Nov rekord regate Palermo – Monte Carlo

Author: Share:
Jadrnica Esimit Europa 2 je 23. avgusta dosegla novo zmago za združeno Evropo, saj je 30-metrska lepotica Igorja Simčiča prepričljivo slavila na regati Palermo–Monte Carlo. Posadka Esimita Europe 2, katere glavni sponzor je podjetje Gazprom, je 500 milj dolgo regato končala v 2 dneh in 52 minutah in s tem pod taktirko skiperja Flavia Favinija dosegla že drugo zaporedno regatno zmago. Kljub temu, da se je posadka med jadranjem srečala s kopico nepredvidljivih situacij, ji je uspelo dve leti star rekord izboljšati za 3 ure in 19 minut.

Letošnja regata Palermo–Monte Carlo v organizaciji klubov Circolo della Vela Sicilia in Yacht Club de Monaco, kjer bo tudi podelitev nagrad, je že šesta zapored. »Regata Palermo–Monte Carlo je šele druga dolga regata za Esimit Europo 2 in ker gre za novo jadrnico ter novo ekipo sem zmage izjemno vesel. Ob treh zaporednih zmagah na krajših obalnih regatah in dvema na daljših sem z napredkom projekta in današnjim rekordom zelo zadovoljen. Sedaj se bomo povsem osredotočili na Maxi Yacht Rolex Cup na Sardiniji,« je dejal Igor Simčič, lastnik jadrnice in generalni direktor projekta Esimit Europa.

»Seveda se zmage tudi jaz zelo veselim. Srečevali smo se z vrsto nepredvidljivih situacij, predvsem je bilo ob šibkem vetru težko vseskozi ohranjati hitrost jadrnice. V noči s četrtka na petek se nam je nasmehnila sreča z vetrom ob obali Korzike, kar nam je omogočilo stopnjevati tempo do cilja v Monte Carlu. Na začetku je bil nov rekord skoraj nepredstavljiv, zato sem nad dosežkom jadrnice Esimit Europa 2 res izjemno vesel,« dodaja skiper Flavio Favini.

Pred Esimitom Europo 2 so letos še 3 regate v septembru in oktobru. Naslednja regata bo Maxi Yacht Rolex Cup na Sardiniji med 5. in 11. septembrom, sledili pa ji bosta tržaška Barcolana in Rolex Middle Sea Race na Malti.
Glede pričakovanj na Maxi Yacht Rolex Cupu na Sardiniji Favini napoveduje: »Konkurenca in tip tekmovanja bosta v Porto Cervu precej drugačana od sedanjih regat. Jadrnica in oprema bosta deležni nekaj sprememb, zato pričakujem dober rezultat. Pred začetkom bomo trenirali na Costi Smeraldi in tako še izpopolnili naše izkušnje s tekmovanjem na kratkih obalnih regatah.«

besedilo: Esimit Europa Press Release
foto: Esimit Europa 2

Previous Article

Azimut Magellano 50

Next Article

Wider 42 – nov koncept plovila

Pogledajte ostale članke