Novost Delphia 1050 Escape

Author: Share:
Delphia 1050 Escape je popolnoma nova, deset in pol metrska moderna motorna jahta , katera bo v začetku leta 2011 prvič zaplula v slovenske vode. Odlikuje jo nov trup, oblikovan z najmodernejšim računalniškim simulatorjem in testiranjem v računalniško nadzorovanem bazenu. Tako je dosežena najbolj optimalna oblika trupa glede na namen in karakteristike jahte. Delphia 1050 Escape ni izpeljana iz že obstoječih obdelanih in dodelanih kalupov, kar je danes pogost varčevalni ukrep, temveč je popolnoma nov proizvod moderne tovarne plovil.

Dizajnerji so oblikovali enostavne in funkcionalne rešitve v odličnem razmerju prostora in udobja. Klasična, brezčasna oblika trupa zagotavlja, da je Delphia 1050 Escape elegantna na morju, ne glede na spremenljive trende in modne muhe. Velika, v rahlem loku oblikovana streha ščiti posadko pred soncem in dežjem vse do skrajnega krmnega dela. Prehod na palubo je varen in izjemno širok, obdaja ga visoka zaščitna ograja, ki je prekinjena s kovinsko pletenico, katero lahko za lažji prehod na pomol enostavno snamemo. Prostorna paluba je proti premcu obdana s povišanimi stenami in ograjo, zato je sprehod po njej varen in prijeten. Palubo je možno opremiti z blazino in tako pridobimo ogromno površino za sončenje.

Kabina je lahko dostopna in izredno prostorna. V njej najdete vse potrebno za udobno bivanje: velik kuhinjski pult s štedilnikom, hladilnikom in umivalnikom, miza, ki brez težav sprejme 6 ljudi, prava zofa ter kabine s prostornimi ležišči. Kabina daje topel občutek in je prijetno opremljena tudi za daljše bivanje. Delphia 1050 Escape je prilagodljiva kupčevim potrebam. Izbrati je možno med 2 ali 3 kabinsko različico, zato je primerna za pare, ki potujejo sami, kakor za veččlanske družine ter tudi čarter. Bogat seznam opcijske opreme kupcu dopušča veliko individualnosti.

Delphia 1050 Escape je v celoti izpodrivno plovilo in je izjemno ekonomična. Ljubitelji plovil za daljša bivanja na morju in dolga potovanja, bodo navdušeni nad ugodnimi izračuni porabe in stroškov. Opcijski “SOLAR paket” ponuja na strehi moderen sistem sončnih celic, kar zagotavlja še večjo neodvisnost, hkrati pa skrbi za okolje in lastnikovo denarnico.
Dva krmilna lista in premčni propeler nudijo izjemno kontrolo pri manevriranju. Izboljšano stabilnost pa zagotavlja 400kg balasta, nameščenega v kobilico.

Delphia 1050 Escape je izdelek največjega poljskega proizvajalca jadrnic, z novim segmentom izpodrivnih plovil. Tovarna se lahko pohvali z eno najmodernejših čistilnih naprav v Evropi. Testiranja opravljajo v naprednem testnem bazenu in glede na izračune ažurno prilagajajo oblike trupov, z lastnim CNC strojem za izdelavo modelov. Je priljubljen poljski izdelovalec plovil, vendar proizvodnja za domači trg predstavlja le 2% delež, 98% plovil se izvozi na različne trge po celem svetu. Delphia v svoji tovarni proizvede tudi večino čolnov znamke Quicksilver za naročnika Brunswick marine.

Sledi še test omenjenega plovila, ki je bil opravljen na poljskih jezerih in sicer z barko, ki ji za pogon služi elektromotor. Kako se je takšna kombinacija obnesla boste lahko že v kratkem prebrali na našem portalu.

Info: AS boats d.o.o., Fram 1/a, 2313 FRAM
www.delphia.si

Previous Article

Motorne Bavarije pri T.T.Y. d.o.o.

Next Article

2. martinovanje Morjeplovec

Pogledajte ostale članke