Jadralna zveza Slovenije odlikovala ekipo Esimit Europa 2

Author: Share:
Ekipa jadrnice Esimit Europa 2 je prejela posebno priznanje Jadralne zveze Slovenije za izjemne športne dosežke in prispevek pri popularizaciji jadranja ter umeščanja Slovenije na globalni zemljevid jadralnih držav sveta. Jadrnica Esimit Europa 2, ki pluje pod evropsko zastavo, hkrati nosi tudi oznako SLO 1001 na glavnem jadru, v njeni posadki pa sta Slovenca lastnik Igor Simčič in dvakratni dobitnik olimpijske medalje Vasilij Žbogar.

Priznanje v obliki steklenega jadra je Igorju Simčiču, generalnemu direktorju projekta Esimit Europa in lastniku jadrnice, izročil Mitja Zupančič, član izvršnega odbora Jadralne zveze Slovenije. Slednji je ekipi zaželel dober veter in odlične rezultate v prihodnji sezoni, medtem ko je Simčič je poudaril, da mu je v izjemno čast in zadovoljstvo prejeti priznanje Jadralne zveze Slovenije. Podelitve so se udeležili tudi skiper Flavio Favini, kapitan Luca Serra in krmar Alberto Bolzan.

Jadrnica Esimit Europa 2, ki pluje pod pokroviteljstvom Joseja Manuela Barrosa, predsednika Evropske komisije, in ob glavnem sponzorstvu podjetja Gazprom, je od svojega krsta junija letos v Cannesu zmagala na vseh petih udeleženih regatah. Prvi mesti sta ji prinesli Giraglia Rolex Cup in Rolex Middle Sea Race, na regatah Palermo – Monte Carlo in Barcolana je postavila celo nov časovni rekord, medtem ko jo je z nazivom svetovne prvakinje med maksi jadrnicami okronala regata Maxi Yacht Rolex Cup na Sardiniji. Zaradi poslanstva krepitve dialoga med evropskimi narodi in politično-gospodarskega sodelovanja med Evropsko unijo in Rusijo sta projekt Esimit Europa letos podprla Borut Pahor, predsednik Vlade Republike Slovenije, in ciprska vlada, z vizijo in prihodnjimi načrti pa je bil seznanjem tudi dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije.

besedilo: Esimit Europa Press Release
foto: Esimit Europa 2

Previous Article

Prvi Glastroni že v Sloveniji

Next Article

Novi Atlantis 44

Pogledajte ostale članke