Elan Power 30 že pluje med prve kupce

Author: Share:
Pred nekaj dnevi je zaplula nova lepotica iz pod peresa oblikovalca Tony Castra, ki sliši na ime Elan Power 30. Gre za najmanjšo barko v skupini Elan Power za katero pa lahko glede na vse kar ponuja rečemo, da je že kar mala velika jahta, ki v podpalubju skriva dve ločeni kabini, salon s kuhinjo ter WC s tušem. Plovilo je že postavljeno na ogled in pripravljeno tudi za testno vožnjo v marini Dalmacija v Sukošanu.

Kokpit je izredno prostoren in udoben. Kuhinja v kokpitu je lahko opremljena z električnim ali plinskim kuhalnikom oziroma grilom ter kar 80 litrskim hladilnikom. Sedežna garnitura je oblikovana tako, da nudi dovolj prostora za udobno sedenje šestih odraslih oseb. Velika preklopna miza se lahko spusti in sedežno garnituro spremeni v veliko ploščad za sončenje.
Platforma je nekoliko manjša vendar nudi zelo lahek in enostaven prehod na boke plovila česar bodo najbolj veseli mornarji, ki pomagajo kapitanu pri privezovanju.
Komandni del je nameščen na desni strani plovila in ponuja krmarju ter sopotniku izjemno udobje pri navigaciji, še posebej je potrebno omeniti predvideni prostor za karte, ki je v tem razredu redkost.

V obeh kabinah sta dvojni postelji. Velike steklene površine v notranjost prepuščajo veliko naravne svetlobe. V centralnem desnem delu je kuhinja, nasproti pa sedežna garnitura z mizo. Novi, svetlejši design daje notranjosti razkošen in sodoben videz, hkrati pa razporeditev nudi vso potrebno udobje, ki ga posadka potrebuje za bivanje tudi v izven sezonskem obdobju.

Kot že omenjeno na začetku je plovilo enako kot vsa ostala plovila družine Elan Power oblikoval Tony Castro in s projektno skupino podjetja BNC jim je uspelo izdelati majhno družinsko jahto s trdo športno streho in prepoznavnimi športnimi linijami, ki v dolžino meri le nekaj manj kot 10 m. V takšnem dolžinskem razredu se le s težavo najde plovilo, ki se lahko pohvali s takšno funkcionalno razporeditvijo in prostornostjo.

Gliser bo opremljen z različnimi pari motorjev proizvajalca Volvo Penta, za skandinavski trg pa bo izdelana tudi verzija z enim motorjem.

Vsi tisti, ki ste na to plovilo dolgo čakali ali pa vam je v oko padlo ravnokar pa ste že vabljeni v marino Dalmacija v Sukošanu, da čim prej naredite še preiskusno vožnjo ter si plovilo ogledate tudi v živo.

Info: BNC d.o.o., Koseška cesta 8, 1000 LJUBLJANA
www.elan-MotorYachts.com

Previous Article

Jesenska številka Val navtika

Next Article

Akcija gumenjakov Brig s 15 % popustom

Pogledajte ostale članke