Impression Sailing Week ’09

Author: Share:
V organizaciji Burin Yachting Club-a in Elan Yachting-a ter v sodelovanju z Yacht Club-om Biograd, bo pod okriljem Hrvaške Jadralne Zveze konec oktobra, natančneje 30. in 31. oktobra 2009, potekala mednarodna regata na Elanovih jadrnicah v akvatoriju hrvaškega Biograda na moru. Po napovedi organizatorjev je pričakovati več kot 50 jadrnic, ki bodo razdeljene v skupini Elan Performance in Elan Impression. Regatni odbor in organizatorja predvidevajo izpeljati dva navigacijskega plova in dva tehnična plova.

Posebnost regate je obisk lastnikov Elanovih jadrnic, Elan zastopnikov in prodajalcev plovil, novinarjev, povabljenih VIP gostov s strani Hrvaškega Ministrstva za Turizem ter seveda vseh ljubiteljev jadranja, ki ob tem dogodku zaključujejo jadralno sezono in se dogovarjajo za plane jadranj v prihajajoči jadralni sezoni. Pričakovati je udeležbo 400 jadralcev in obiskovalcev, ki bodo na kopnem deležni vzorne pogostitve ter imeli z glasbo popestrena kar dva zabavna večera.

Svečana otvoritev regate s pijačo dobrodošlice bo v četrtek, 29. oktobra potekala ob glasbi v restavraciji marine Biograd. Organizatorja napovedujeta tudi svečano razglasitev zmagovalcev, podelitev pokalov in nagrad ter koncert glasbene skupine Bomba & Band ob zaključnem večeru 31. oktobra, ki sta ga poimenovala Halloween Party.

Prehodni pokal v obliki originalnega 35 kg težkega lesenega kolo krmila bo v skupini Performance močno napaden in pričakovati je udeležbo večjega števila jadrnic Elan 410 in 450. Lanski zmagovalci te skupine so bili na jadrnici Elan 450 ekipa Yacht Cluba Biograd s krmarjem Luko Šangulinom, ki bo letos napadla v skupini Impression in poizkušala prehodni pokal prevzeti dvakratnemu zaporednemu zmagovalcu skupine Impression krmarju Alešu Škrjancu s posadko Quiksilver Slovenija.

besedilo: Burin YC Press Release
foto: Burin YC

Previous Article

Genova Boat Show 2009 – 2. del

Next Article

Morjeplovski kostanjev piknik

Pogledajte ostale članke