Vabilo Internautica 2009

Author: Share:
Med 12. in 17. majem bo v Marini Portorož obiskovalce znova gostila prva dama navtičnih dogodkov v Sloveniji, tokrat že štirinajsta mednarodna razstava navtike in plovil, Internautica 2009, ki domači in tuji javnosti predstavlja najnovejše trende v navtični industriji, plovila prestižnih blagovnih znamk ter spodbuja razvoj navtičnega turizma na Jadranu ter v Sredozemlju. Je stičišče za domače, kot tudi mednarodne strokovnjake, obiskujejo jo poznavalci in navtični navdušenci ter vsi tisti, ki si želijo preživeti prijeten dan na slovenski obali. Kakovost, dolgoletna tradicija in brezhibna organizacija so odlike Internautice, ki jih ni mogoče prezreti. K mednarodnemu ugledu in odmevnosti te navtične prireditve so med drugim pripomogla tudi vodilna imena iz sveta navtike, ki se vsako leto udeležijo katerega od dogodkov Internautice, ter primeren čas prireditve, saj se meseca maja pravzaprav pričenja navtična sezona na Jadranu.

Mednarodna razstava navtike, Internautica, vsako pomlad popestri dogajanje na slovenski obali in sodi med najvplivnejše evropske navtične dogodke v tem času. Ima pomemben strateški vpliv na trg plovil in navtične opreme, kot tudi na razvoj navtičnega turizma v jadranski regiji in v Sredozemlju. Internautica vsako leto prikazuje številna plovila največjih svetovnih blagovnih znamk. Predstavlja ponudbo in tržišča za široko paleto različnih navtičnih in športnih proizvodov. V zadnjih letih na Internautici razstavlja preko 300 razstavljavcev, med katerimi so vedno najpomembnejša svetovna imena navtične industrije. Poleg tega se na prizorišču odvijajo strokovna srečanja, konference ter izobraževalni, športni in družabni dogodki. Razstavo vsako leto obišče okoli 40.000 domačih in tujih obiskovalcev.

Tudi na letošnji Internautici bo poleg novosti potekala tradicionalna regata, kjer se bodo za pokal potegovala pomembna imena med slovenskimi jadralci. V sklopu programa se bodo v Piranu javnosti predstavila starodobna plovila. Dnevno bodo organizirana različna predavanja, strokovne konference in seminarji ter tematske razstave.

V zadnjem času je v ospredju vseh poslovnih pogovorov finančna kriza, ki je prizadela svetovno ekonomijo, kar zahteva določene prilagoditve v podjetjih. Internautica bo morda za marsikoga odlična priložnost, da kljub težavam nadaljuje svoje projekte in poišče nove poslovne vezi, obenem pa tudi prijeten izlet med novosti iz sveta navtike.

besedilo: Internautica Press Release
foto: Internautica

Previous Article

Rodman Muse 54 – predstavitev

Next Article

Knjiga: Ples vetra in morja

Pogledajte ostale članke