ZF Marine Joystick control

Author: Share:
Pred nekaj časa smo s sejmov že poročali, da je upravljanje plovil s pomočjo krmilne palice (joystick) postalo modna muha. Pri rekreacijskih plovilih se je sistem pojavil s prihodom Volvo Penta IPS pogona, nadaljeval se je z Cummins MerCruiser sistemom ZEUS, potem je šel korak naprej še MerCruiser z Z nogami in sistemom Axius. Za pričakovati je bilo tudi, da se bo nekaj podobnega pojavilo tudi za plovila s klasičnim pogonom preko togih gredi. Prvič so zadevo pokazali pri proizvajalcu menjalnikov ZF marine na genovskem salonu plovil. Zadeva je sedaj tudi realno uporabna na večjih plovilih.

JMS (Joystick Maneuvering System) sistem se elektronsko preko vodila CAN Bus povezuje z obema motorjema in menjalnikoma ter najmanj še z bowthrusterjem, najbolje pa je, da ima plovilo tudi sternthruster. Skipper tako pri izplutju ali pristajanju elegantno premika krmilno ročico, plovilo pa s pomočjo elektronike poskuša slediti pomikom ročice. Sistem zagotovo ni tako okreten, kot je varianta na IPS, ZEUS ali Axius, je pa podobno. Bočne premike in rotacijo plovila tukaj dosegamo večinoma s pomočjo bočnih potisnikov, nekaj malega pa pri tem (predvsem rotacija) pomagajo tudi motorji.
JMS vam poleg izjemno poenostavljenega manevriranja omogoča tudi plovbo v zadani smeri, kar bi lahko poimenovali enostaven autopilot. Druga lastnost je pravtako že znana iz zgoraj omenjenih konkurenčnih sistemov in vam s pomočjo vgrajenega GPS sprejemnika omogoča, da plovilo ostane na točno določeni poziciji ne glede na veter in tokove. No kakšen smisel ima to ne vem, ker v marini, med čakanjem na dovoljenje za pristanek, si takega sistema ne bi upal vklopiti. GPS ima lahko hitro napako nekaj 10 metrov, kar pomeni, da bo barka sama zaplula na kopno! Na odprtem pa je mogoče lahko koristno za kratek čas, z drugimi besedami bi to poimenovali elektronsko sidro.

Sistem bo na voljo tudi kot nadgranja na starejših plovilih, pogoj pa so elektronsko krmiljeni motorji in menjalniki. Ne bo poceni, vendar sem prepričan, da si bo omenjeni Joystick na novih plovilih zaželela večina lastnikov. Pristajati z kot veliki profesionalec z barko dolgo preko 50 ft je nekaj vredno, kar hitro opraviči par deset tisoč eurov vredno investicijo.

besedilo: Sandi K.
foto: ZF marine

Previous Article

Garmin novosti

Next Article

Miami Boat Show 2009

Pogledajte ostale članke