Svež jesenski veter med sejmi – Bonaca 2012

Author: Share:
Le še slab mesec nas loči od premiernega salona plovil, karavaninga, zelene energije, turizma in opreme Bonaca 2012 v Kopru. Vse bolj se nam tudi razkriva končna podoba dogodka, ki bo ponudil bogato sejemsko in obsejemsko dogajanje. Število razstavljavcev v vseh sklopih sejma iz tedna v teden raste, športne prireditve se bodo vrstile tako rekoč vsak dan, prav tako pa je že znano, da so organizatorji poskrbeli tudi za pestro večerno-nočno dogajanje.

Slovenski ter tuji proizvajalci in zastopniki plovil, med njimi Elan, Ocean tec, Argonautic in AB, napovedujejo kar pet slovenskih, jadranskih in svetovnih sejemskih premier plovil.

Adria Mobil, evropsko priznani proizvajalec počitniški prikolic, bodo na koprsko Promenado pripeljali množico vozil, prav tako bodo zastopana vsa zveneča imena evropske karavaning industrije. Med njimi velja izpostaviti snemljivi bivalnik Tischer na popolnoma novem poltovornjaku Ford Ranger, ki ga bodo slovenski ljubitelji avtodomov videli takoj po premieri na največji sejemski prireditvi v Düsseldorfu, svetovno premiero pa bodo doživeli potovalniki Chiipsy. Tu bodo vozila Blucamp in nekdaj pri nas zelo uspešni Rimor, ki se vrača z novim zastopnikom, pa avtodomi CI, ki se vračajo na slovenski trg. Španski Benimar se bo predstavil s cenovno dostopnejšimi avtodomi, bolj zahtevnim uporabnikom pa so namenjeni avtodomi Eura Mobil. Med kupci prestižnih vozil bosta zastopana zelo priljubljena Carthago in Hymer z najbolj priljubljenimi modeli zadnjih let. Adria Mobil letos stavi na cenovno privlačne nove modele, Dethleffs se bo predstavil z uspešnim kompaktnežem Globebus. Ker bodo počitniška vozila postavljena na Promenadi popolnoma ob obali, bo občutek svobode gibanja še toliko močnejši!

Ljubiteljem počitniških hiš bo namenjen poseben “forum”, trg, okrog katerega bodo nanizane čedalje bolj priljubljene mobilne hiše, ki v kampih že izpodrivajo nekoč tako priljubljene prikolice. Sunroller in Adria Home bosta predstavila nova modela serije X-Line in svetovno premiero novega modela, svoje modele bodo pripeljali tudi Polymobil, ki so Bonaco izbrali za predstavitev svetovne premiere novega modela, prav tako pa svetovna sejemska premiera prihaja iz podjetja Coodo, kjer gradijo inovativne moderne mobilne enote.

V delu, namenjenem zeleni energiji, se bodo predstavili Energy Conductors z izjemnimi konduktorji, ki prihranijo energijo in denar, iz enega najuspešnejših domačih podjetij Hidria pa pričakujemo inovativno novost za solarno ogrevanje, podjetje Reteh bo predstavilo gorivne celice ter odlične energetske rešitve za navtiko, karavaning in kvalitetno preživljanje prostega časa, podjetje Alpin pa svojo paleto fotovoltaičnih rešitev za dom, karavaning in navtiko.

Ker so organizatorji Bonace načrtovali vsak trenutek na sejmu, bodo v času Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka od 16.–22. 09., predstavili električna plovila, vozila, kolesa in kolesa z motorjem.

Podjetje Toyota bo predstavilo celo družino hibridnih vozil. Na delu, namenjenem e:mobilnosti, pa bo Petrol s partnerji postavil prave električne polnilne postaje, kjer si bo mogoče ogledati polnjenje in praktično uporabo več ali manj vseh električnih vozil, ki so trenutno na trgu. Izpostaviti velja tudi, da je organizatorjem uspelo pridobiti tudi električno športno vozilo Roadster iz Tesla motors, pozabiti pa ne smemo, da bo električna vozila mogoče preizkusiti na testnih vožnjah.

Obiskovalci Salona Bonaca, ki bodo v Koper prispeli z avtodomi, bodo lahko brezplačno prespali na bližnjem Caravan Parku, obiskali Luko Koper, kjer pripravljajo za konec tedna pristaniški dan in ples vlačilcev, večere pa izkoristili za obisk mesta, ogled velikih potniških ladij na potniškem terminalu in množico prireditev.

Za vrhunec pestrega obsejemskega dogajanja bodo organizatorji v Koper prvič po njeni daljši odsotnosti s slovenskih glasbenih odrov pripeljali Severino, ki bo nastopila na koprskem Titovem trgu v soboto, 22. septembra. Severina obljublja, da bo s svojim nastopom Bonaco zagotovo spremenila v Tramontano.

Dogodek, ki s svojo idejno zasnovo prinaša svež veter na področju slovenskega sejemskega dogajanja, še ne želi razkriti vseh podrobnosti, vendar obljublja veliko raznovrstnih presenečenj in novosti.
Zagotovo si bo vredno vzeti čas in se med 18. in 23. septembrom odpraviti v Koper na Bonaco 2012, kjer morda tudi vi najdete kakšen nov navdih.

Info: Bonaca d.o.o.
www.bonaca.si
foto: Bonaca Press release

Previous Article

Jesenski navtični sejem vabi v Portorož

Next Article

Zagorel in potonil Shipman 63

Pogledajte ostale članke