Jesenski paket sejmov

Author: Share:
Vsako leto se v jesenskem času zvrstijo številni navtični sejmi. Tudi letošnje leto ni nobena izjema, je pa res, da so nekateri sejmi datumsko prestavljeni za teden ali dva. To je povzročilo tudi nekaj zmede, saj se sedaj v istem terminu odvija več sejmov, ki so celo na bližnjih lokacijah. To predstavlja velik problem predvsem za razstavljalce, ki so imeli namen predstaviti svojo ponudbo na vseh dogodkih in so sedaj morali narediti rez in se odločiti za enega. V bodoče bo med organizatorji sejmov zagotovo potrebnega več dialoga in prilagajanja terminov.

Že ta četrtek odpira svoja vrata relativno nov sejem v Šibeniku, ki ga je organizator poimenoval Adriatic Boat Show. Letos so ga premaknili naprej za cele 4 tedne, poleg tega pa so ga neobičajno zamaknili za en dan. Tako se sejem odpira v četrtek in zapira v ponedeljek namesto nedelje. Razlog naj bi bil v tem, da se končne kupčije lažje sklenejo v bolj mirnem ponedeljku…
Še v času trajanja šibeniškega sejma se začenja eden večjih sejmov v Evropi v nemškem Friedrichshafen-u. Trajanje tega sejma je 9 dni in je tako razpotegnjeno preko dveh vikendov.
Naslednji teden pa nastopi problem, saj se v torek odpira izolski sejem Izola Boat Show, že naslednji dan pa še reški sejem Nautica. Ta dva sejma imata precej skupnih razstavljalcev in tudi skupnih obiskovalcev. Da so jih stlačili skupaj v isti teden ne vidim logike, je pa krivec za zmedo naš izolski sejem, saj je letos teden dni kasneje. Razlog je verjetno v tem, ker bi se drugače pokril s šibeniškim. Poleg vsega pa je v istem tednu tudi Interboot v Friedrichshafen-u, torej kar trije sejmi v istem terminu! Svojega ustaljenega ritma in termina v prvem tednu oktobra pa se drži eden največjih sejmov na svetu, to je genovski Salone Nautico Internazionale. Letos beleži že skoraj abrahamovsko ponovitev, ki bo kot vedno trajala 9 dni.
Na koncu oktobra pa se lahko malo za hec in malo za zabavo zapeljete še do Biograda na moru, kjer se bo letos v že ustaljenem pozno-jesenskem terminu odvil še Biograd Boat Show. To je tudi zadnji jesenski sejem v naši bližini, potem pa se po novem letu začne nova sezona.

Za konec še datumi posameznih sejmov, ki pa jih lahko vedno najdete tudi v koledarju dogodkov:
   * Adriatic Boat Show : Šibenik (HR) : od 17.09. do 21.09.2009
   * Interboot : Friedrichshafen (D) : od 19.09. do 27.09.2009
   * Izola Boat Show : Izola (SLO) : od 22.09. do 27.09.2009
   * Nautica Rijeka : Rijeka (HR) : od 23.09. do 27.09.2009
   * Genoa Boat Show : Genova (I) : od 03.10. do 11.10.2009
   * Biograd Boat Show : Biograd (HR) : od 22.10. do 25.10.2009

Previous Article

Izola Boat Show 2009 – poročilo

Next Article

Zimovanje plovil

Pogledajte ostale članke