Salon plovil Ljubljana – obsejemski program

Author: Share:
Obsejemsko dogajanje daje sejmu pridih živahnosti, zato bodo letos na Salonu plovil na Gospodarskem razstavišču skupaj s soorganizatorjem Založbo Kapital, založnikom revije Navtika Kapital, poskrbeli za pestre in strokovne predstavitve. Pripravili so program, ki bo popestril dogajanje na sejemskih površinah navtičnega salona. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili predavanjem ali se tudi sami vključili v nekatere vsebine, kot na primer šola jadranja.

Društvo za opazovanje delfinov Morigenos bo predstavilo svoje dejavnosti. Posnete imajo filme o življenju delfinov v slovenskem morju, obiskovalci bodo lahko tudi posvojili delfina, postavljali vprašanja in dobili mnogo koristnih informacij o tej tematiki.

Projekt Janja in Marko v marini, ki se je začel kot drobna uporabna knjižica o obnašanju in dogajanju v marini ter na plovilu, se je razrasel v slovenski projekt, kjer so otroci iz odpadnega materiala izdelali svojo jadrnico in z njo tudi zapluli. Gre za sodelovanje med osnovnimi šolami, ki bodo v soboto, 23. januarja vabljene na sejmišče, kjer bodo v delavnicah izdelali otroci svoja plovila. Razstavljena bo tudi omenjena jadrnica iz odpadnih materialov.

Založba Didakta bo na salonu predstavila film, ki je nastal po življenjepisu znanega jadralca Mirka Bogića, katerega nekateri vidijo kot očeta slovenskega športnega jadranja. Predstavljena bo tudi Bogićeva knjiga Jadralski dnevnik, ki je izšla pred nekaj meseci in je v ponudbi knjigarn še sveža.

Na odru bodo poskušali predstaviti skrivnosti jadranja, saj bo na vrtljivem podstavku postavljena kompletno sestavljena jadrnica Seascape 18. Ventilator, postavljen tako, da bo polnil jadra, bo dal možnost na praktičnih primerih pokazati pravilne nastavitve jader in tudi napake, ki se pojavljajo.

Izbrani člani JZS bodo poskrbeli za promocijo zveze in njenih aktivnosti v času trajanja salona. Povabili bodo znane slovenske jadralce in predstavili njihove načrte za prihajajočo sezono.

Predstavili bodo tudi navtični priročnik avtorja Igorja Orlova. Letos izdana knjiga je za bralce lep uvod v navtiko, obenem pa je dobrodošla za obnavljanje znanja tudi na policah izkušenih navtičnih mačkov.

Info: Gospodarsko razstavišče d.o.o., Salon plovil
www.gr-sejem.si
foto: Sandi K. (arhiv Morjeplovec.net)

Previous Article

Morgan Dinghy 33 – predstavitev

Next Article

Brig Falcon Rider 570

Pogledajte ostale članke