Športna Bavaria Yachts B/ONE 23

Author: Share:
Po dolgem pričakovanju se je tudi nemški gigant, tovarna Bavaria Yachts, odločil doseči nov segment kupcev z novostjo v svoji floti. Gre za 7 metrsko jadrnico B/ONE 23, ki je svojo premiero doživela januarja na nemškem sejmu Boot v Düsseldorfu o čemer smo tudi že poročali. Design B/ONE 23 je bil razvit iz oblik tekmovalnih jadrnic Volvo Open 70 in Farr 40.

Kot pri liniji Cruiser in Vision gre tudi pri tem projetku za skupno zgodbo s podjetjem Farr yacht design. Skupaj so razvili jadrnico, ki bo zadovoljila izkušene in zahtevne jadralce/tekmovalce. Hkrati bo enostavna za upravljanje tudi manj izkušenim vikend jadralcem in njihovim družinam. Dvižna kobilica z bulbom z maximalno globino 1,65m in minimalno 0,40m, bo omogočala enostaven transport 2,5m široke jadrnice kar na prikolici osebnega avtomobila. Dvižno bo tudi krmilo, zato bo tokrat z Bavario možno pristajanje v najbolj osamljene in plitve zalive.

Kosnik bo zložljiv in dolg 1,3 m, ki bo služil 48 m2 velikemu asimetričnemu špinakerju, medtem ko bo aluminjasti jambor nosil skupno 34 m2 jadrovja. Interier s štirimi ležišči se ponaša z lastnostmi, ki so sicer značilne za 1m daljše plovilo. Možna bo montaža kemičnega WC-ja in hladilnika pod vhodom v salon. Tako WC, kot hladilnik se lahko zaradi zmanjšanja teže jadrnice enostavno in hitro odstranita. B/ONE 23 je tako idealno plovilo za mlade družine, jadralne klube, šole jadranja ali regatne zagrizence! Kupce bodo poskusili prepričati tudi z osnovno ceno 22.900 EUR + DDV.

Več slik, informacij in postopek izdelave lahko najdete še na blogu: www.sail-b1.com/blog

Info: T.T.Y. d.o.o., Komenskega 12, 1000 LJUBLJANA
www.tty.si

Previous Article

Natančen nadzor akumulatorjev

Next Article

Quicksilver Activ 705 Cruiser

Pogledajte ostale članke