Srečanje Morjeplovcev – Februar 2009

Author: Share:

V četrtek smo se na Trojanah dobili člani foruma Morjeplovec in spet je bilo “fletno” kot vedno. Prvoten namen tega srečanja je bil, da bo rdeča nit ribolov, ki nam ga je hotel predstaviti naš član Pajer1. Ker je bil službeno odstoten, smo predavanje o ribolovu izpustili in se posvetili bolj splošni in sproščeni debati, temo o ribolovu pa bomo zagotovo obdelali na enem od prihodnjih srečanj. Naš član Luftar v začetku poletja zopet odhaja s svojo jadrnico v Grčijo, na poti pa se mu bo pridružilo tudi nekaj članov Morjeplovca, ki se bodo s takim načinom jadranja srečali prvič. Fantje so imeli tudi poseben sestanek, kjer jim je Luftar bolj podrobno predstavil potek potovanja. Ostali smo razglabljali o naših barkah, njihovih motorjih in porabi goriva… Tukaj pa ste me spet presenetili, saj sem opazil, da kar nekaj članov pove pošteno porabo svojih čolnov in se na to tudi razume. Pohvalno!

Na srečanju me je presenetilo tudi veliko novih članov, s katerimi smo se videli prvič. Kakor kaže so srečanja postala naša stalnica in prepričan sem, da se bomo vsak drugi četrtek v mesecu zbrali v lepem številu. Nekaj vtisov s srečanja vam prikazujejo tudi spodnje fotografije.

Naš član Luftar je tudi zelo izkušen jadralec in ravno sedaj nabira ekipo, ki bo z njim odplula v Grčijo. Na srečanju sta dva člana, ki bosta skoraj zagotovo plula z njim z odprtimi očmi budno spremljala vse Luftarjeve besede in napotke za pripravo na takšno pot.

Naslednje srečanje bo  12. marca 2009, lokacijo pa določimo naknadno na forumu. Do takrat pa vam želim lepe zadnje dni zime, saj počasi v naše kraje prihaja pomlad in spet bomo na veliko pluli s svojimi plovili.

besedilo: Sandi K.
foto: Samo C.

 

Previous Article

Sejem Sport i Nautika 2009 – Zagreb

Next Article

Poročila s preteklih sejmov

Pogledajte ostale članke