Ročna VHF postaja Cobra

Author: Share:
Impresivna oblika in prepoznavne funkcije! Vse to je združeno v ročno VHF postajo, ki je za povrh še vodoodporna. Cobra Marine ponuja edinstven izdelek, to je ročna VHF postaja MR HH325 V EU. Izdelek je letos dobil tudi prestižno priznanje: »Izdelek leta po izbiri urednika« v priznani reviji in spletnem portalu Practical Sailor 2009.

Napredne funkcije kot je merilnik moči signala ter varčni način delovanja so povod, da je postaja MR HH325 VP EU VHF med drugimi prestižnimi izdelki prejela nagrado v publikaciji, ki je prepoznavna po svetu. Merilnik moči signala prikazuje moč signala pri sprejemu ali oddaji, medtem ko v varnem načinu postaja konzervira energijo za čas mirovanja in s tem podaljša avtonomijo in življenjsko dobo baterije. Oddajna moč je nastavljiva med 1, 3 ali 5 Watti, kar še dodatno podaljša življenjsko dobo baterije, saj na krajših razdaljah komuniciramo na manjši moči.

Z razliko od ostalih VHF postaj, ki so bile predmet testiranj je Cobra MR HH325 VP EU edina, ki ustreza standardu JIS7, ki pravi, da je naprava lahko izpostavljena vplivom morske vode na globini 1 metra za čas 30 minut v delovnem načinu, to je sprejemu in oddaji.
Poleg unikatne, kompaktne zasnove postaja omogoča neomejeno shranjevanje vseh kanalov ter takojšen dostop do kanala 16 in pregledovanje treh kanalov istočasno na način: Numeric, Memory Scan in Tri-watch. Način Tri-watch in Numeric že uporabljajo določeni proizvajalci, način Memory Scan pa je domena Cobra Marine. V tem načinu lahko uporabnik poišče kanale, na katerih je postaja sprejemala klice tudi po izklopu in ponovnem vklopu naprave. Njena dobra lastnost je tudi izjemno velik in pregleden LCD zaslon, ki je od povprečja konkurence večji kar za 60 %. Seveda so LCD zaslon in tudi vse tipke osvetljeni, s čimer bo delo ostalo nemoteno tudi v popolni temi.
Na postajo je mogoče priklopiti še dodatni zunanji zvočnik ali mikrofon, proizvajalec pa v kompletu ponuja obilo dodatne opreme kot je: 1,500 mAh NiMH baterija, namizni polnilec, nosilec za pas in zapestje.

Info: Stal elektronik d.o.o., Tbilisijska ulica 89, 1000 LJUBLJANA
www.stal.si

Previous Article

Novembrska akcija Bigg-R

Next Article

Popravila pohištva

Pogledajte ostale članke