Salon plovil Ljubljana

Author: Share:
Obiščite prvo navtično prireditev v koledarskem letu in edino nasploh v Sloveniji, ki se bo že 7. leto zapored odvijala na suhem, kjer so Marine le ženske! Glavni uvozniki in trgovci plovil iz Slovenije ter sosednjih držav predstavljajo plovila do deset metrov dolžine. Plovila se razlikujejo po namembnosti (družinski cruiserji, gumenjaki, gliserji – športni čolni za različne aktivnosti na vodi ipd.). Na salonu sodelujejo tudi agencije za najem plovil ter ponudniki izdelkov in storitev, ki dopolnjujejo navtično ponudbo.

Naštejmo še nekaj novosti letošnjega Salona plovil:

Premiera: Delphia 1050 Escape
Delphia 1050 Escape je popolnoma nova, deset in pol metrska moderna motorna jahta, ki bo v začetku leta 2011 prvič zaplula v slovenske vode. Odlikuje jo popolnoma nov trup, oblikovan z najmodernejšim računalniškim simulatorjem in testiranjem v računalniško nadzorovanem bazenu. Tako je dosežena najbolj optimalna oblika trupa glede na namen in karakteristike jahte. Delphia 1050 Escape ni izpeljana iz že obstoječih obdelanih in dodelanih kalupov, kar je pogost varčevalni običaj v današnji navtični industriji. Je popolnoma nov proizvod moderne tovarne največjega poljskega proizvajalca jadrnic.

Beneteau z novim zastopnikom:
Beneteau v novo sezono 2010/2011 pluje prek novega zastopnika Atal d.o.o., ki bo za uvod v navtično sezono 2011 poskrbel za posebno akcijo za plovila Beneteau Flyer 500 Sundeck, in sicer po posebej dostopni ceni.

Leidi 600:
Leidi 600 je moderna, poldeplasmajska barka, tehnološko dovršena omogoča doseganje visokih hitrosti, brez kakršnih koli negativnih vplivov na stabilnost in varnost plovbe. Konstrukcijska dovršenost zagotavlja izvenkrmnemu motorju optimalno izkoriščenost brez motečega hrupa in vibracij, prostorna notranjost in kokpit plovila pa posadki udobje, ki ga pričakujemo na precej večjih in predvsem dražjih plovilih.

Leidi 490:
Leidi 490 je izdelana iz stekloplastike, odlikuje jo visoka končna stopnja obdelave, dobre plovne lastnosti, razkošna notranjost in obilo opreme, s čimer bo pritegnila pozornost kupcev, ki si želijo tradicionalne vrednote plovila. Namenjena je ribarjenju, poletnim veseljem, pohajkovanju med otočki in prenekateremu prenočevanju v priljubljenem zalivu. Namen tega plovila ni borba s pobesnelimi naravnimi elementi, temveč ugodna in ekonomična priobalna plovba!

Ali ste vedeli?
Kaj imajo gorivne celice skupnega s plovili in obnovljivimi viri energije? Zelo veliko! Verjemite, da smo le še trenutek stran od komercialne uporabe vodikovih gorivnih celic, ki so neprimerno učinkovitejše od običajnih baterijskih akumulatorjev. Ni lepšega kot dolgo jadranje v kombinaciji s koriščenjem sončne energije in zadostne količine energetske zaloge na barki! Zaupamo v moč znanja, zato poskušamo mladim omogočiti dostop do najnovejših tehnologij prek eksperimentalnih setov, ki navdušujejo že vso zahodno Evropo.

Info: Gospodarsko razstavišče d.o.o., Salon plovil
www.gr-sejem.si
foto: GR, arhiv Morjeplovec.net, web

Previous Article

Rinker 226 XL z novim “R” in “R limited edition” paketom

Next Article

Beneteau odslej preko zastopnika ATAL d.o.o.

Pogledajte ostale članke