Impression Sailing Week 2010

Author: Share:
V organizaciji Burin Yachting Club-a in Elan Yachting-a ter v sodelovanju z Yacht Clubom Biograd bo pod okriljem Hrvaške Jadralne Zveze prvi konec tedna v novembru, natančneje 05. in 06. novembra 2010 potekala mednarodna regata na Elanovih jadrnicah v akvatoriju hrvaškega Biograda na moru. Po napovedi organizatorjev je pričakovati več kot 40 jadrnic, ki bodo razdeljene v skupini Elan Performance in Elan Impression.

Regatni odbor in organizatorja predvidevjo izpeljati dva navigacijskega plova in dva tehnična plova. Posebnost regate je obisk lastnikov Elanovih jadrnic, Elan zastopnikov in prodajalcev plovil, novinarjev, povabljenih VIP gostov s strani Hrvaškega Ministrstva za Turizem ter seveda vseh ljubiteljev jadranja, ki ob tem dogodku zaključujejo jadralno sezono in se dogovarjajo za plane jadranj v prihajajoči jadralni sezoni.

Pričakovati je udeležbo 250 jadralcev in obiskovalcev, ki bodo na kopnem deležni pogostitve ter imeli z glasbo popestrena kar dva zabavna večera. Svečana otvoritev regate s pijačo dobrodošlice bo v četrtek, 4. novembra po uradnem treningu ob 20. uri v restavraciji marine Biograd. Organizatorja napovedujeta tudi petkov večer s skupino Jet-Set ter svečano razglasitev zmagovalcev, podelitev pokalov in nagrad ter koncert glasbene skupine Fantastico ob zaključnem večeru 6. novembra, ki sta ga poimenovala After Halloween Party.

Prehodni pokal v obliki originalnega 35 kg težkega lesenega “kolo krmila” bo v skupini Performance močno napaden in pričakovati je udeležbo velikega števila jadrnic Elan 410 in 450. Lanski zmagovalci te skupine so bili na jadrnici Elan 410 ekipa Elan Racing Team s krmarjem Tomažem Čopijem. V skupini Impression pa je prvo mesto osvojila jadrnica Impression 434 – Hedda Gabler s krmarjem Luko Šangulinom.

besedilo: Burin YC Press Release
foto: Burin YC

Previous Article

2. morjeplovski kostanjev piknik

Next Article

Four Winns H180 z izvenkrmnim motorjem

Pogledajte ostale članke