Morjeplovski kostanjev piknik

Author: Share:
V sklopu oktobrskega srečanja smo se člani kluba Morjeplovec prvič izmuznili ustaljenemu četrtku in srečanje prestavili na soboto. In da ni ostalo samo pri premiku datuma, smo si organizirali pravi morjeplovski kostanjev piknik na naši obali. Seveda pa na pikniku nismo jedli samo kostanja, temveč je po grlu stekla tudi kakšna prava kapljica, v ustah pa so se mešali gurmanski okusi pečenega mesa, gobove juhe in sladkih dobrot.

Druščina je bila kot vedno vesela, na novo pa smo spoznali tudi nekaj članov, s katerimi se drugače poznamo samo preko interneta in foruma. Sproščena debata je seveda stekla takoj.

Ženski del morjeplovske ekipe se je v večini pozicioniral za eno mizo in “nadziral” svoje skiperje, saj smo moški “šefi” samo na barkah.

Da nismo bili lačni, sta skrbela žar mojstra Papa in El Capitano s svojimi vragolijami. Pivo na sliki pa ni romalo na žar, temveč v njuna grla, kar je mnogo bolj primerno.

Ker je bil to kostanjev piknik, se je cela ekipa lotila rezanja kostanja, za katerega se je na koncu izkazalo, da ga je mnogo preveč.

Da pa je kostanj dobil pravi okus, pa je poskrbel naš “kostanjepekarski” mojster Pale.

Ker smo med piknikom doživeli tudi dve večji plohi, ja za “antigripin” neprestano skrbel naš Lipnik.

Po kostanju in mesu pa se je prileglo tudi nekaj sladkega v obliki jabolčnega in slivovega zavitka ter ostalih biskvitnih dobrot.

Ekipa je od popoldneva nadaljevala svoje druženje še dolgo v noč.

Ko smo odhajali je padla odločitev, da smo se imeli izjemno lepo in da ta piknik zagotovo ni bil zadnji. Še vedno bodo naša srečanja vsak drugi četrtek v mesecu v eni od gostiln, vsake toliko pa si bomo organizirali tudi pravi piknik. Že v naslednjem mesecu prihaja “Sv. Martin, ki iz mošta dela vin” in kot vse kaže bomo takrat “odpluli” na skoraj skrajni vzhod naše države, v osrčje Prlekije, Ljutomer ali kot pravijo tam domačini Lotmerk!

Na koncu velja zahvala vsem morjeplovcem in morjeplovkam, ki so pomagali pri organizaciji, še posebej pa našim zvestim članom:
Clipper, ki je prispeval mesne dobrote,
Polanc, ki je poskrbel, da nismo imeli suhih grl,
Pajer1, ki je skuhal odlično gobovo juho in spekel zavitek z okusom jabolk in sliv,
Val, ki je prinesel vrečo kostanja,
Pale, ki je priskrbel profi opremo za peko kostanja,
Vsem Morjeplovcem, ki ste s popotnico poskrbeli za ostale vinske in podobne dobrote ter njihovim kapitankam, ki so spekle biskvite, rezine, tortice in podobno.
Zahvala tudi pomorskemu društvu, ki nam je odstopilo pokrit prostor v Sv. Katarini v Ankaranu.
Vsem slavljencem, ki so in ki bodo, v kratkem praznovali rojstni dan, pa vsi skupaj želimo še mnogo mnogo lepih in uživaških pomorskih poti…!

besedilo: Sandi K.
foto: Sandi K.

Previous Article

Impression Sailing Week ’09

Next Article

Genova Boat Show 2009 – 1. del

Pogledajte ostale članke