Pokal Val navtika 2013

Author: Share:
Drage jadralke in jadralci! Val navtika in Jadralni Klub Izola vas med 30. avgustom in 1. septembrom 2013 vabita na jadralni vikend v Marino Izola.Na zadnji avgustovski vikend se bodo odvijali številni dogodki, ki bodo v Izolskem zalivu ponovno združili vse ljubitelje jadranja.

Program prireditve:

Tekmovalni del:
Osrednji dogodek bo VII. regata za pokal Val navtika, ki šteje za Pokal Slovenije 2013 in letos dodatno še državno ORC Club in Adriatic Challenge Trophy. Regatno polje bo postavljeno pred marino Izola in jadralcem bomo postregli z jadranjem oba dneva – v soboto, 31. avgusta, in nedeljo, 1. septembra 2013.
V soboto, 31. 8. 2013 se bo prvič v sklopu pokala odvijalo prvenstvo v monotipih seascape. Glavnino monocup flote sestavljajo jadrnice seascape18; letos jih tekmuje preko 25, občasno pa se jim na posameznih regatah pridružijo še jadralci razredov melges 24, flying dutchman, 29er, elliott 770 itd.
V soboto, 31. 8. 2013 bo potekal Opti Val cup, regata optimistov in laser 4.7.

Vzporedno z regato optimistov bo v izolskem zalivu potekala tudi II. Ženska medijska regata na jadrnicah seascape. Vrvi bodo na enakih jadrnicah vlekle novinarke iz različnih medijev.Glede na lanskoletno uspešno organizirano in proti vsem pričakovanjem odlično sprejeto idejo o ženski medijski regati (čeprav smo regato speljali le na štirih jadrnicah tipa seascape), ki je bila deležna množičnega odziva iz različnih medijskih hiš v Sloveniji, bomo letošnjo žensko medijsko regato še dodatno okrepili.

Družabni del:
Družabni del se bo odvijal v prostorih dvorane Amfora v izolski marini. Dogodek bomo slavnostno otvorili že v petek, ko bomo ob prijavah postregli z dobro kapljico vina in s kraškim pršutom. V sobotnih večernih urah bo sledilo druženje z zabavo in plesom. Po tudi letošnjem bogatem žrebanju nagrad za jadralce, novinarke in VIP povabljence bo sledil še Valov party. Večer, ki se bo brez dvoma prevesil že v trdo noč, bomo zaključili s koncertom Rudija Bučarja v Moby Dick Izola.

Srečna sedmica bo nagrajevala tudi na pokalu Val navtika. Na 7. Valovi regati bo ob 7. obletnici podjetja Harvey Norman Koper le-to za vsa 7. mesta v sobotnem tekmovanju v razredih Pokal Slovenije, ORC open, Opti Val cup, Ženska medijska regata, monotip seascape podelilo lepe nagrade različnih blagovnih znamk. Dogodek, je poleg številnih pokroviteljev podprlo tudi koprsko pristanišče LUKA KOPER, v okviru sklada “Živeti s pristaniščem”.

Drage jadralke in jadralci, veseli bomo če boste te dni skupaj z nami s polnim jadri zajadrali v navtični dogodek pokal Val navtika 2013!

Info: Revija VAL navtika
www.val-navtika.net

Previous Article

Delphia 1080 Escape

Next Article

Dvojna številka Val navtika za poletne dni

Pogledajte ostale članke