Predzadnji letošnji Val

Author: Share:
Letošnja predzadnja številka revije Val navtika je vsekakor kot vedno doslej bogata z vsebino. Če razmišljate o nakupu plovila, so vam v tokratni številki podali kar nekaj zanimivih možnosti. Ena od teh je lahko jadrnica Elan 360 s, ki je svojo premiero doživela na sejmu v Biogradu na moru, v novembrski, 184. številki revije Val navtika, pa objavljajo njen prvi test.

Vsi ljubitelji motornih plovil boste morda začeli razmišljati v smeri funkcionalnega plovila, Leidi 800. Valov novinar ga je testiral – kje drugje kot v domačih, istrskih vodah, od koder ta novinec prihaja. Predstavljajo vam še test Absolut 64 fly in pa ponovno rojstvo nekdanje ladjedelnice in blagovne znamke Menorquin, ki so ji nadeli novo ime – Sasga Yacht, njene nekdanje legendarne motorne barke pa so krstili za Minorchino. Vsi tisti, ki ste upali in čakali, ste ga dočakali – namreč test katamarana. Outremer 51 novinarja na testiranju ni navdušil le s prostornostjo in razkošnim udobjem, temveč predvsem z izjemnim jadralskim potencialom. Urednik revije se je udeležil tečaja tehnik reševanja na morju. Cena tečaja znaša 260 EUR in utegne se zgoditi, da bo to nekoč vaša najbolje vložena investicija, saj vam bo lahko rešila življenje… Dobra investicija pa so brez dvoma tudi Yamahini generatorji električne energije in Hondini zunajkrmni motorji.

Da bi se življenju na morju odpovedala Jasna Tuta, je bila le njena začetna drobna kaprica po njeni daljši odsotnosti z morja in razvajanju v domači hiši. Veliko razvajanja boste brez dvoma deležni vsi, ki se boste z ladjo podali na križarjenje – po Z Sredozemlju ali morda celo po vročih Karibih, kamor vas potovalna agencija Svet križarjenj v februarju odpelje na skupinsko križarjenje. Na športnih straneh si lahko preberete, zakaj je bila letošnja Barcolana najkrajša in najpočasnejša do sedaj. Četudi niste obiskali katerega izmed velikih jesenskih navtičnih sejmov – tistega v Monacu, Genovi, Biogradu na moru, nič za to, za vas so ga obiskali valovi novinarji. Sami pa se le zapeljite do pomorskega muzeja »Sergeja Mašere« v Piranu – ne bo vam žal. A če ne drugače, preživite te mračne novembrske dni s 184. številko Val navtike v naslonjaču – tudi tega vam ne bo žal!

Info: Revija VAL navtika
www.val-navtika.net

Previous Article

Delphia Escape 1080 Soley nominirana za evropsko plovilo leta

Next Article

Ribolovni izleti – športni ribolov

Pogledajte ostale članke