Energija na plovilu pri Alpin – Marko Žibert s.p.

Author: Share:
Podjetje Alpin – Marko Žibert s.p. iz Kranja vam ponuja rešitve povezane z elektriko na plovilih. Specializirani so predvsem za solarno energijo različnih proizvajalcev. Izkušnje imajo z izgradnjo celotnih sončnih elektrarn, za potrebe plovil pa so izjemno priročni pohodni solarni moduli. Ponujajo le najkvalitetnejše solarne plošče nemških proizvajalcev Solara in SunWare. Za ostalo okrog energije na plovilu pa bodo poskrbeli s komponentami nizozemskega proizvajalca Victron Energy B.V., ki ga tudi zastopajo.

Na plovilu je običajno montaža toge steklene solarne celice precej težka ali pa so za ta namen potrebni posebni nosilci… S tem namenom sta dva nemška proizvajalca solarnih celic Solara in SunWare razvila podobne sisteme, ki so pohodni in delno tudi upogljivi. Tako je montaža sila preprosta, saj se le nekaj milimetrov debela plošča privijači ali prilepi direktno na površino plovila.
Oba proizvajalca ponujata tudi kopico dodatne opreme, kot so regulatorji in različni energetski menedžmenti za nadzor polnjenja in praznjenja akumulatorjev. Mnogi regulatorji imajo tudi tedenski ali celo mesečni spomin za vse podatke polnjenja in praznjenja.

Namestitev z lepljenjem se je pokazala kot izjemno zanesljiva, zato takšen način pridobivanja električne energije uporabljajo tudi svetovni popotniki in tekmovalne jadrnice.

Pri podjetju Alpin pa vam ponujajo tudi kompleten asortiman izdelkov nizozemskega proizvajalca Victron. V njihovi ponudbi so polnilci, inverterji, kombinacije obojega, diodni ločilci in njihova nadgradnja v MOS-FET izvedbi, pa tudi pametni releji Cyrix in različni načini spremljanja porabe energije. Victron ponuja tudi kompleten sistem električne energije za večja plovila.

Vse dodatne informacije vam bodo pri Alpin z veseljem posredovali, veseli pa bodo tudi vašega obiska v njihovem razstavnem salonu v Kranju. Tam si boste lahko ogledali različne sisteme solarnih celic primernih za plovila, kot tudi tiste, ki so bolj namenjene industriji. Podjetje se namreč ukvarja tudi z izgradnjo sončnih elektrarn in pa pripravo tople sanitarne vode in ogrevanja s pomočjo sončne energije.
Če pa vas zanimajo napredne gorivne celice, si boste lahko ogledali njihovo delovanje na šolskih kompletih miniaturnih gorivnih celic. Vsekakor je tukaj govora o obliki skladiščenja energije v prihodnosti, ki dejansko ni več daleč.

Info: ALPIN – Marko Žiber s.p., Koroška cesta 27, 4000 KRANJ
www.alpin.si

Previous Article

Otvoritev Internautica 2011

Next Article

Delphia 1050 Escape na Jadranu

Pogledajte ostale članke