Najnovejši Selene je 42 Eurodeck

Author: Share:
Ladjedelnica Jet Tern Marine je predstavila njihov najnovejši model Selene 42 Eurodeck. Uporabili so trup že poznanega modela Selene 42, nadgradnja pa je povsem nova. V primerjavi s Selenom 42 se novi model lahko pohvali s prostornejšim salonom, kokpitom, komandnim mostom in motornim prostorom, pokritimi stranskimi prehodi ter predvsem bistveno večjim radijem plovbe.

S kar 40% večjim rezervoarjem goriva (2650 l) ima Selene 42 Eurodeck daljši doseg. Lastniška kabina je postavljena v premec ladje, na levem boku je kopalnica z ločeno tuš kabino, na desni strani pa kabina z dvema ločenima posteljama.
Vsi modeli Selene so serijsko opremljeni z enim motorjem. V tem primeru je to: Cummins diesel motor QSB 5.9 230 KS, ki doseže potovalno hitrost 8 vozlov (14,8 km/h), največja hitrost pa znaša 9,5 vozlov (17,6 km/h). Kot opcija je na voljo tudi različica z dvema motorjema.
Serijsko sta vgrajena tudi diesel generator Onan 5,0 kW ter bow thruster. Ob doplačilu si lahko svoj Selene 42 Eurodeck opremite še s hidravličnimi stabilizatorji ter hidravličnimi bočnimi potisniki na premcu (bow thruster) in krmi (stern thruster).

Tako kot pri vseh ostalih modelih Selene, lahko z njihovimi inženirji oblikujete interier povsem po vašem okusu. Na komandnem mostu se nahaja jambor, na katerega se lahko namestijo različne antene, služi pa tudi kot dvigalo za pomožni čoln. Na komandnem mostu najdete še prostorno sedežno garnituro z mizo, kapitanski stol ter električni žar.

Tehnični podatki o plovilu:

Dolžina čez vse:            13,70 m
Širina: 4,42 m
Ugrez: 1,42 m
Masa plovila: 18.600 kg
Rezervoar goriva: 2.650 l
Rezervoar vode: 680 l
Rezervoar za fekalije: 208 l
Motor standard: Cummins QSB 5.9   1 x 230 KM

Prva dva modela sta že prodana v Ameriko, verjamemo pa, da bo kar nekaj naročil prišlo tudi iz Evrope.

Info: Stal elektronik d.o.o., Tbilisijska ulica 89, 1000 LJUBLJANA
www.selene-adriatic.eu

Previous Article

Ste naveličani vpitja? Rešitev je Simultalk 24G

Next Article

Jadralni projekt: Tahiti – Bora Bora 2012

Pogledajte ostale članke