Next Article

Sejem Nautica Rijeka 2009

Pogledajte ostale članke