Izvenkrmni motorji Vector

Author: Share:
Angleška veriga Meridian/Seamark Marine je decembra 2009 na pariškem salonu navtike predstavila izvenkrmne motorje pod svojo blagovno znamko Vector. Pri vsem skupaj gre za preizkušeno kvaliteto v novem designu ter z novim imenom. Razlog za uvedbo lastne blagovne znamke Vector, je takšen, kot pri vseh drugih blagovnih znamkah Meridian/Seamark Marine, kar pomeni kupcu zagotoviti vrhunski kakovostni razred po zmerni ceni.

Tako so sedaj na voljo predvsem izvenkrmni motorji, ki dopolnjujejo EXCEL gumenjake, z močjo od 1,8 do 11 kW (od 2,5 do 15 KM). Podpisana je tudi že licenčna pogodba za motorje do 110 kW, a bo verjetno potrebno na realizacijo pogodbe še malo počakati, saj je ta vezana na letno kvoto. Ta bo zagotovo izpolnjena v naslednjih letih, ko bo čas za navtiko malo ugodnejši in se bo stabilizirala tudi prodaja večjih izvenkrmnih motorjev.

Vsi izvenkrmni motorji Vector temeljijo na sodobni 4-taktni tehnologiji in elektronskim vžigom, izpolnjujejo vse norme in standarde ter so bili pregledani pri nemškem TÜV Product Service GmbH v Münchnu. Trenutno je predvsem za hrvaški trg zanimivo to, da imajo vsi VECTOR izvenkrmni motorji, poreklo Evropske skupnosti. Tako jih je v različici F 9.9 LE in F 15 LE, mogoče naročiti tudi kot prvo vgradnjo na plovilih Leidi 490.

Samo s kratko nogo so dobavljivi modeli moči od 1,8 do 5,9 kW (od 2,5 do 8 KM), modela 9.9 in 15, pa s kratko ali dolgo nogo in po želji tudi z daljinskim krmiljenjem.

V Sloveniji sta za popravilo izvenkrmnih motorjev Vector pooblaščena dva servisa. Prvi je Sevi – Dušan Strelec s.p. v Markovcih pri Ptuju, drugi pa Tomstroj d.o.o. v Notranjih Goricah pri Ljubljani.

Info: FORTASSE d.o.o., Ptujska cesta 155, 2000 MARIBOR
www.fteam.si

Previous Article

ACS – Sistem za avtomatsko uravnavanje nagiba plovila

Next Article

Gumenjaki Motonautica Vesuviana v Sloveniji

Pogledajte ostale članke