Marin 22 – predstavitev

Author: Share:
Tokratna predstavitev plovila je malo drugačna, saj le-to še ni občutilo morja. Marin 22 je projekt, ki ga izvaja hrvaško podjetje Dia-Mar, poznano po prodaji navtične opreme in pa tudi po izdajanju hrvaške revije Nova Burza Nautike. Celoten projekt se vleče že nekaj let, proizvajalci pa radi povedo, da je konstruiranje potekalo v sodelovanju z Brodarskim inštitutom iz Zagreba, trup pa je v celoti optimiran in preizkušen v bazenu. To naj bi zagotavljalo izjemne plovne lastnosti in optimalno porabo goriva, saj ni nič narejeno “čez prst”.

Kakšne so resnične plovne lastnosti za sedaj ne moremo vedeti, saj je plovilo še prototip, ki bo prvič v morju v naslednjih dneh. Premierno je bil trup številka 00 (prototip) predstavljen na sejmu v Splitu. Tako smo lahko videli, kaj bo plovilo dejansko ponudilo in kakšna je njegova prostornost, seveda pa ima prototip še mnoge pomanjkljivosti, zato kvalitete izdelave v tem trenutku ne moremo in ne smemo ocenjevati.

Kokpit je prostoren in kot nalašč narejen za ribiče, ki bodo tu našli obilo prostora. Tudi bočni prehodi na premec so široki in prekriti z močnim rastrom, ki preprečuje zdrs tudi kadar je moker. Oblika premčnega dela je klasična, oglata, vendar so s tem pridobili ravne površine, ki so za hojo in nasploh gibanje po premcu precej bolj varne.

Na premcu najdemo močne bitve za privez in podaljšek trupa v obliki račjega kljuna. Ograjica je spredaj spojena s prečko, ki ji daje še dodatno čvrstost. Vodilo za sidro je v račjem kljunu in povsem ugreznjeno, tako da ne moti pri prehodu na kopno in vam na nogah ohrani cele prste.

Ko vstopimo v notranji del kokpita je na desni strani skiperjevo domovanje. Lesen volan je spojen na hidravlično krmilo, na desnem robu pa najdemo enoročno klasično komandno ročico. Na armaturno ploščo je vgrajena standardna plošča z merilniki, zraven nje pa GPS ploter. Kakšnega posebnega luksuza tukaj ni, kar je za tak namen plovila velik plus, saj tako tudi ni praktično nobenega vzdrževanja.
V notranjem delu kokpita se kljub njegovim skromnim meram ne boste počutili utesnjeno, saj pogled na vse strani odpirajo velika okna.

Na levi strani kokpita so ob bok postavili manjšo kuhinjo z umivalnikom in plinskim štedilnikom, pod njim pa najdemo za to velikost plovila spodoben električni hladilnik. Dodali so še eno omarico in en predal. Res da prostora ni veliko, vendar najnujnejša oprema bo tukaj le našla svoj prostor.

Iz kokpita nam pogled seže še povsem v premec, kjer je postelja v obliki črke V, na sredini pa miza. Ta se lahko spusti in prekrije z blazino, s čimer dobimo veliko posteljo za dve osebi in eventualno še enega otroka. Pod upravljaškim delom je z vrati ločena še manjša kabina z mornarskim WC-jem. Tukaj sicer ni stojne višine, vseeno pa bo zadostovalo za najnujnejše.

Proizvajalec se je standardno odločil za vgradnjo 4 valjnega diesel motorja znamke SCAM. To je hrvaški proizvajalec marinizacije, osnova motorja pa izvira iz japonske Kubote. Motor iz 3,8 L delovne prostornine, štirih valjev nad katerimi sta po dva ventila in s pomočjo turbine razvije 140 KM. To je pravi delovni stroj, ki ima vedno na pretek navora in med plovbo tudi miren tek. Proizvajalec SCAM se počasi uveljavlja tudi na tujih trgih, še največ v zahtevni Grčiji. Marinizacija je izvedena zelo kvalitetno in daleč pred italijansko in špansko konkurenco.
Pogon je preko menjalnika speljan na poseben antivibracijski odrivni ležaj Python-Drive, ki vsebuje dva homokinetična zgloba. Šele od tu gre motorni navor preko toge gredi do propelerja. Tak način serijske vgradnje je nekaj posebnega in proizvajalec si zasluži vso pohvalo. Odrivni ležaj močno zmanjša hrup in vibracije, poleg tega pa povsem razbremeni ležaje v menjalniku ter predvsem nosilce motorja.
S tako motorizacijo naj bi Marin 22 dosegel največjo hitrost okrog 22 vozlov, potovalna pa je po izračunih predpostavljena na 17 vozlov.

Tehnični podatki o plovilu:

Dolžina čez vse:            8,10 m
Dolžina trupa: 6,92 m
Širina: 2,60 m
Ugrez: 0,70 m
Masa plovila: cca. 2.500 kg
Št. kabin / kopalnic: 1 / 1
Rezervoar goriva: 2 x 110 l
Rezervoar vode: 80 l
Motor: 1 x 140 KM SD 4.140 TIC

Za sedaj je to vse kar lahko napišemo o zanimivem plovilu, ki bo poskušalo najti svoje kupce za naslednjo sezono. Do jeseni bomo s plovilom tudi zapluli, takrat pa sledi test z bolj konkretnimi informacijami o plovbi. Cena opremljenega plovila z motorjem SCAM 140 KM je trenutno postavljena na 48.000 EUR brez davka. Ni ravno malo, se pa za ta denar dobi trdno grajeno plovilo in po obljubah tudi dobre plovne lastnosti. Počakajmo do jeseni…

besedilo: Sandi K.
foto: Sandi K.

Previous Article

Regal 2100

Next Article

Linssen Grand Sturdy 470 – predstavitev

Pogledajte ostale članke