Greenline 33 hybrid

Author: Share:
Poslanstvo te nove barke je povečanje udobja ter bistveno znižanje stroškov uporabe, obenem pa močno zmanjšane emisije ogljika med plovbo. Z odsotnostjo izpušnih plinov, ropota in valov bo Greenline 33 Hybrid spremenil dojemanje užitka na barki – tako za lastnika, kot tudi za njegove morebitne sosede v marini ali na sidrišču. Greenline 33 bo privlačen tako za izkušene motorne mornarje, kot tudi za jadralce in novince. Ponujal bo največ prostora, udobja, zabave ter vrednosti za vloženi denar.

Srce novega koncepta je hiter, zelo učinkovit in energijsko varčen ladijski Superdisplacement™ trup. Z več-funkcijskim hibridnim pogonskim sistemom (dizel, električni ali elektro-solarni pogon ), solarno streho in oblikovanjem, ki daje prednost udobju, plovnim sposobnostim in enostavnosti uporabe, je Greenline 33 pripravljen na vse izzive.

Prednosti:
   * greenline 33 na sezono porabi toliko fosilnih goriv, kot jih porabi jadrnica primerljive velikosti in do 10 krat manj goriva, kot dvomotorni gliserski čoln primerljive velikosti.
   * dve zaščitni fiksni kobilici na zadnjem delu trupa omogočata odlično smerno stabilnost plovbe, ter zmanjšujeta guganje
   * srce greenlina 33 predstavlja povsem nova oblika Superdisplacement™ trupa, ki porabi manj goriva, posledično skrbi za manjše izpuste CO2 in ustvarja manjši val kot katerikoli primerljiv izpodrivni ali gliserski trup
   * oblika trupa nudi dodatno prednost – zelo umirjeno in stabilno vožnjo v vseh pogojih, kar je pomemben faktor za udobno in varno vožnjo
   * 400-litrski dizelski rezervoar omogoča doseganje odličnih razdalj (do 1000 milj) – neupoštevajoč milje, prevožene na električni pogon
   * sončna streha skrbi, da so akumulatorji polni in jim dovaja dodatno energijo za vožnjo z električnim motorjem
   * električni generator je povezan z akumulatorji in s pretvornikom/polnilcem, ki v vsakem trenutku nudi tok napetosti 230 V
   * električni pogon greenlina 33 je okolju in okolici prijazen, saj ne ustvarja hrupa in dima, obenem pa povzroča zanemarljiv krmni val

Razširjena in podaljšana streha kabine daje popolno zaščito pred soncem in dežjem. S platnom obdan kokpit pa nudi užitke tudi ob mrzlih in vetrovnih dneh. Zaprta vrata ponujajo neoviran pogled iz salona proti krmi, odprta pa povezujejo salon in kokpit v en prostor. V lepem vremenu bo vaš življenjski prostor tako večji, čas obeda ali počitka pa bolj sproščen. Prijaznost do uporabnika dobiva z novim oblikovanjem popolnoma nove razsežnosti. Odlična vidljivost, čudovita ambientna svetloba, udobje, prostornost – vse to so lastnosti, prvič ponujene na 10 metrskem čolnu. Uporaba standardnih vzmetnic močno pripomore k udobnejšemu spancu na barki. Hkrati znižuje stroške in zvišuje praktičnost menjave posteljnine. Nič več si ne boste želeli zapustiti marine, da bi spali v ‘pravi’ postelji. Velika prha in straniščna školjka običajne velikosti dajeta občutek, kot da ste doma – tako bo vaše podaljšano križarjenje zares prijetno.

Plovba je družinska zadeva. Greenline 33 z električnimi priključki za 230 V napetosti izmeničnega električnega toka omogoča priključitev niza domačih električnih aparatov, kot so hladilnik, mikrovalovna pečica, TV in klimatska naprava. Ti aparati so lahko tudi prinešeni od doma ali kupljeni. Obnova, zamenjava ali popravilo tovrstnih gospodinjskih aparatov je cenovno ugodno. Kuhanje in priprava hrane bo postalo pravi užitek, udobje greenlina 33 se bo vabljivo približalo udobju vašega doma.

Možnih je 5 načinov delovanja sistema:
   * Marina:
Barka je priključena na omrežje 230 V izmeničnega električnega toka. Akumulatorji se polnijo, pretvornik pa daje do 3 kW izmeničnega električnega toka za oskrbo domačih električnih aparatov, kot so hladilnik, TV, idr.
   * Električni pogon:
Čoln poganja eM/G, pri čemer uporablja do 7 kW električne moči. Ta način se uporablja pri vhodih in izhodih iz pristanišča/marine oz. sidrišča ter kratkih izletih in je brez hrupa, dima izpušnih plinov in valov ter omogoča hitrost do 6 vozlov. Pri hitrosti 4–5 vozlov in polnih akumulatorjih lahko čoln doseže razdalje do 20 morskih milj.
   * Dizelski pogon:
Čoln poganja dizelski motor, ki obenem vrti generator, ta pa polni akumulatorje z močjo do 5 kW.
   * Na sidru:
Akumulatorji preko pretvornika oskrbujejo čoln z napetostjo 230 V izmeničnega električnega toka, kar zadostuje za uporabo naprav, ki rabijo do 3 kW električne moči.
   * Sidrno napajalni način:
Kadar napetost akumulatorjev pade, vklopimo dizelski motor, ki vrti generator, ta pa polni akumulatorje z močjo do 5 kW. Vijak je v mirovanju (menjalnik v nevtralnem položaju).

Specifikacije:
Dolžina trupa: 9,99 m
Širina trupa: 3,49 m
Ugrez: 0,65 m
Izpodriv, lahka obremenjenost: cca. 4500 kg
Kabine: 1 kabina in salon, spanje za 5 oseb
Sanitarije s prho: 1
Tank za gorivo: 400 l
Tank za vodo: 300 l
Motor: VW Marine TDI 75-4
Max hitrost: 10 vozlov
Doseg pri 7 vozlih: 700 navtičnih milj
CO2 izpust pri 7 vozlih: 17 g/navtično miljo
Motor (opcija): VW Marine TDI 165-5
Največja hitrost opcijski motor: 15 vozlov
Hitrost z električnim pogonom: do 6 vozlov
Doseg (električni pogon) pri 5 vozlih: 20 navtičnih milj
Dizajn: J&J Design
Razvoj in izdelava: Seaway
Kategorija: B

Obveščamo vas, da je ekskluzivni zastopnik in prodajalec plovil Greenline 33 za področje Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne Gore postalo podjetje ATAL d.o.o. iz Celja.

Info: Atal d.o.o., Prežihova 10, 3000 CELJE
www.atal.si

Previous Article

Števci verige AutoAnchor

Next Article

Genova Boat Show 2009 – 2. del

Pogledajte ostale članke