Otvoritev Internautica 2011

Author: Share:
Mednarodni sejem navtike v Portorožu vsako pomlad popestri dogajanje na slovenski obali in sodi med vplivnejše srednje – evropske navtične dogodke v tem času. Svojim obiskovalcem predstavlja številne navtične novosti in zanimivosti najpomembnejših svetovnih in domačih navtičnih proizvajalcev. Med 10. in 15. majem se v Marini Portorož odvija že 16. mednarodna razstava navtike, Internautica 2011, ki je vrsto let tudi članica prestižne mednarodne zveze IFBSO (The world leading boatshows federation).

Internautico 2011 so danes uradno otvorili župan Občine Piran, dr. Peter Bossman, ministrica za obrambo Republike Slovenije, dr. Ljubica Jelušič ter minister za promet Republike Slovenije, dr. Patrick Vlačič.

Razstavni prostori v Marini Portorož so obdržali obiskovalcem že znano obliko. V pokritih razstavnih prostorih je razstavljena predvsem navtična oprema, tehnični pripomočki, športna oblačila, obutev, posebno mesto pa imajo tudi mediji, ki posvečajo svojo vsebino življenju z morjem in plovili. Na zunanjih razstavnih površinah lahko obiskovalci občudujejo novosti iz sveta motornih plovil in jadrnic. Med slednjimi je napovedanih kar nekaj pravih svetovnih premier, kot posebno poslastico letošnje Internautice pa velja omeniti predstavitev slovenske vojaške ladje Triglav, ki je v preteklem letu prvič zaplula po našem morju. Triglav lahko obiskovalci letošnjega osrednjega navtičnega dogodka tudi pobliže spoznajo, saj so pripravljeni strokovni ogledi plovila.

Portoroška razstava plovil ponuja mnogo raznolikih dejavnosti in dogodkov, ki obiskovalcem popestrijo obisk. Na sejemskem prizorišču se odvijajo različna strokovna srečanja, konference, posveti in drugi družabni dogodki. Še posebej zanimiva bo ekološko obarvana sobota, saj bo na »Okoljski dan«, poleg že tradicionalnega dviga Modre zastave, organiziran tudi pester izobraževalni in kulturni program, podelili bodo častna priznanja ter k sodelovanju povabili učence okoliških šol. Kot vsako leto doslej, bo na Internautici ob dobrem vetru potekala tradicionalna regata Internautica Cup 2011 in srečanje starodobnih plovil. Seveda so sejemski navtični dogodki namenjeni predvsem morebitnim kupcem, ki si lahko izbrana plovila ali opremo podrobneje ogledajo, opravijo testne plovbe in plovilo po posebnih promocijskih cenah celo kupijo.

V dneh Internautice obiskovalci skupaj s posebno žirijo izbirajo »Naj plovilo Internautice 2011« v tekmovalnih kategorijah Športni motorni čolni, Jadrnice, Motorne jahte in Navtični projekt leta, kjer tekmujejo vsi prijavljeni udeleženci letošnje razstave. Dobitniki priznanj bodo predstavljeni na tradicionalnem družabnem večeru Internautice.

Organizatorji Internautice vzporedno pripravljajo drugi prodajni sejem novih ter rabljenih plovil in navtične opreme, imenovan »Jesenski navtični vikend«, ki se bo v Marini Portorož odvijal med 15. in 18. septembrom 2011. Izkušnje in dolgoletna tradicija pomladne Internautice je tako strnjena tudi v ta jesenski dogodek.

Internautica ni le sejemska prireditev temveč predstavlja tudi prizadevanja za ponovno oživitev navtičnega trga. Obe slovenski navtični prireditvi pomembno utrjujeta slovensko prisotnost na »navtičnem« zemljevidu sveta. Z različnimi izboljšavami in pestrim programom želita pritegniti k sodelovanju strokovnjake, poznavalce ter navtične navdušence, za katere bosta oba dogodka poleg ostalega nedvomno prijeten izlet med novosti iz sveta navtike.

besedilo: Internautica Press Release
foto: Internautica

Previous Article

Sea Ray 235 Weekender

Next Article

Energija na plovilu pri Alpin – Marko Žibert s.p.

Pogledajte ostale članke